51

Анонимен

преди 7 години

Все още може да се намерят отговорни и можещи, но трябва да им се дава пачка. Трудът е скъпа стока!

50

Анонимен

преди 7 години

Работодател , който си разбира от работата ще си подбере качествен работник. Може и от Европа .Но тук /работодатели или бизнесмени/ са спуснати от някоя партийна централа заедно с поръчката. И когато отиде някой качествен работник, който притежава и инструментите за работа до договор не се стига. ОТ ОПИТ.

49

Анонимен

преди 7 години

Когато работодателите станат качествени,тогава и работната ръка ще е качествена!

48

Тодор

преди 7 години

Тия некачествени типове нали имат електорат с втори клас образование, да ги наемат тях, представяте ли си всички развити страни наемат българи и са много доволни. Абсолютно никой от който и да е континент няма да работи за такива заплати и с такива цени за живот

47

Аз

преди 7 години

То маймуни с трици се ловят .няма нормални хора за жълти стотинки да работят щом проблема е в работната ръка не в заплащането да взимат качествени западно европейци да им бачкат

46

Циник до 50

преди 7 години

За повече акълчето не стига....А?Нали ти казах - евтаназия - кротко ще зананкаш..и няма да се мъчишПхахаха

45

Анонимен

преди 7 години

Не е публична тайна, че най-големия ни износ е млади и образовани хора! Така наречения български бизнес какво прави, за да задържи качествената работна ръка? Всяка една статия свързана с българския бизнес се говори за лоша и некачествена работна ръка. Искат там нещо, но никой от тях не казва какви условия на труд предлага. Пък и рибата се вмирисва от към главата. Не може всичко да им наред на бизнеса, а персонала да им е лош. Промяна в бизнеса също е жизнено необходима.

44

nkavrakov

преди 7 години

Бизнеса да свиква.Това е само началото.Наборите след 1990 родени ако нещо не им хареса дори само в отношението напускат още в същия ден.В природата и живота има баланс.Процесите се регулират сами.Бизнеса не плаща и експлоатира.Отговора вече е налице.

43

смЕх

преди 7 години

Е да де то старите качествени измрЕха или се пенсионираха, а младите качествени избраха терминал-2 останаха едни "качествени" дето са на социални та направо е цЕло чудо как все още нещо мърда на тази измислена територия.

42

Циник до 42

преди 7 години

Потърсих...казаха ми, че за теб вече е прекалено късно!Обърни се към ветеринар - помоли за евтаназия!Няма да се мъчиш!:-)

41

England - Essex

преди 7 години

Тълковен речник : БГ работодател - престъпник , мутра , робовладелец , измамник , изедник , примитив .......... Намерени са още 8347 резултата

40

до циничка

преди 7 години

Потърси помощ -СПЕШНО Е

39

Анонимен

преди 7 години

Бизнесмени в България станаха разни криминални престъпници и новоизлюпени демократи, бивши некадърници. Много рядко има някой между тях, който става за бизнесмен.

38

Циник

преди 7 години

Скоро четох мечтата на 32 годишен афганистанец - да работи инженер в BMWНяма проблеми - 13 години с гимназията 6 следване 2 год. Стаж-практика . .и на 53 може да се ориентира за пенсиониране! Да си "внесат" от Афганистан...квалифицирани производители на опиумен мак!

37

Анонимен

преди 7 години

Важното е банани да има, нали за банани едни подрипваха и ревяха по площадите в първите години на демокрацията и пазарната икономика. Сега и заплати искате...е, то не може всичко наведнъж.

36

Анонимен

преди 7 години

Крадливите комунисти и герберасти не разбраха, че тая работа е като оная - с пари!

35

Анонимен

преди 7 години

Когато се явих пред работодателя си и му казах, че са ме приели в университета, той ме уволни на момента. Какви качествени кадри искате тогава, бе?

34

ЧОВЕК

преди 7 години

АЛО, БИЗНЕСМЕНИТЕ. Основният проблем на българския бизнес не е липсата на качествена работна ръка, А ЛИПСАТА НА КАЧЕСТВЕНИ И ОБРАЗОВАНИ БИЗНЕСМЕНИ У НАС. ТОВА Е ОСНОВНИЯТ ПРОБЛЕМ НА БЪЛГАРИЯ.

33

Анонимен

преди 7 години

Още един червенушко,дето е учил за робовладелец!И чака държавата да го оправя!

32

Анонимен

преди 7 години

Извинете, когато през 90-те и след 2000 г. качествените кадри търсеха работа, точно бизнесът се подиграваше с тях - много работа за малко пари и кофти работни условия, без никакви договори и никаква сигурност, можеха да те изгонят по всяко време с или без повод. Тия кадри отлетяха навън или се пенсионираха. Никой не щеше да учи професия, че не беше перспективно. Сега ревете. Що ревете, бе?