53

До 73

преди 7 години

O tempora, o moresВсяка епоха си носи моралните устои. Моралът не е заложен в никоя душа. Ако беше така ти щеше да живееш още в първи век когато е заложен християнският ти морал.Всъщност ти май си живееш в него.

52

Кукувица

преди 7 години

Религиозността е генетичен дефект.

51

Анонимен

преди 7 години

Не се прави на ударен. Говоря ти за времената когато светски училища е нямало никъде.

50

До 58

преди 7 години

Ами знам достатъчно. Няма църква с училище към нея. Няма джамия без училище към нея. Освен геологически науки в медресетата са се изучавали философия, ораторство, краснопис и математически науки. Знам, че ще оспориш, но в нета е пълно с инфо какво се е изучавало.

49

До 66

преди 7 години

Не е мазохизъм и садизъм. Трябва да вземеш под внимание и реалностите по времето на възникването им. Християнството се разпространява сред римски роби. Затова търпението и себеотричането в името на обещан вечен живот в отвъдното е било неотменно условие и лесно се е възприемала от робската психика научена и без това да търпи. Ислямът възниква сред войнстващи по между си племена. И в двата случая религията дава морални устои за да оцелеят в заобикалящите ги условия.

48

До 61

преди 7 години

Значи няма нито един християнин, който преди това не е бил юдей. Всички християни неюдеи са фалшиви християни.

47

До 58

преди 7 години

Изучил съм се и продължавам, не се притеснявай.

46

Анонимен

преди 7 години

Напротив. Християнството се развива чудесно върху диваци. Примери в латинска Америка колкото щеш. Ислямът се развива върху християни. Примери също колкото щеш.

45

Анонимен

преди 7 години

Ислямът е религия за изостанали диваци.

44

Анонимен

преди 7 години

Религията е инструмент. Християнството създава роби. Това е религия за роби. Исляма е за завоеватели.

43

Анонимен

преди 7 години

Аз по-неграмотни от вярващи християни не познавам.

42

Анонимен

преди 7 години

Всички религии са използвани само за едно и то е контрол на масите. На никой не му е пукал нито за богове нито за дяволи защото дори на примитивния човек му е било ясно, че такива няма.

41

Анонимен

преди 7 години

Ще си свършите добре работата ако съберете всички които заради вас бягат в Европа. Заради войната която запалихте където можахте хората напуснаха домовете си. Само едни празни думи вече не вършат работа. Тази гнусна манипулация която сътвориха краварите ще я платят с лихвите. Навсякъде всяваха омраза и обявяваха някого за диктатор и крадец, а всъщност това са те. Искат целия да слуша тях и те само да си крадат къде какво може. Ако бяха истински щяха да вземат всички бежанци при тях

40

До 33

преди 7 години

Старият завет не е ли също част от християнската митология?

39

Анонимен

преди 7 години

"Не е лошо да се прочете Корана!"Абсолютно излишно е да се чете преписан материал.

38

Анонимен

преди 7 години

До 49Това казвам и аз. Библията не е по-различна. Има достатъчно много хора които я изучават и публикуват матерялите си можеш да ги прочетеш.

37

Анонимен

преди 7 години

"Същото е дори с библията. Много от историите в нея ги има още при Шумерите. Бърза справка "Легендата за Галгамеш" е почти едно и също с Ной и Потопа."Изобщо не е едно и също. Потопът действително е станал и е доказан от учените. Съвсем нормално е религиите до отразят събитието. Ислямът просто е преписал всичко налично от религиите преди него.

36

Анонимен

преди 7 години

По принцип е хубаво когато спориш по една тема да имаш поне малко представа от нея. Така като гледам в коментарите освен, че нямате никакво понятие от исляма като религия нямате понятие и своята собствена. Ама той българина нали е все запознат по всички въпроси за това е все на дъното.

35

Анонимен

преди 7 години

До 44Същото е дори с библията. Много от историите в нея ги има още при Шумерите. Бърза справка "Легендата за Галгамеш" е почти едно и също с Ной и Потопа. Всички релгии имат много сходни истории които са се разказвали от уста на уста и всеки път са били доукрасявани както често става.

34

Анонимен

преди 7 години

Ислямът е преписан от предшестващите го религии. Не ми рекламирайте ментета.