189

Анонимен

преди 7 години

Нещо не ми е ясно, ако МРЗ е толкова ниска, защо няма приток на работодатели инвеститори от Запад или Изток, които да искат да печелят ?Ако пък "българските" работодатели са калпави какво ви пречи да се саморганизирате и да си станете сами работодатели.Оплакваничта по форумите няма да ви вдигнат заплатите.

188

Първи отзад напред

преди 7 години

Отговора е ... никога. Те са вече 10 години пред нас така че честито пак останахме в блатото

187

Анонимен

преди 7 години

При 1 000лв. последна заплата нашият полицай взема първа пенсия 360 лв. а румънския 800лв. Русенци всеки ден по 10 пъти са свидетели,че няма да ги стигнем с управляващи като нашите.

186

X,Y,Z

преди 7 години

До минималната заплата Минималната в Македония е 16000 денара =252 евро,а в БГ е 235 евро.

185

Анонимен

преди 7 години

Румъния няма валутн борд и плосък данък. Данъците са 30-40%.

184

Анонимен

преди 7 години

Че то и Албания вече е преди нас.

183

Анонимен

преди 7 години

Е как така бе.Нали Бойко каза,че румънците ни дишали прахта.Ама то май било,че чак красивият и чист Букурещ диша пепелта на прашната грозна София.

182

Факт

преди 7 години

Никакъв проблем не е да се увеличи минималната заплата на 500,че и 550 веднага.То повечето,дето се водят на минимална получават толкова,така че допълнителния разход за работодателите ще са само осигуровките на тия 100лв отгоре.Ама работодателите си имат лоби,дето натиска парите надолу!

181

минималната заплата

преди 7 години

Очаквайте скоро: "Кога ще ги стигнем... македонците"...;Ю)

180

Сп??нс

преди 7 години

Снощи гледах по новините , че вдигат МРЗ с 50? до 700 и информативно казаха че за ЕС се движи от 194 в БГ до 1940 в Люксембург . Обземе една национална гордост и един патриотизъм , че не ти е работа.

179

Анонимен

преди 7 години

Когато си оправим правосъдната система като румънците и махнем от властта крадливците и ние ще започнем да получаваме достойни заплата. При нас частниците си правят каквото искат и никоя институция не ги слага на мястото им. Хората работят като по 14 часа дори в събота, а работодателя ги осигурява на 4 часа и минимални заплати. Ако се оправи това положение което е масово нещата ще се променят, но трябват неподкупени инспектори и истинско правосъдие.Всеки да може да осъди некоректния работодател

178

Анонимен

преди 7 години

А минималната страна в ШВЕЙЦАРИЯ е 3781 евро!!! Най-богатата страна на света!! За какво да влизат в ЕС ми кажете? Това е, като да предложиш на някой богаташ да живее в панелка!

177

Анонимен

преди 7 години

Българинът докато си избира Тикви да го управляват ще си живее в Тикволандия - царството на корупцията, кражбите, далаверите и източването на фондове.

176

Бау

преди 7 години

До Дурм Ще ти задам следния въпрос, като си отговориш ще ти стане ясно. Всички ли с това образование за, които говориш са без работа и бедни ? Живеем в един много конкурентен свят, образованието си прав, че не е достатъчно, трябва и амбиции и ум (на време). Ако си учил за нещо, което няма реализация, еми преквалифицирай се.Сегашните студенти учат това, което ги приемат. Без да мислят какво по дяволите ще работя после. Резултата е висшисти, които не работят по специалността си. Държавата не мама

175

Дурм

преди 7 години

До БауКакво образование, какви пет лева...Малко ли образовани хора стоят безработни ? Едни лекари в спешна помощ или учители например, не са ли образовани ? Знаеш ли колко взимат ? Пък дори и да не си образован, дори и със средно или основно образование да си, всеки който полага труд (а трудът на тези хора често е изключително тежък физически) заслужава адекватно заплащане и един нормален и достоен живот.

174

АМИ , ДА....

преди 7 години

ЖИВЕЕ ДОБРЕ МАМАЛИГАТА ....ЩОТО ТАМ ПРЕХОДА НЕ БЕШЕ ОТ НАЙ-НЕЖНИТЕ....!НАЛИ ИСКАХТЕ у България --"НЕЖЕН ПРЕХОД"...??!!АЙДЕ СЕГА , ДГД ...АМА "НЕЖНО"!!!!!..без да се ЗЪБИТЕ --щото нема вече смисъл.../

173

морски

преди 7 години

До До морскиВярно е за последната заплата.Не си първия, нито последния ощетен.Търси работа, където работиш с пари.Там има и бакшиши, ако клиента е доволен.Успех !!

172

555

преди 7 години

До Анонимен 216Румънците си играеха ученията с Трети Американски флот още осемдесетте години....

171

Бау

преди 7 години

Все политиците виновни обаче :) Народа си седи необразован, мързи го, пие си ракията, гледа си футбола и очаква да е много добре финансово. Разберете драги - има българи, които живеят добре. И не говоря за богатите бизнесмени или мутри, а за тези, които са учили имат амбиции и работят умно и по много. Ако не сте учили на време, учете сега. Дайте най-доброто образование на децата си. Мислете как да станете повече, по-добри, а не как да смъкнете околните до нивото си. И ще ги минем, много бързо...

170

До морски

преди 7 години

Работих в един хотел на морето. Отсервиране на блок маса. Бях на трърда заплата 500лв. Нямаше бакшиш. Не оставаше много храна от блок масата и често се налагаше да си купувам...а на морето тъй като е сезонна работа, всичко е доста по скъпо. Парите изобщо не стигаха при положение, че не пия и не пуша. Изкарах два месеца. Последната заплата не ми я платиха.