43

анонимен

преди 7 години

Няма ли да се намери човек който да го купи и да го съхрани.Все пак парите които ще се получат от скрапа не са толкова много,но ще направи услуга на бъдещите поколения.Автора му е голям български скулптор ,не трябва с лека ръка да се унищожават произведенията му.Дано се намери разумен човек в тази обезумяла държава.

42

Ура!

преди 7 години

Ужасен паметник. За срам и позор в столицата няма подобаващ паметник на хан Аспарух. Там трябва да бъде издигнат такъв. Величествен, всяващ гордост у всеки българин!

41

ПОМИСЛЕТЕ МАЛКО:

преди 7 години

ЕЛЕМЕНТАРНО!!! ---СЛЕД КАТО НЯМА КАКВО ДА ПРЕДЛОЖИШ НА ПАЗАРА , ОСВЕН ДВЕТЕ СИ ЛЕВИ РЪЦЕ И ...ЧЕРВЕНИЯ СИ *** ----МТОГО ЯСНО Е , ЧЕ ВИНАГИ ЩЕ СИ ОТ СТРАНАТА НА "ОГРАБЕНИЯ" и "ПРЕЦАКАНИЯ"!!!МЕРНА ЕДИНИЦА ЗА //"КОЛИЧЕСТВО ТРУД"//------още никой не е ИЗМИСЛИЛ!!

40

Анонимен

преди 7 години

Проф. Старчев - спокойно, няма да Ви карат да връщате хонорара :) А колкото до това, да наречеш тази грозотия - изкуство... ДА ИДВАТ БАГЕРИТЕ :) И да засадим там едно дърво за Ваше здраве - да напомня да не се дава на дърво изкуство да прави:)

39

Анонимен

преди 7 години

Голямо грозилище, аз също не познавам човек, който го харесва. Пък, ако това е изкуство, радвам се, че не разбирам от точно такова.

38

АМИ , ДА....

преди 7 години

АМИ , КЪВТО Е ТОЯ ПАМЕТНИК-----ТАКАВА Е И ИНТЕЛЕКТУАЛНА МИСЪЛ У НАС!/....МИСЪЛ ---НА БЕТОНДЖИЙ , АРМАТУРИСТИ И УРАДЖИЙ.../

37

А1

преди 7 години

До Анонимен 40Врагове на народа са тези, които ограбват труда му.

36

Анонимен

преди 7 години

Абе Старчев !Още като го сътвори това чудо ,студентите ти го нарекоха с точното му име. Шестокрил петох*.

35

Гръдьо

преди 7 години

По добре гола поляна с пейка и количка за сладолед... това 3D е трудно разбираемо...Вероятно защото оцеляването на българите е неразбираемо...

34

Анонимен

преди 7 години

Всички паметници направени по времето на комунизма е редно да отидат за скрап, точно където отиде и самия комунизъм и неговото недоносче СССР!Който е против това е враг на народа и трябва да си получи заслуженото!!!

33

Анонимен

преди 7 години

До PDтова пък, че щяла да изчезне 1300 години история, като се разчисти арматурата и цимента на петилетника, е върха на творческата мисъл

32

Анонимен

преди 7 години

Да се маха тази грозотия!!!

31

Анонимен

преди 7 години

Да браво! Сега да сложиме паметник на Баязид със светещ *** на негово място. Да разрушим квото е останало от сердика щото е грозно. Не ни трябва история дайте ни чалга и фейсбук. Разрушете и НДК щото е строено по Живково време. Понеже са сме кадър и имаме капацитети да правят по-хубави давай да бутаме! Имаме уникални и внушителни паметници, недооценени потънали в забрава, които могат да ни носят пари, а ние го бутаме щото не искаме да си признаем историята. Ше станем като Македония накрая!

30

статУя

преди 7 години

дори Тато не харесал дялканата бетонка, упорито рекламирана му от гилдията за висше изкуство, и за да не се ядосва от соцкютюка за милиони, наредил на шофьора да заобикаля

29

Анонимен

преди 7 години

До PDайде стига,на мене не ми се живее в грозотия,искам като в италия,испания,австрия,градините и пиаците на валенсиа..искам красота,а когато си заобиколен от красиви неща,денят ти е по ведър,вярвай ми!

28

PD

преди 7 години

Тонове, килограми наша история е. И когато ти предлагат да я замениш за,доволен живот, със сигурност ти предлагат, да изтриеш спомена за хората и техните идеи, кгато е правен. А и грешния опит също е ценен. *** Санчо панса за салама си мисли.

27

Факт

преди 7 години

Този "паметник" можеше да го има, но ако беше висок примерно метър и петдесет или най-много два метра. Разбира се не знам някой да го е харесвал още когато го поставиха и загрози пейзажа. В такива случаи винаги ни излизат с номера, че не арзбираме изкуството и някога след много години хората щели да го оценят. Същата работа е и с един паметник до сградата на парламента откъм Университета, но понеже няма такива грандомански размери, хората бързо го забравиха, въпреки че е не по-малко грозен.

26

Анонимен

преди 7 години

До PDайде стига глупости,тонове бетон каква история са?пари на вятъра,и като онова в шумен,с тоя бетон там,щеше да вдигнат къщи за цяла наводнена Мизия.

25

Анонимен

преди 7 години

Тая година имах в двора си паметници на Б.Б. бях посадил един декар тикви .....

24

PD

преди 7 години

Унищожаването на паметници, води до забрава на определени исторически уроци, което е предпоставка, за гарантираното им повтаряне. Не случайно повтаряме еднии същи грешки.