19

Анонимен

преди 7 години

До АнонименИ това е вярно колега , но имаше по няколко коли по улиците . Сега всеки ц.ъ.рвул с по две коли за по 500 лв. и дими като стар икарус . В София има два милиона коли и то 90 % стари .

18

Анонимен

преди 7 години

Въздухът е мръсен в София заради колите, а не заради твърдото гориво. Живея в Лозенец - никой не се отоплява с въглища ( както е в повечето квартали), но такива задръствания никога не е имало.

17

Проблемите за ясни

преди 7 години

Замърсяването идва от:1. Твърдото гориво - В големите градове държавата трябва да спре да субсидира енергийно бедните с такова и да им дава енергийни помощи за парно/ток/газ.2. Автомобили минали годишен прегледа неправомерно - Всички знаем как се минават техническите прегледи. Ако има строг контрол и санкции, няма да бъдат допускани МПС-а, които тровят въздуха на всички да са в движение.Това са проблемите и решенията, всичко друго са празни приказки, особено за цените в градския транспорт...

16

ние сме си виновни

преди 7 години

Защото : 1. Имаме най-скъпия газ-от братската Русия 2. Една - две мафиотски фирми са концесионери на газ 3. Няма газови връзки- а само говорене вече 20 г. 4. Субсидираме въглищата, защото миньорите трябвало да ядат. 5. Мафията- в лицето на Цвет. Бориславо ва- владее пазара на фотоволтаици 6. За да има електорат- старите МПС практически са без данък. 7.Всички умираме от мръсен въздух, но предпочитаме така, отколкото да ги изметем. В СВЕТА СЛЪНЧЕВАТА ЕНЕРГИЯ Е ПО - ЕВТИНА ОТ ГОРИВАТА.

15

Попут

преди 7 години

Колкото по- тези измре този народ, толкова по-малко ще се мъчи...

14

Анонимен

преди 7 години

Поръчкова стания. Спомням си времето когато в София нямаше централна топлофикация и всички се топлеха с въглища защото дърва даваха само за подпалки а *** нямаше и нямаше смог. Училищата бяха с парно и котелни пак на въглища но хубави еднакви бучки машинно добивани и пак нямаше смог. Улиците се миеха всеки ден и не се усвояваха пари за безкрайни ремонти и пак нямаше смог!

13

Бобчо

преди 7 години

Как да стане, като имаме *** на държавна ясла, вместо управници!!! Защо в Англия всичко е на газ? Защото там газта е три пъти по-евтина!!! Тука се врътнаха, оядоха се някви фирми, собственост на наши хора и народа да го ***... Бедняка гори всякакви ***, щото студа и глада са по-силни от тока, както се казва. Ми тровете се сега!!

12

:)

преди 7 години

Проблемът не е в цената на билетчето, стига сте мрънкали за нея. Който иска може да си ползва талоните (10 за 12 лева), а ако ходиш на работа с градска транспорт, ти е най-изгодно да си вземеш карта. Тогава билетчето ще ти бъде 60-70-стотинки средно. Аз ползвам доста градски транспорт точно след промените на цените, защото картата за всички линии за 1 година падна на 365 лева (500 преди). Реално сега билетчето ми излиза около 30 стотинки. Не търсете под вола теле, проблемите са съвсем други :)

11

ваня

преди 7 години

Не мога да разбера някои хора, които се правят на Мария Антоанета. Истината е,че твърдото гориво за къщите е най-евтино и затова хората го предпочитат. Ако нямат пари за ток или газ, да умрат от студ ли?

10

защо

преди 7 години

Направете цената на тока приемлива, както и цената на газта. Тогава никой няма да се бъхти с твърдо гориво. Нима хората са толкова луди, че да хамалуват на кофи с въглища и сгур? Ама алчността на управляващите няма граници и от една овца искат да свалят по пет кожи!

9

111

преди 7 години

Не знам какво се случва, но като тази година, толкова мръсен не съм виждала въздуха. Живея в Бояна и като погледна надолу е страшно. И при нас е много мръсен въздуха, особено след 14.00 когато масово започват да палят печките. Къщи като палати, а палят ***. Направо е отврат. Няма как отоплението на 100 кв да излиза по-малко от 200 лева, разберете го. По-удобно и чисто от отоплението на ТЕЦ няма. Ако всички в блока го ползват и НЕ КРАДАТ излиза най-евтиното отопление.

8

Истината

преди 7 години

1.6 лева билетче, ниски данъци за старите барутнуци, римляни горят гуми... ГЕРБ.

7

Анонимен

преди 7 години

Щом има пари да се осигуряват дърва и въглища на бедните, защо не се използват рационално и с тази сума да се намали цената на парното? Когато беше по джоба на гражданите въздухът беше по-чист. Всички политики са сбъркани, защото се правят за интереса на всеки друг, но не и в интерес на гражданите!

6

Анонимен

преди 7 години

Решението е газифициране на градовете, а не стимулиране отоплението на твърдо гориво! Да сте видяли в Англия някоя къща на ***? И як контрол на годишните технически прегледи,които сега се извършват проформа в 99% от случаите.Всеки втори таралясник бълва смог!

5

Анонимен

преди 7 години

Държавата стимулира убиството на свойте граждани.

4

Анонимен

преди 7 години

"Тя нищо не може да направи по отношение на структурата на автопарка"Това е лъжа! СО има пълното право да забрани движението на замърсяващи автомобили, но няма да ги харесват вече. А за твърдото ториво, да, държавата го раздава на бедните, които не живеят в центъра на София, нали. Вярно е, че градския транспорт е натикан нейде, но и това е защото останаха само хора, които не знаят какво е планиране (да не се бърка с планова икономика)!

3

Анонимен

преди 7 години

няма такъв та шак - първо вдигаме билета, след това си мислим що всичко се качи на колите, а пък току виж може да го направим безплатен.... А гергинчо с *** си предложенийца на килограм може да си гледа неговата си паничка и да си кара колелото колкото иска - той бърза и важна работа просто няма

2

Анонимен

преди 7 години

Ами вдигнаха цената на билета за градския транспорт та да си карат хората масово таралясниците! много екологично, няма що!

1

Анонимен

преди 7 години

При билетче 1,60 на всеки му е по евтино и удобно да се вози с кола, а ако са двама съвсем.