37

Анонимен

преди 7 години

Най-напред, трябва да се върнат старите учебници. След това да се върнат старите учители. Новите са напълно некадърни и не стават за тази професия. Освен това са 3 пъти повече от необходимото. Същото важи и за полицията, но тя е 7 пъти повече.

36

И аз да кажа

преди 7 години

Да си учител не е професия, а призвание.За ссъжаление в страната ни се настани криворазбрана демокрация - децата са науки, невежи и не възпитани. Няма морал, няма уважение към себе си, към този до теб, към по възрастния. .. И всичко започва от семейството, учителя може само да надгражда

35

Medrese muzei

преди 7 години

Mislete pozitivno. Ima Koran.

34

АЗ

преди 7 години

До АнонименНе е въпроса колко заминават, а за неадекватното и пошло възпитание вкъщи. Защото дори и да заминат, никой в чужбина няма да ги търпи ***, обиждащи учители, ученици и побойници. По-скоро доста такива се връщат, защото с такова поведение децата им се записват в училища за "специални", след дези училища вече нямат шанс за развитие.

33

L on d

преди 7 години

Kade gi vidia tezi uchenici?!

32

Циник

преди 7 години

Баш държавата е виновна!Децата от малки виждат "новите ценности" на мутри, и политици! Цялото ни образование девалвира - ставал съм свидетел на следната случка в детска градина!Възпитателка моли най-учтиво дебеловрат, нискочел татко - да не водят дъщеричката на градина със златни накити ...таткото :Ти ли ще ме учиш ***!!!?? Аз за кво ти плащам!!!

31

до 41

преди 7 години

Много си далеч от науката - география , която за твое свесдение има много приложения в живота , но ти от де ще знаеш каго си неук?

30

сссссс

преди 7 години

Не упреквайте учителите и държавата, -възпитанието идва от семейството. Жалко за това поколение, отидете и вижте какви са децата на запад. Нашите деца даже нямат език на общуване помежду си и никакво уважение към учител и общество. Озверели са!!!!!!!!

29

Анонимен

преди 7 години

По-скоро учители без ученици. Не се заблуждавайте от статистиката. Всяко българско бебе родено в чужбина попада в статистиката, като добавим и тези които постоянно заминават, само от класа на детето ми за 1 г., 4 деца заминаха. Учениците стават все по-малкото. В столичните училища по кварталите стартират по 1до 2 паралелки, изключвам желаните училища, където са по 6-7. В страната дори в малките градчета има по 1 клас от випуск, селата без коментар.

28

Ккк

преди 7 години

Виждам, че както винаги в България има компетентни за всичко. А къде бяхте, когато стачкуваха учителити. Къде са онези, които тогава компететно обясняваха, че няма нужда от високоплатени учители, че тяхната работа е лесна и всеки може да я върши. Къде е онзи който развали седянката, изплювайки се в лицето на цялата общиственост. Тогава не излязохте не защитихте, напротив оплюхте ти и ги обругахте. Сега Вашите деца, страдат от Вашето бездушие и безхаберие. Това същото се случва и в МВР и Армията.

27

тя

преди 7 години

Дъщеря ми е учителка по география , но при първа възможност се маха от тази професия , защото не е учила да бъде звероукротител , а е учител!

26

Партиец

преди 7 години

До въН ОТ НАТО И ЕСБългария я убиват партийците от всички партии (Борисов, Нинова, Кунева и т.н), тези, които гледат моментната си печалба и нищо друго. Ако нашите партийци не бяха дупедавци, нямаше да сме в това положение. И всичко това не зависи от ЕС и Нато и без тях си загивахме успешно

25

До 20

преди 7 години

На държавата ние плащаме данъци именно, за да учи децата ни. Хайде да не прехвърляме вината където я няма. Без да се обиждат колегите от ИТ сектора, техните ученици, само след 10 години ще са масово безработни, т.к. това, което учат е важно сега и ще е важно още извесно време, но след това ще се окажат със специализирано знание, но без поле за изява. Малко е минало времето на чираците, калфите и майсторите. Ако няма стабилно държавно образование, частното не може да го замени. Особено в България

24

Снимка на МОН

преди 7 години

Защо учителката е китайка :)

23

Възраждането

преди 7 години

Възраждането е много мило, но сега не сме там. Без заплати няма да дойдат качествени учители, а малкото, които са останали от предишни времена, си отиват по естествени прични. Трябва да се почне с драстично увеличение на заплатите и да се остави системата поне няколко години без намеса. А призванието идва, след като можеш да сенахраниш, да си отгледаш децата и т.н.

22

Бивш учител

преди 7 години

До Анонимен24Грешка си.Продажно, не прокажно.И -не всичките. Някои продадоха, за да четат лекции на запад, други, за жълти стотинки и някоя "лаборатория" където да имитират дейност, а други-просто за една снимка, погалване по бицепсите и потупване по рамото. Време е да вземем пример, как се действа в такава ситуация, но не от запада, а колкото и да ви звучи еретично-от Русия,на Петър Велики. Поощрения, привилегии, но и разжалване и тежки наказания на виновниците на всякъде, без жалост.

21

Друг Даскал

преди 7 години

Колега 20 на българина всеки му е виновен по принцип, НО ОБРАЗОВАНИЕТО, ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО и ДАНЪЦИТЕ, все са функции на ДЪРЖАВАТА! А тя като цяло е абдикирала, за това учениците ти вадят пистолети и ножове в час и могат да те пребият за спорта. Кой е виновен за безправието и безхаберието на институциите? Мисля че субекта се нарича ДЪРЖАВА! И ДА, виновна е, но вече е твърде късно да оправяш каквото и да е! Бизнеса? Кой бизнес? Онзи за смяна на мръсни чаршафи по морето - там образование не се иска!

20

Анонимен

преди 7 години

До Anonymous"Това е естествен резултат на "демократичните и евроатлантически ценности"."Другарче, 30 + 45 години вече не сте слизали от власт.Вие, изчадията на партията ви - куччка.Пребоядисани *** и т.н.....

19

Анонимен

преди 7 години

Прокажно племе, по-долни сме от всички.Никъде няма такива недомислени като нас.

18

Бивш учител

преди 7 години

До Даскал Колега, няма да стане.Нито сега, нито после. Помниш ли уроците за Възраждането, което започва с ограмотяване?Помниш ли, защо Левски е включвал в комитета първо Попа и Даскала на селото? А помниш ли, как бавно и полека, народа порасте с няколко века? От това ги е страх.Да не се усети народа.И преди, и сега.И-Даскал не е професия, а диагноза, която трябва да я имаш, за да работиш, въпреки всичко.Покажи ми една къща на даскал, последните 100 години, построена с даскалък?Няма, нали....