145

хаха

преди 7 години

До Анонимен 151Ми тогава да забраним изборите, защото по-твоята логика явно обществото е просто. Да минаваме на монархия и няма да ни се налага да избираме, защото не мога да схвана логиката ти. Искаш да има 240 депутати, които да не правят нищо и да слушат само Бойко - то май тогава е по добре да станем президентска република.

144

Анонимен

преди 7 години

2009 имаше мажоритарна система в един тур - братя Галеви бяха на 8 процента от Герб в дупница, а останалите останаха много далеч. Ако имаше втори тур и всичик останали бяха подкрепили братя Галеви какво щеше да стане? да влязат в парламента? ЕДна мутра - Бойко Борисов влезе в парламента, можеше да са повече.

143

Анонимен

преди 7 години

Впрегнали са цялата пропагандна машина да ни подготвя за бъдещата подмяна на вота на референдума. Всички социологически гурута са се включили активно, както и всички политици. Ще поприказват докато убедят наивниците, които се поддават на манипулиране. След това за "наше добро" ще гласуват нещо различно от това, което поискаха гражданите на референдума. Той цирк с решенията за доброто на всички вече сме го гледали.

142

до 152

преди 7 години

Ти май не можеш да разберш, че мажоритарен избор означава да гласуваш за определен човек, а не за пария. Ако ти харесва Енчев или Кадиев гласувай за тях, а не да влезе найкой непознат на 5 позиция, защото бил съученик на Б.Б. и много ще го слуша като влезе в парламента. Сменява се системата, това трябва да се разбере.

141

Анонимен

преди 7 години

до 151 - вееч няма да има анонимници - и ти не си вярваш - 2009 г. герб спечели 36 мажоритарни кандидата. като изключим Борисов и Цветанов кого от тях бе чувал?Герб се създаде като партия 2007 година, първата партийна листа я научиме два месеца преди изборите 2009. И всички гласуваха масово за Герб. Ахмед доган каза "Гласувайте среущ Герб" и народа масово се изсипа да гласува за Герб. кого познавахте?

140

Анонимен

преди 7 години

Каква ирония, плашат ни че при мажоритарна система в парламента щели да влязат такива каквито са влезли в сегашния - олигарси, мутри, лобисти и далавераджии.

139

Анонимен

преди 7 години

Как ще се търси отгворонос от депутат? Рчез реферндум какот е по света? колок души щяха да гласуват на този реферндум ако не го организираше Слави Т. и ако не съвпадаше с Президентски избори и задължителон гласуване? ама честно?видяхме колок гласуваха на предните дав референдума - три пъти по-малко хора.Защо никой досега не потърси сметак на д-р Тонев, на Цветан Цветанов, на Стефан Софиянски, на Иван костов? сега ще търсите сметка.

138

Анонимен

преди 7 години

Желанието ни е да имас блъсък на идеи. къде ще се родят тия идеи ако има две-три партии?Ето сега дори най-малките партии като ЕНчев и Кадиев генерират някакав промяна - борба с корупцията или борба със статуквото. кадиев се прикачи към победителя в младост. Ако не искат да изостават големите партии трябав да се всулшват в малките и да промеянт идеологията си. А като останат само две-три - закостеняват. но щом ви е трудно със 150 - нека върнем член първи и оставим само ЕДНА!

137

глупости

преди 7 години

Не ви ли писна да Ви правят на ***. В момента хората имат шанс да гласуват за определени личности, от които после да търсят отговорност. Вече няма да има анонимници в парламента по 5-6 мандата. А ако някой прибере пари, за да гласува за определен човек, а не защото вярва, че е най-добрия кандидат, то тогава по-дорбе да забраним изборите и да минем към тоталитаризъм. Аз не мога да разбера какво лошо има да гласуваш за личност, а не за анонимници скрити зад партии.

136

Некъф луд

преди 7 години

Без задължителното гласуване се обезмисля мажоритарния вот, а може би това им е целта да го обезмислят и да обезверят хората.

