10

Реалист

преди 7 години

Тъповатичко хрумване. Няма значение кой колко и какво е учил, как работи и т.н. Това, че някой си бил честен и работлив, не означава, че той гласува "правилно", каквото и да означава това. Като цяло не виждам даже смисъл да се коментира тази "идея', която е стара колкото света. Друго може да се направи - да се гласува само на територията на България, но това е друга тема.

9

Пълни глупости

преди 7 години

Тая *** идея очевидно води до избор на диктатор/цар ако и отделиш 2 минути да помислиш ще видиш, че е безумна.

8

Какво ме смути

преди 7 години

Едно е да поставиш под съмнение умствения капацитет и приноса за нацията на неграмотен, комуто са били предоставени всички условия плюс бонуси, само и само да благоволи да учи.Съвсем друго е да дадеш повече точки за гласа на връзкар-тройкаджия,настанен в БАН и дарен с научна степен въз основа на дисертация,написана от друг автор. И по-малко точки за гласа на неговият бивш състудент-отличник, недопуснат до научна длъжност и докторантура, но работещ пълноценно като висококвалифициран специалист.

7

Анонимен

преди 7 години

Чудесна идея, г-н Берберов! Предлагам всеки глас да се уммножава по коефициент от внесените данъци и осигуровки в ГДД. Така тези, които не допринасят за обществото в Бг ще са с коефициент 0 и гласът им няма да се зачита. Същото ще се отнася и за онези, които си плащат данъците само в чужбина и не допринасят за България, и за ромите, и за пенсионерите и т.н.Напълно съм ЗА такава система.

6

смЕх

преди 7 години

Утопия !

5

Анонимен

преди 7 години

Чалга певици, футболисти, моделки, проститки и чистачки са с по-високи заплати от учители.

4

Анонимен

преди 7 години

Най-много просяци по улиците са с висше образование.

3

Натъжих се

преди 7 години

Тук сме коментирали, че неграмотният не би трябвало да има право на глас, защото е достатъчно говори фактът, че през 21-и век този здрав човек не си е дал труда дори да научи буквите.Други пък са на мнение, че трябва да има право на глас само онзи, който е завършил поне основно образование - ако не е бил способен да направи дори това, би ли могъл да проумее за какво става въпрос в предизборните платформи на кандидатите?В тези предложения има много резон.Но предложението на И.Берберов смущава!

2

Zagorski

преди 7 години

Г-н Берберов, а може би накрая ще се яви месията, царят, или нещо като Бойко Борисов, на който ще му дадем 5 точки и останалите ще си останат постепенно без глас.По-глупав анализ и по-наивен не бях чел от години!

1

Испания

преди 7 години

И тест за интелигинтност.