74

Анонимен

преди 7 години

Много прости коментари. Една държава като САЩ ( демокрация на демокрациите ) наложи ембарго на Куба за 50години и лиши милиони от човешко развитие и въпреки това тази държава успя да съхрани. Разбира се, че народа плати цялата сметка.Вместо да приказвате, колко лошо било в Куба, трябва да се поиска международен съд за ФАЩ.

73

Fronto

преди 7 години

С много митове живее светът. Един от тях е 'горещата' кръв, свободолюбието и непримиримостта на латиноамериканските народи. Куба е доказателство че това са само митове.

72

Анонимен

преди 7 години

превърна Куба в една мизерна дупка, а страната имаше големи възможности за туризъм.

71

Анонимен

преди 7 години

Медиите на САЩ сега описеат до какво води ембаргото наложено на Куба от САЩ. Разбира се в стил промиване на мозъци - това било заради Фидел Кастро.

70

Анонимен

преди 7 години

Неоспоримо е, че сега в Куба живеят в пъти по-добре, отколкото при режима на Батиста. Без ембаргото на САЩ, там наистина щяха да са много по-добре. Всъщност ДАЩ направиха насила Куба в социалистическа държава. Фидел Кастро първоначално не беше социалист, а дамо патриот.

69

Острованапростотата

преди 7 години

Толкова добре живееха кубинците по негово време че с корита, вани, дъски, лодки и салове всячески с огромен риск за живота се мъчеха да се доберат до Флорида, САЩ, това впрочем, продължава с пълни сили и днес.

68

Анонимен

преди 7 години

Наследството което остави е същото като наследството което оставиха комунистическите изверги в България след 50 години здраво лапане - разрушена държавата без бъдеще

67

Анонимен

преди 7 години

Преди доста години разказваха, че там във всяка къща си имат оружие и стане ли нещо веднага се появяват въоръжени по улиците. Това е една от причините САЩ да не пробеат втори път пряка агресия срещу Куба. Знаят, че не могат да се бият д целия народ на Куба. Много ми е интересно, ако в България имахме оръжие във всеки дом колко ли щяхме да търпим дебелоератите демократи дето ни управляват от 27 години?!

66

rest in pieces

преди 7 години

Голям грешник. Съсипа Куба. Пороби кубинците и разпространи комунистическата зараза в Южна Америка и Африка.

65

актуален виц

преди 7 години

Фидел Кастро умрял. На извънредно заседание на ЦК трябва да бъде взето решение къде да бъде погребан. Един предлага мястото, където е започнала кубинската революция, друг - родната му къща да бъде превърната в мавзолей. Трети твърди, че е най-добре да го погребат в Йерусалим.- В никакъв случай! - подскачат останалите членове на ЦК. - Там вече един успя да възкръсне!

64

Анонимен

преди 7 години

- Какво е комунист?- Някой, който е прочел трудовете на Маркс и Ленин.- А какво е антикомунист?- Някой, който ги е разбрал.

63

Анонимен

преди 7 години

Лошото е че след 60 год. комунизъм няколко поколения са безвъзвратно увредени и за нищо не стават. Затова Куба я виждам като голям публичен дом и игрална зала.

62

до прокоратурата

преди 7 години

Според българските закони възхвала на такива личности като Кастро и хора от ИД подлежи на наказателна отговорност. Те са проповедници на антидемократична идеология..

61

Анонимен

преди 7 години

Mного е лесно да лъжеш. В Куба било добре. За това ли който може бяга?Ето ти ги истинските данни.GDP per capita Cuba $5351.30 Bulgaria $7502.44

60

Анонимен

преди 7 години

В КУБА СИГУРНО Е КАТО В РОМСКА МАХАЛА . МИЗЕРИЯ АМА С ЧАЛГА ДЕНЕМ И НОЩЕМ.

59

Ген. Колев

преди 7 години

Психопатът Фидел наистина събра духовното богатство на Куба само че в лагери и затвори. Над 120,000 инакомислещи интелектуалци, работници, артисти, художници и т.н. все още гният по каторгите и тяхното единствено престъпление е, че са се осмелили да мечтаят за свобода на словото, печата и сдруженията и за свободно пътуване извън Куба. А главнокомандващият армията на неговата благородна и безкористна страна организира канал за контрабанда на кокаин до Маями за назидание на американците ха-ха...

58

Анонимен

преди 7 години

Много добър Кастро, само дето е убил някакви си стотици хиляди, затворил е в пъти повече политически неудобни, довел е до просешка тояга 99% от кубинците, абе въобще "велик" човек.

57

Анонимен

преди 7 години

ДО 47 С ТЪРГОВИЯТА НАЙ ГОЛЯМ ПАРТНЬОР ВСЕ ОЩЕ НИ Е МОСКВА. ТОВА ЧЕ ХОДАТ СТУДЕНТИ НА БРИГАДА В САЩ. НЕЗНАЧИ НИЩО.

56

смерть россии

преди 7 години

Дотук добре. Ще чакаме подобни радостни вести и от Москва някой ден. Никой цар не е вечен.

55

:)

преди 7 години

Обикновено на стари години хората стават по-мъдри, но явно това не важи за всички. Даже собственият му брат поумня. Истински последовател на съветския болшевизъм Фидел Кастро успя да индоктринира част от неуспелите да забегнат от "острова на свободата" в подчинение за паница леща. По-голямата част от собствената му фамилия се отказа от него и също емигрира в САЩ.