65

Кратун

преди 7 години

Ако решите да заминете за Германия, задължително научете немски поне на ниво А1 и започнете задължително при немски работодател. Тогава няма да попадате в ситуации като описаната в статията.

64

Кратун

преди 7 години

Същата работа е и в куриерската фирма Хермес. Там са много на брой малки фирмички на тарикати, дето забогатяват от жестоката експлоатация на работници, които не знаят езика. Не се хващайте там, защото дори и да искате да научите езика, няма да имате време при 6 дена работа по 9 часа на ден. Това е едно блато, от което с времето все по-трудно се измъкваш. Дори германците не я уважават тази фирма и я наричат презрително херпес.

63

онбашията

преди 7 години

бачкане до спукване, западняците знаят как да изцедят максимално от служителите си , на немеца това не му тежи, *** на българина му изглежда като някво робовладелско отношение

62

Кратун

преди 7 години

Стига сте плюли Германия. Там законът се прилага на действително! Описаният случай и много други такива са поради невежеството на нашите работници. Отиват там и понеже не знаят езика, ако са български турци се хваща на работа при други турци, ако са българи - най-често при други българи, сърби или гърци. Всичките те са мошеници. Като прочетох, че не знаел името на фирмата в която работел, веднага ми стана ясно. Да заминеш в чужбина и да се хванеш да работиш за, да го кажем, балканец е глупост.

61

Анонимен

преди 7 години

На тези които пишат колко лош бил Чернобил, ще кажа, че Чернобил не е руски, а на любита ви Украйна. Тази, която сега подкрепяте да избива руските жени и деца в семейството на Донецк и Крим.

60

Анонимен

преди 7 години

Така е в демократична Европа - експлоатация до кръв на българи и румънци за да може изпратените господари на Бойко Борисов да пускат двойни брадичка и тройни шкембета.

59

Хех

преди 7 години

Със сигурност не това е причината за разликата в цената на месото в Германия и България, тъй като същите номера ги въртят и работодателите в България. Причината е алчноста. И не само месото е по- ефтино в Германия. В Германия само акцизните стоки и услугите са по- скъпи. Купих си от Манхайм смартфон за Е90 който в България струва 245лв. и то на сайт за онлайн търговия. Но докато БКП и ДС са на власт (няма значение с какво име в момента) така ще бъде. Няма спасение за нашата държава.

58

Анонимен

преди 7 години

Статията е спонсорирана и означава:" НЕ ИДВАЙТЕ!"Не ви искат в европа вече. Нали ви отпускат европомощи, за саниране, за магистрали и т.н. Нищо, че ви унищожават индустрията и големите проекти ви ги спират за да нямате работа. Нищо, че висгазиха земеделието с всички възможни средства. Просто яжте асфалт, потоци и аеци не ви треябват. А най - добре е да се изядете взаимно с ромите. Поне за ЕС е най - добре. А за вас дали е добре? На ЕС не му пука.

57

Анонимен

преди 7 години

До АнонименМного хора се разболяха и умряха от Чернобилската зараза.Няма нито един случай в България на заболял заради Чернобил. Дори в Украйна няма - аварията даде много жертви на място, но всичко беше неутрализирано а радиоактивния облак беше с ниска радиация и се разнесе на запад към Русия, в България нямаше никаква радиация.

56

Анонимен

преди 7 години

Интересно защо при соца когато се стимулираше производството на тютюн и цигари и се пушеше много повече от сега и цигарите бяха достъпни за всеки имаше 100 пъти по-малко ракови и белодробни заболявания отколлкото днес когато сме развита ервроатлантическа държава членка на ЕС и НАТО и световна шампионка по смъртност и ракови заболявания.

55

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 72"българинът ходи болнав и гладен защото пести стотинките за да си плати тока" и да си купи цигари" и пенсионерите ровят в кофите за смет за огризки от храна

54

Анонимен

преди 7 години

Значи когато в Германия се прави нещо лошо,Русия е виновна!Сега разбрах,никога не бих се сетил,благодаря ви че ми отворихте очите!Немското лошо, е най-хубавото лошо от всички!

53

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 67"И защо никой не се разболя от тези радиоактивни зеленчуци от Чернобил"--------------------Вземи се просвети малко. Много хора се разболяха и умряха от Чернобилската зараза. Голяма част от раковите заболявания днес се дължат също на Чернобил. Това са истини и преди да ми отговориш, моля те прочети нещо по въпроса или питай някой по-образован от тебе да ти обясни.

52

Анонимен

преди 7 години

Това са фашистки практики.

51

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 65"Някой пак набута в темата Русия", защото руските *** по нареждане от Москва говорят всевъзможни глупости срещу Европа а България има бъдеще само в ЕС.

50

Анонимен

преди 7 години

До АнонименАз пък при социализъма ядох радиоактивни плодове и зеленчуци заразени от Чернобил. Всичко беше много "чисто и безвредно". Така ни уверяваше пропагандната машина на комунистите.----------И защо никой не се разболя от тези радиоактивни зеленчуци от Чернобил, а днес когато по нареждане на Брюксел спряха реакторите на АЕЦ Козлодуй членката на ЕС и НАТО е световна шампионка по измиране и най-болната нация и българинът ходи болнав и гладен защото пести стотинките за да си плати тока.

49

Анонимен

преди 7 години

Аз пък при социализъма ядох радиоактивни плодове и зеленчуци заразени от Чернобил. Всичко беше много "чисто и безвредно". Така ни уверяваше пропагандната машина на комунистите. Тез които ни разправят тука, че храните при соца били гарантирани, просто лъжат. Тореше се яко с минерални торове. Пръскаше се с химикали и никой не си отваряше устата да говори за това. Почвата на много места беше заразена с тежки метали и т.н. Спрете да лъжите моля или ако не знаете мълчете.

48

Анонимен

преди 7 години

В статията става дума за порочни,престъпни практики,дори в развита държава като Германия.Изобщо не разбирам защо някой пак набута в темата Русия,отвличайки вниманието от същността на въпроса.Да се правят кървави пари от експлоатацията на труда на каквито и да е хора е долно и престъпно.Всеки който се радва на нещо подобно,или го отрича,е малко или повече инфантилен.Хората не трябва да са роби,на който и да било,това е петно върху репутацията на всяка уважавана от другите държава

47

Анонимен

преди 7 години

В Германия един българин който работи в кланица или оператор в сферата на чистотата живее 100 пъти по-добре отколкото в България или Русия. Правото да работим в кланиците на Германия ни го даде членството ни в ЕС. ЕС е най-прекрасното място за живот, членството на България в ЕС е най-прекрасното нещо което се е случвало някога на България.

46

Анонимен

преди 7 години

Баси и манипулативната статия! В Германия съм, аз лично работя в сфера която не изисква работодател, но имам приятели,познати, които са в пъти по доволни от положението в България! Който не е идвал тук можете да излъжете, но не и тези които са тук!