91

Анонимен

преди 7 години

До крайПри Соца всичко беше менте. Немаше избор като терминал 1 и чужбина. До Югославия не пускаха. В братските страни само след разрешение от милицията и ако дядо ти не е враг на партията. Бе що тука пишат пиш льо вци и бройлери радени след 89-та?

90

....за 115....

преди 7 години

...ЩО НЕ ЗАПОЧНА ДА КОПАШ ЗЕМЯТА С ЛЪЖИЦАТА ,БЕ.....КАТО ТИ Я ВЪРНАХА КОМУНИСТИТЕ ...А...!!??????Я , КОЛКО ВЕЛИКОДУШНИ БЕХА , ХОРАТА....ХА,ХА,ХААААААААААААААААА

89

Един от Северозапада

преди 7 години

Сърбия, Полша, Унгария, имаха и държавно и частно, хората имаха техника, традиции.Днес, като обяснявам на сина ми, че тогава хоратане можехадаимат трактор, струг, комбайн, земя за лично ползуване, да работят частен бизнес, че ги гонеха за "нетрудови доходи", той не ми вярва.Така че-не обвинявайте хората, а плиткоумните ни политици, които създадоха такива прлавиланаиграта, че сега народа емигрира, а държавата-агонизира.Народът само преди100 години отиваше да се бие за тая държава, като на сватба!

88

Един от Северозапада

преди 7 години

До Анонимен112Не това върна селото назад, а начина, по който бе направено.Върнаха им по 30-40-50 декара, и ги оставиха на произвола.А толковаземя с една мотикасамо неможеш да гледаш, или с дръгливо магаре.Трябва техника, малка, евтина.А тоггава-нито техника от някъде, нито пари.И хоратаизоставиха земята.Я опитай да гледаш сам със семейството ти,без техника и инвентар 10 декара само, и да намериш пазар запродукцията после, или да затвориш цикъла,като до вчера си бил само на гола заплата250 лева?

87

Ха,ха,хаааааааа...

преди 7 години

КОЙТО МУ Е МЪКА ЗА ЗЕМЯТА....ДА ХОДИ ДА СИ ПРАВИ ТКЗС на село...!МЕНЕ МИ НЕ ТРЕБВА....ХА,ХА,ХАААААААААААААА....ДА РАБОТЯТ ЗЕМЯТА КОМУНИСТИТЕ, БЕ...!!!!!!НАЛИ , ЗА ТОВА Я ВЗЕХА ......ЗА ДА Я РАБОТЯТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

86

Анонимен

преди 7 години

Земята беше върната в реални граници на някогашните собственици. Това затри селото.

85

Един от Северозапада

преди 7 години

Кой е виновен за това? Кой? Докато не се покажат кои са, и не висят по стълбовете на уличното осветление, така ще е.Пропуснахме момента. Трябваше като в Румъния-до стената! А после-няколко прокурори, съдии и министри-в затвора, и фамилиите им с конфискувано имущество, или като в Китай-Наркотици, престъпници, мафиоти, на центъра на стадиона и разстрел.Или оставаш и работиш за тая държава, или се махай."България-в реанимацията, а вместо да преливат кръв, политиците само я смучат"

84

Ник

преди 7 години

До крайЗемята я окрадоха същите тези,които 44-та я национализираха. За да се събира продукцията от полето имаше Ленински съботници и ходехме на бригади по цял месец лятото като ученици, студенти, че и в казармата. Нищо не знаеш, ама манипулираш елементарно драги. Не на социализЪма!

83

край

преди 7 години

А тоя дето ви разправя че при "комунизма" се редил за банани е прав САМО че ментето беше открито от "капитализма" и сега вече никой не знае с какво точно се храни. И даже като му дадеш нещо истинско не му харесва щото вече е бройлер самия той.

