25

Турчин

преди 7 години

Моше и Ник решили да спретнат бизнес и опааа свили тялото на бай Ицен. Лошо нема. Балъци дал Господ. Нал тъй хахаха

24

шашма

преди 7 години

А скелет намериха ли?!?

23

Ген полк Гадорян

преди 7 години

Вервайте си в литературни герои! При това юдейски. Да сте живи и здраве. Исус, Мохамед, Яхве, Аллах. Алла Балла. По добре човек да вярва в собствените си сили.

22

Анонимен

преди 7 години

Гроб на бог!!!!! Хахаха

21

Анонимен

преди 7 години

До до войнствен атеистКои евантелия обсъждате? Тези, дето в осми век ги гласуват като такива, или всичките?

20

Анонимен

преди 7 години

До до 21Уау. Ти мислиш, че стария завет на важи в християнството?Да ти напомням ли Бог Отец кой е? Яхве."Не мислете, че дойдох да променя писанията на Мойсей и остатъка..." е казал този, дето си му фен.

19

ист

преди 7 години

Ислед мъглата пак мъгла.

18

Анонимен

преди 7 години

До 20https://en.wikipedia.org/wiki/Yahweh кратка история на това как е измислен бога на юдеите, и откъде идва. Повечето вярващи не четат историята на своите книги и как са написани, и ги приемат сляпо като факт.

17

Анонимен

преди 7 години

До 20Бог Яхве не идва от библията бе,спрял! Яхве Елион е старият бог на войната от Гилгамеш. Има баща Ел, брат Мардук и жена Ашира. Юдеите ги разделят и започват да почитат само него около 1200 г. пр.н.е. От старите текстове идват и странните библейски описания "бяха спрели да почитат Бог, и почитаха Бога на Мухите" - политическата каста преименува Баал Зебур (висшият бог, и баща на Яхве (Ел/Елион/Зебур/Шадай)),и го принизява в Биел Зебуб-бог на мухите, като подигравка с другите юдейски касти.

16

Анонимен

преди 7 години

До ИНФОРМИРАЙТЕ СЕЗащото да си атеист значи, че вярваш, че нищото избухнало и станало нещо, което не звучи много логично, нали?Не значи това, значи че не приемаш твърденията на древни книги от необразованите векове.А големият взрив е разширение на пространството от начална точка, не е експлозия.

15

Циганин

преди 7 години

Гроба на Христос не се знае къде е , то ако се знаеше ,то щеше да има паломничество към него постояно от всички вярващи . То не може и да се знае къде е погребан ,защото като светия се приема Христос в 4 века от Константин ,а еванглията (3-те)(4-о е покъсен етап ) са писани през 4 век по разкази и легенди (а знаете хората как умеят и обичат да преувеличават ), те не са писани от съвремниците на Христос -та е много трудно да се каже къдее гроба на Христос .

14

войнствен атеист

преди 7 години

до 14Ти първо ми обясни защо четирите евангелия се разминават по толкова много детайли що се отнася до възкресението и дали това не е признак за митове и легенди, па после ми се прави на много умен с "нищото избухнало и станало нещо" - дето нито един атеист не го и твърди.Единственото което твърдя е, че твоята книжчица (че и всички останали такива) е пълна с кравешки "торти", които смърдят!

13

Анонимен

преди 7 години

Що за глупост е тази статия? Кажи-речи 100% от специалистите по систематична теология са съгласни, че реално Исус надали е съществувал, а образа и действията са събирателни от тогавашни произведения и религии. Дори дума не става за по-стари образи като Мойсей, който е измислен от Йеховисткото крило на тогавашните политеистични юдейски течения.Дори библейският бог е взаимстван от епоса на Гилгамеш, като изначалния му образ има жена, брат и баща. (Ел, Мардук, и Ашира)

12

До анонимен 5 и Докт

преди 7 години

Не бъркайте религия с вяра, която е основана на любов. Божието царство не са географски граници, не е земна власт скрепена със конституции и закони, а е правда, мир и радост чрез Святия дух - животворящия Дух, който не познава ненавист, не познава злоба, лицемерие, алчност, тщеславие, гордост и егоцентризъм, защото е основан на свръхестествена любов, която човешкия ум чрез академично знание не може да схване.

11

войнствен атеист

преди 7 години

Най-много да открият, че тялото на Ицата е "изчезнало" по същия начин, по който парите са изчезнали трезора на КТБ - т.е. изнесено от мошеници!

10

Чърчил

преди 7 години

Само вярата в Бог ще спаси света и хората...как не можете да го разберете че всички тези материални придобивки и дранкулки към които така неистово се стремите нямат никаква стойност...душата е безсмъртна и от вас самите зависи когато се отвори вратата към отвъдното къде ще попаднете... там не можете да вземете дори тялото си па камо ли богатството и парите си които сте натрупали осакатявайки душата си...живота е мост преминете през него но не си стройте къща върху моста...

9

Доктора

преди 7 години

До БългаринКато си толкова вярващ ходи да се лекуваш пред олтара.

8

Ген полк Гадорян

преди 7 години

Въпреки че арменците първи приемат християнството като държавна религия, аз съм атеист. Не вярвам в религии и алабаланици. Твърде вероятно е да има някаква сила и каквото и там да е. Но я си представете че това нещо или неща е смъртно като нас и отдавна вече да не може да влияе на нас и на цялата позната ни Вселена. Просто толкова съвършено да е сътворило всичко това , че да си работи като една добре смазана машина. Така или иначе религиите са глупост, затова и са измисляни безчет откак човек може да говори и твори. Измисляни са от хора за хора.

7

Доктора

преди 7 години

Царството небесно.......на кой цар???????С корона или ***???????Аман от простотии.......

6

Българин

преди 7 години

До Доктора Не го чети тогава! Като няма значение, какво му обръщаш внимание?Има доста "абдали" и на запад и на изток и на всякъде, които да ги интересува. А на атеистите-"умници" им видяхме ума във властта на комунизма ...