Ако ям кебапчета, съм некултурен значи. Хм, интересна теория. Ами не обичам суши и морски дарове, отделно че в ресторанта хич не са дарове :))
Ама те всичи готвачи са доста пълни!:)Аз харесвам като кулинар известната Силвена Роу която е от Пловдив, но в последствие се омъжва за английски търговец на вино и заминава в Англия, където развива кариера на шеф готвач.в ресторанти , прави свои шоу предавания и готви на знаменитости. Веднъж гледах едно кулинарно шоу с.водещ Дж. Мартин и тя сготви специално за любимия ми певец Гарет Гейтс (Music Idol ) 3 ястия,от които той беше очарован и й благодари, тогава наистина изпитах гордост че готвачката е българка. Много е общителна. Не, англичаните не ядат само fish & chips!: )Доста здравосл
До DsicoveryЧе кво им е лошото на мазнините? Най-вредната храна е високовъглехидратната натъпкана със купища захар. Ако подбираш правилната гарнитура към мазнинките ще си здрав като бик. ;)
много сте изостанали и некултурни, какво не ви харесва на гол *** пълзящ елегантно напръскан с киселосладък кафяв сос около кръгчето пърхутка с листенце магданоз върху трепкащото възпитано в чинията суши в яйченомлечен сос, под акомпанимента на скакалците алангле от съседната купичка под прясно изцеждащия се до разлагане фазан
В целия цивилизован свят основната храна са хамбургери, пици, закуски и пържена наденица с кетчуп и горчица в картонена чинийка.
Ако трябва да избирам между тройката с гарнитура и дамата без гарнитура няма изобщо да се чудя , а ще си поръчам и една студена бира.
Тази ли с аграрната си физиономия ще ме учи на здравословно хранене? Мерси! Кака Мара от втора полевъдна.
таа, к и ф л а дето не знае къде е българия ще учи българите какво да ядът и кво само като я видиш в картуната на къф самнабул прилича гладен да умираш от манджите и да не кусваш а кой ли я пуска и по телевизията или поне след 12 часа да не урчасва децата колкото до кебапчеата имаме един карловец дето така ги върти че и чак индиянците му знаят магазините кебапчета с боб и първомайска лютеница оллла
Да не се бърка полезното и вредното, с култура на хранене! Значи тук поринципа е *** - ако ядеш евтино и вкусно, значи нямаш култура на хранене. Ако ядеш скъпи ястия, значи имаш култура на хранене. Колкото до вредните и полезните храни - то през ден се менят нещата. Токва, което днес е вредно, утре е полезно и обратното. Човек трябва да яди, това, което му харесва, вкл. и тлъстичко и мазно, ако му се яде.
Кулинарни съвети може да дава една добре изглеждаща дама. Не споря, че гореспоменатата дойна тлъста крава има някакви познания, но, за съжаление, тя е един крайно нахален и прoтивен човек. От такъв човек кулинарни съвети- не, благодаря. Относно хранителните навици на българина- неслучайно из нашите села продължителността на живота е като в Африка. Защото се ядат тотални ***, а някои си мислят, че ядат кой знае какви здравословни храни. Да, ама не. Карантии, дърти овце, заразено месо.
.....па не съм чул румънци или руснаци да се оплакват от кебапчета с гарнитура на морето , еманципираните жени не готвят както мъжете , който иска да "яде" си готви сам".....а който иска жена му да готви специален ориз си взема азиатка ........ и т.н.
НИЕ НЯМАМЕ НИКАКВА КУЛТУРА НА ХРАНЕНЕ,А КОЙ ИМА?!АМЕРИКАНЦИТЕ,ИТАЛИАНЦИТЕ ГЕРМАНЦИТЕ.............?!ЖАЛКО САМО,ЧЕ БЛАГОДАРЕНИЕ3 НА НОВАТА КООООООООООООООЛТУРА НА ХРАНЕНЕ,ВЕЧЕ НЯМАМЕ НИТО МЛЯКО И МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ,НИТО МЕСО,НИТО ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ,НИТО ДАЖЕ ТРОЙКА КЕБАПЧЕ,С КОИТО СА СЕ ХРИЛИ БАБИТЕ И ДЯДОВЦИТЕ НИ ?!
ало "ХИМИМПОРТ "АД , какво общо има мазната фръцла с бг кебапчето /освен външния си вид/ ? А по -полека с българската кухня ! Айде ГМО-ГМО и сие !!!
Вкусно с днешните изкуствени подправки всеки който знае за какво служи тигана може да с готви а здравословно това е проблема при липсата но основни чисти продукти как да да направиш нещо качествено хранителната култура не е вече в това красива и вкусна подредба на чинията а в това според възраст а и промените в организма подходящата храна но колко хора го правят това а колко трудно се събира информация за това това е здаве а английска френска мексиканска италианска кухня и ние ги работихме
Мариела Нордел на борба срещу "тройката кебапчета с гарнитура"