82

край

преди 7 години

Е точно поземлената реформа от 91г. имаше шанса да превърне българите в селата тогава в СОБСТВЕНИЦИ на смислени поземлени имоти - 300-500 -1000 декара. Това не стана земята се върна на наследниците от едно време и средната собственост на имот стана земя между 5 и 30 декара на собственик - някой я продадоха други я дадоха под аренда а трети забравиха на мига за съществуванието и. Така изчезна селото.

81

Анонимен

преди 7 години

Pri tolkova mutri mutresi milioneri miliarderi mladide schte is4esvst ot bg mutrite s dalaverite si ot zarvuli donosnizi agenti s karton4eta mladite sa otvrateni uniseni ne karat skapi koli kato na bogataschite milioneri falschivi hora bahalni arogantni a tova nr sa haresva na mladite balgari sa tova napuskat bg sa sajalenie

80

Анонимен

преди 7 години

До Пат ЛакПреди 89-та имаше 2вида бира и 2 вида водка.Банани само за нова година и за който стигнат. И за кола чакаш 15гИмаше и софийско жителство.. Спри да лъжеш с проста статистика. Аз живях тогава.Дано никога не се връща.

79

ЗА "КРАЯ".

преди 7 години

ХОРА --БЕЗ СОБСТВЕНОСТ И СРЕДСТВА ЗА ПРОИЗВОДСТВО-----НИЩО НЕ МОЖЕ ДА ГИ ЗАДЪРЖИ В БЪЛГАРИЯ!!!!ГОЛИЯ И ГЛАДЕН "ПАТРИОТИЗЪМ"--------- Е КАТО... "НА ГОЛ ТУМБАК --ЧИФТЕ ПИЩОВИ"!!!БЪЛГАРИЯ ---ТОВА Й Е СЪДБАТА , СЛЕД 50-г, "НАРОДНА ВЛАСТ"!!!500-Г."ТУРСКО РОБСТВО"----нищо не са ПРЕД 50-г."КОМУНИЗЪМ"!!!!

78

Да

преди 7 години

До потърпевшМоят коментар същи е изтрит!БРАВО-Днес!!ВСИЧКИ МЕДИИ СА АБСОЛЮТНИ МАНИПУЛАТОРИ И ЧОВЕК НЕ ТРЯБВА ДА ПИШЕ-ГУБИМ СИ ВРЕМЕТО!!!

77

Ъ?

преди 7 години

Нация от роби-кариеристи не може да има положителен прираст на населението. Хората нямат собственост/актив, принудени са да бъхтят за хартийки чиято стойност е отвъд техния контрол.Мъжете не са годни за семeйство - психически(***) и материалноЖените искат кариера, пари, красота и свободно време

76

край

преди 7 години

Ходил съм на всички митинги на СДС ама от мен да знате истината за погрома на селото:1984г. - 2513хил. т. мляко а 2008 г. е 1 360 хил. т. мляко.1984г. -1246 хиляди тона месо а през 2015г. е 205307 т. същото е със всички плодове и зеленчуциа сега пак ми обяснявайте как "комунистите национализирали земята" и така разорили селата. Земята в България НИКОГА не е национализирана. А сега вече е заграбена. Фирма Октопод Инвестмънт от Троян има 700 хил. декара СОБСТВЕНА земя.

75

потърпевш

преди 7 години

Господа, изтриха ме за коментара ми за нова зеландия и тяхното законодателство, относно мигрантите! Господа, не коментирайте в този манипулативен сайт! Моля Ви

74

Анонимен

преди 7 години

Нема се оплаквате!Обадете се на Бай Х*й да оправи демографията на държавата.

73

проктолог

преди 7 години

Ако назначат Цвечка Цачева за президентка, още един милион българи ще емигрират

72

2015

преди 7 години

2015 в България са се родили 52 000 бебета, 40 000 са емигрирали и 110 000 са умрели. Не само бежанците, дори и българите не искат да останат в България! И те предпочитат да емигрират!