149

До 11

преди 7 години

"До Анонимен 168А бе турски, що не си одиш у Турция?"Аз пиша от ТУРЦИЯ (*

148

Анонимен

преди 7 години

До АнонименКато гледам , и Македония, и Косово са цъфнали, та вързали. Особено след признаването на "малцинствата".

147

изгонен в Турция

преди 7 години

Познавам двама българи от Истанбул.Не искат да посетят България.Не мога да ги убедя.

146

Анонимен

преди 7 години

До АнгелУчи турски, ако не си oще там, ще те вземат на голяма служба!

145

Радио Ереван

преди 7 години

Почти всички българи тука са завършили РАБФАК.Oтличен текезесарски колектив от времето на соца!

144

Рали1

преди 7 години

До Анонимен 171,"Всъщност "турски етнос" няма.Понятието"турци"става събирателно за различните народности,които живеят на територията на бившата Османска империя.Къде изчезват византийците И ОТКЪДЕСЕ ВЗИМАТ ТУРЦИТЕ?Простият отговор е:никъде и отникъде.Кое е старото местно население:ЖИТЕЛИТЕ НА АНАТОЛИЯ В ДРЕВНОСТТА.Хети,фригиТези народи,които по-рано се управляват Ромейската империя и имат за държавна религия православието,а по-късно от Османската династия и имат за държавна религия исляма!"

143

Анонимен

преди 7 години

В България може мюсюлмани да се турчеят, да имат турско самосъзнание, но турци - няма. Може да ви звучи както искате, но е така. А Местан да ходи в Турция, при имотите, закупени с щедрото заплащане на шефа му, дето го диреше в турското посолство за да го спасява от гнева на собственото му обкръжение.

142

XYZ

преди 7 години

"Турски език ще изучават само турските деца, преди имаше в някои основни училища,...",..."Никой не задължава българи да вленат в тези часове! Какво лошо в това...то важи за турците!" - Преди, някои българи посещаваха тези часове без оценка и после работеха в ДС.

141

E до Рали 1

преди 7 години

Това, което казваш е напълно вярно, има и доста дриги източници и исторически факти, които го потвътждават. Но и да, няма смисъл да се спори с такива Анонимни герои, с много дипломи :), с турско име, което му пречело, пък роден в България, пък бил турчин...на куче без порода всички знаем как се казва! Не се хаби, такива индивиди само искат да ни провокират, няма смисъл.

140

Ангел

преди 7 години

Брех,явно ви жегнах здраво,толкова отговори:-)И понеже само истината обижда,явно прав съм:-)1.Баща ми,а ако искаш вярвай - и дядо ми имат висше образование.2.Стига му едно ,да - за да го нареди партията на някоя служба в селското кметсво( лошо че има и по- тежки случаи).Колко турци лекари са те лекували,и ако има ще повториш ли:-))))3.За поне десет факултета било забранено.Освен за армия и МВР,за другото не си търси извинение за некъдърността си:-)

139

11

преди 7 години

До Анонимен 168А бе турски, що не си одиш у Турция?

138

Ангел

преди 7 години

До 166Е,ако си искал да учиш в Симеоново то ср знае ,че е нямало да те вземат.Араби в "Мосад" приемат ли?Турчин в кипърско военно училище кога ще влезе?Има си линии които не се пробват.За дипломите на рода ми не бъди сигурен.Пък и да ги имаш,не се знае как си ги получил,че явно и на Доганя са му насосвали едни наши хора академичната биография:-)

137

oOo

преди 7 години

Кюрдите в Турция имат 100 пъти повече права от Турците в България.

136

Рали1

преди 7 години

До Анонимен 162,Едва ли тук е мястото да водя подобна дискусия.Дунавска протописменост,плочките от Градешница,Караново,Ситово-намерени на територията на дн.България.Линеар А и Б."Кирилицата е преработен вариант на глаголицата,създаден от Климент Охридски,по заповед на Симеон I,за нуждите на българската държава."Идва и темата за Вселенските събори.И ако историците ни кажат какво поражда делението пр.н.е и , в.от н.е.много неща ще са ясни.Вкл.и религията на БЪЛГАРИТЕ!

135

Анонимен

преди 7 години

България трябва най после да признае статута на Турското малцинство в страната и да изпълни задълженията си към Рамковата конвенция з националните малцинства. България да вземе пример от Македония, Косово и други балкански държави в които Турското малцинство е признато и в областите където надвишава 15 или 20% втори официален език е Турският.

134

Анонимен

преди 7 години

Турски език ще изучават само турските деца, преди имаше в някои основни училища, където има турско население и децата след другите часове оставаха на турски...оценката се пишеше на края на сроковете под името СИП ТУРСКИ, сега за тях (за турците) ще е ЗИП турски и то в училища, където има само турци! Никой не задължава българи да вленат в тези часове! Какво лошо в това...то важи за турците!

133

Анонимен

преди 7 години

Мизия ,исторически доказана територия на днешна България. Не знам защо е заяждането. ....Защо решихте, че се заяждаме? Само питаме, риторично разбира се.

132

Анонимен

преди 7 години

"Питам се дали в Турция има българска партия! Дали там има телевизионни новини на български? Дали има поне една църква!!!! В България официалният език е българският!!!!! Ако не ви харесва, заминавайте."Много си зле...2 български църкви в Едирне, в Истанбул българската Желязна църква...кюрдските деца имат часове на кюрдси, а и имат телевизИИ (КАНАЛИ) на кюрдски в Турция...

131

Анонимен

преди 7 години

Дали има поне една църква!!!! ...Само в Истанбул има над 400 църкви. Явно си илитерат и не четеш, т.н. желязна църква е там, вселенският патриарх е в патриаршията която също се намира в Истанбул. Четете бре, поне историята си научете!

130

Анонимен

преди 7 години

Какви привилегии бе Ангеле? Аз когато кандидатствах директно ми казаха, че с турско име не мога да кандидатствам в този ВУЗ. За което съм ви благодарен в крайна сметка. Завърших медицина и специализирах на запад. Имам повече дипломи отколкото цялата ти рода до девето коляно никога няма да има. Пиша и говоря на български по-добре от целия ви семеен съвет.Голо на голямо сте!