14

Анонимен

преди 7 години

Проблема при палмовото масло е че то не може да се усвоява от организма поради по високата му точка на топене при някои видове над 50 градуса т.е. няма хранителна стойност. Това за канцерогенност е пресилено и такава канцерогенност е възможна при пържене и загряване при температура над 180 градуса. Иначе палмово масло се консумира от хиляди години по тропиците.

13

do 11

преди 7 години

ami za6to podsladitelite kato aspartama sa zabraneni v dosta darjava a u nas masovo v gaziranite napitki aa pitam te ,seriqta parti nai masovite za6toto sa eftini s 5 vida podsladiteli

12

Crow

преди 7 години

То само палмовото масло е вредно нали... Другите вредни храни да не се забраняват! Явно на някой му бърка в *** и му пречи на бизнеса. Животинските мазнини също са вредни. Маргарина е доста по-вреден от палмовото масло!

11

Анонимен

преди 7 години

Тук в Норвегия такова животно като палмово масло изобщо не съществува. В нито един продукт го няма. А при вас в Мутроевандия всичко се прави с палмово масло. Един преятел в БГ работи в производството на хляб. Та той ми каза че даже в хляба го ползват вместо олио по евтино им излизало. Въпреки че 1 кг. хляб който от 20 години не сте виждали ви струва над 2 лв. Просто ви тровят по всички параграфи. Е веднага няма да умрете но с течение на години ще ви се запушат артериите.

10

Поръчков боклук

преди 7 години

Ако наистина беше толкова вредно, Европейската комисия отдавна щеше да го забрани. А това, че е с ниски вкусови и хранителни качества е друг въпрос - все пак е храна за бедните като повечето българи.

9

anonimen

преди 7 години

edno vreme xorata si parjixa kartofite sas svinska mas ,i nqmaxa problemi ni s xolesterol ni s kravno sega umirat na 35 ot infarti

8

Отговор

преди 7 години

До Анонимен Ами сигурно палмовото масло води до ръжда в стомаха и дизеловите двигатели.

7

anonimen

преди 7 години

mi olioto ot rapica,xorata si karat s nego dizela pak nie parjim mekici s nego

6

Анонимен

преди 7 години

За храната ясно, че е вредно да го добавят, но в горивата защо. Карам стар дизел, като е на промоция олиото ми излиза по- евтино да долея олио от магазина, отколкото дизел от бензионастанцията. 10-12 бутилки и двигателя мърка.

5

БАЧКАТОР

преди 7 години

Целта е да не доживяваме до старост. Таман да се пенсионираш и ...айде. Така се намалява излишното население на планетата. Не става случайно.

4

А-а, не така

преди 7 години

Не посягайте на поредната иновация. Всички производители се стремят да нахранят човечеството с евтини храни. Е-е, че било вредно, може, ама то сега там това дето , абе нали знайш как е.

3

Анонимен

преди 7 години

Поръчкова статия, както обикновено. Американците хвърлят огромни суми в медиите, срещу палмовото масло, защото падат цените на тяхното соево олио. Това продължава вече 15г. без особен успех.

2

Анонимен

преди 7 години

Късно къснооо

1

Анонимен

преди 7 години

ЕС накара Виденов да закрие фабриките за олио.