135

Анонимен

преди 7 години

Политиците искат да отнемат правото на хората да решават. За тях е най-добре да подредят една листа и избирателят да няма друга възможност за решение, освен да подкрепи листата на една или друга партия. Дори когато дадоха възможност за преференциално гласуване и в някои райони хората посочиха преференциално друг кандидат, политическите началници нададоха кански вой. Хич не им харесва мисълта, че някой друг освен тях може да решава. Не се оставяйте да ви заблудят.

134

Анонимен

преди 7 години

до 138 - а според мен, този парламент за пръв път свърши нещо. Ако го сравнив с парламента, който допусна еднолична власт на първото правителство на Бойко - този е в ПЪТИ -по-добър .никой не може да ми намери солиден аргумент защо е лошо да те оправляват 8 партии.защото няма стаблиност.Нали точон срещу тази стабилност Въстанахме. с избора на Радев? досега с Батмана бяхем стабилин в мизерията. колкото повееч партии, толкова по-очевидна става корупцията и повече прозрачност има.

133

Анонимен

преди 7 години

Не плашете хората. Ще изберат тези политици и личности, за които гласуват хората. Писна ми вече, за всичко което е неизгодно за сегашните политици (а те са едни негодници), да ни обясняват, че идвал краят на света. Народът не трябвало да решава на референдум, щото грешал. А като решават политиците какво получаваме - прибират субсидии 50 пъти повече от германските, прибират тлъсти суми всеки месец, многократно надвишаващи това, което обявяват като заплата, луксозни возила всяка втора година...

132

до 140

преди 7 години

за съжаление реферндума отпадна точно въпроса за броя на депутатите това бе един от най-смислениет въпроси. АЗ съм гласувал За задължително гласуване и ЗА намаляване на субсиидет - най-важния въпрос според мен - но ПРОТИВ мажоритарна система.

131

Анонимен

преди 7 години

Слави си е дърт ***. Помагаше на Първанов, посел изнесе кампанията на Кунева., Въртеше пари със Сашо Дончев,Илия Павлов му бе сред най-добрите приятели вдовицата му често я кани за жури. Бойко докато бе главен секретар и бе заедно с червените го канеше постоянно, а Костов на Слави му е първи враг. Н.Михайлова отиде при Хелмут Кол и в скеч я бяха показали как се върти на кол като проститу -- т - ка

130

Анонимен

преди 7 години

Ако въведем мажоритарната система Министрите ще са длъжни да са И ДЕПУТАТИ, защото нямат право да напускат мястото си, по причина, че няма кой да ги замести.

129

избирател

преди 7 години

Сега усутихте ли се. Печеливши са БСП и ДПС. Ще влезнат ГЕРБ, БСП И ДПС, но ГЕРБ няма как да направи сам правителство и втората сила БСП ще го направи с ДПС, но този път ще са бетон. Прецака ли ви Славчо???????

128

анти

преди 7 години

Референдума на Слави има нещо гнило ,както и предизборните обещания на Марешки.И двамата тръбят че е за доброто на народа и държавата но при Марешки веднага си пролича измамата,уж ще се бори срещу крадливи да ги измете а подкрепи крадливите на деня.И при Слави има нещо не наред - за съжаление няма на кого да се опрем.Единствено Радев може нещо да промени към добро но я да видиме дали тия от БСП ще му позволят.Бивш военен,строг -свикнал с реда - да се надяваме на здрава ръка.А Борисов да не пречи

127

Анонимен

преди 7 години

във всички страни където се търси отговорност от депутат , отзоването му може да стане само чрез МЕСТЕН РЕФЕРНДУМ. Другияг вариан те ако умре депутат и има нови частични избори. в България има уникалан ситуация -през 2009 бе отзован мажоритарният депутат Б.Димитров и бе заместен от ПАРТИЕН ДЕПУТАТ.

126

анти

преди 7 години

Реферндума да се зачете само в частта си за брой депутати и субсидия.Да се заложи отговорност пред народа - за предизборните обещания.Затвор и конфискация до 9-то коляно.