133

................

преди 7 години

Може би е трябвало женицата да хвърли пушката и да да прогони *** с голи ръце ? За да угоди на правосъдието...още повече , че е в дома си. Какви ли щяха да бъдат последиците тогава ?

132

Анонимен

преди 7 години

Докато законите са такива, нормалните или ще емигрират или ще изчезнат.

131

Анонимен

преди 7 години

До съмнителна работа ? Какъв е калибърът и, колко е тежка съчмата, каква е скоростта и при дулния срез. Няма да цитирам марки, но това става при свръхзвукова скорост на съчмата, над 300 метра в секунда, или ако е много тежка съчмата.Има и такива, с голям калибър, с балонче въглероден двуокис, но струват над 1000 лева, и си е направо бойно оръжие, с калибър 9 мм съчма.Със 150 метра можеш да плашиш съседската котка от 15 метра, но и това е подсъдно.Въпрос на количество енергия, малкия.

130

Joko

преди 7 години

Бах ви у юристЕте ! какво значи превишила ? Кое е превишила.... Един престъпник влиза в дома и посред нощ и .... ! Тя със сигурност му е казала да се маха... Да ви е.. у юристите.

129

Митко

преди 7 години

Към този от Северозапада: амиименно там е разликата между лениновата "демокрация" и другата, американската например (тъпите и мръсни американци!).... При първата правата са абсолютно в ръцете на престъпниците, както толкова добре научихме това в България за всичките тези години! При втората - ако натрапникът е престъпил нежелан пределите на имота, или дома ти, може да правиш с него каквото искаш..... Кое е по-правилното??

128

На бас

преди 7 години

"Каката"няма да отиде в затвора,сигурен съм!Това е новина тип"*** муха"

127

Анонимен

преди 7 години

Според нашите закони жената е трябвало да му "пусне" за да няма проблеми.Това не е държава ,а помийна яма .

126

Анонимен

преди 7 години

Ей затова сме в това положение.

125

Един от Северозапада

преди 7 години

Интересно, как би реагирала адвокатката, осъдила го, ако е в аналогична ситуация? Може би-няма да мърда и да се дърпа, за да не му повишава удоволствието от изнасилването? Ако го е съдил мъж, как би посъветвал да действа в подобна ситуация жена си, дъщеря си, майка си?Любопитно ми е професионалното мнение, ако потърпевшата е адвокат, или роднина на адвокат, какво я съветвате?Може да не ви се вярва,но Ленин е казал директно-условието да има демокрация е оръжието да е в ръцете на народа.

124

Скитник

преди 7 години

Ето за това Кристо и вика тъпата България!

123

аа

преди 7 години

Мда, 4-то мнение се изпари, цензурата работи ако се опита човек да изкаже мнение.

122

Анонимен

преди 7 години

Е те това е мизерията на нашите закони.Ще се опита да влезне или ще влезне в къщата ти и.....опитните адвокати ще казват че е превишила правата си.Че то какви права...да го остави да я сбори...така ли.Смяна на конституцията и нови закони които да защитават хората...Всеки ден едно и също...

121

Анонимен

преди 7 години

И какво да направи жената като не е тренирала самбо,айкидо и други бойни изкуства за самоотбрана,в селото такива курсове няма в града ли да ходи на обучение,а оня напира като разноглед и нечува стоп,е какво и остава-да звъни по телефон или да забие нож в гърба му на излизане,защитавала си е честта и на дома,а оня да гледа в посока друга де стъпва.

120

Анонимен

преди 7 години

До съмнителна работа ?!Силно се съмнявам, освен ако дъската не е някоя прогнила .Порасни.Нещата не са толкова елементарни.

119

Анонимен

преди 7 години

Продължавайте да избирате депутати, които гласуват такива закони. Попитайте за подобен вариант в САЩ какъв ще е резултата!

118

Анонимен

преди 7 години

"Защитавала се е, но явно е превишила условията за неизбежна самоотбрана"===Такива разтегливи и неясни фрази в законите са вредни. Какво означава това? Подобен текст може да се тълкува както дойде и всеки има своя интерпретация. Докато има подобни текстове, няма да има правосъдие. Запушете дупките в закона, иначе всеки, който се отбранява от нападение е виновен за това, че се е защитил.

117

от западна БГ

преди 7 години

Предлагам петиция в защита на Жената. очевидно подкупните садий не им дреме

116

съмнителна работа ?!

преди 7 години

До АнонименДо съмнителна работа ?!С китайската пушка за 30-тина лева, на снимката, вестник не можеш проби от 15 метра................Ами за твоя изнената пушката ми е точно китайска и от 15 - 20 метра пробивам дъска дебела 2 см. !

115

емиграция

преди 7 години

Има една приказка.....,,Трай си , бабо ...,за да не те стига...." Да де, ...но нека да ми дойде такъв....Ще му пръсна вътрешностите.... За затвор....Ще си наема добър адвокат, па макар и къщата да си заложа.....После в ......старчески дом....Там да си пукна.....няма 20 г. да строя нещо, работейки в чужбина, а някъкъв неканеник да ми влиза.....

114

Анонимен

преди 7 години

До 126: Не, шербет и рахат локум. Виж, ако беше в Турция, щеше да отнесе и кьотек, но нали тук има демокрация и евроатлантически ценности.