55

Анонимен

преди 7 години

Много ГМО-БОБ за колективно пъррдене ще трябва след брекзита ( с изчезването на % газ около британия ) ЗА нещастна ЕС.Приятно пррр

54

fripp

преди 7 години

В крайна сметка, нас какво ни засяга строежа на даден поток. То си е работа на тези, които ще го строят. Просто ще ни падне транзита или ще спре нацяло. Обаче пък ще сме независими. Словакия, за разлика от нас, се бори със зъби и нокти да е зависима от руския транзит, щото това й носи 500млн.ойрака годишно. Америка и цял ЕС пък като обезумели бранят същия транзит през Украйна, щото без тия 2 млрд. годишно, укрите, както каза амер.представител, са пътници.

53

ами не, България не

преди 7 години

се отказа от Белене и ЮП, напротив. Ние само искаме да не даваме пари, няколко политици да вземат комисионни, да получим даром, да не спазваме никакви правила, да обещаваме всичко и на всички, да сме център на света и всички да ни се кланят, без да си мръднем пръстта. Да си променяме законите всяка седмица и да говорим противоположни неща в двата края на Европа по едно и също време. Някои ни се усмихват, други ни ругаят, но накрая всички ни прецакват.

52

fripp

преди 7 години

За цените, честно, нямам идея. Обаче се чудя, как при толкоз много енергийни експерти, чудни икономисти и блестящи геополитици (като оня, дето твърдеше, че в Багдад ще има булевард ''България'' в чест на българските войски, победили Саддам) сключихме толкоз крив договор с руснаците. Иначе помня, че сключилия го на летището го развяваше като победа.

51

Анонимен

преди 7 години

цените на газта са такива още докато някой е разпъвал маркуча в гористата местност :) далеч не са този президент и премиер причината за прецакването ни. както не са и те причината единствената ни петролна рафинерия да е 100% руска, монополна. Нито две от ТЕЦ-овете американски. просто всеки пореден некадърник с двойно гражданство само задълбочава проблемите.

50

аз

преди 7 години

Shopp,направо ме развесели с тази дума "руЗките".Не бях се смяла така скоро. Браво брате, руЗнаците да му мислят - ти си добре.

49

Анонимен

преди 7 години

По вероятно е да се направи Турски поток, за Южен ще се намесят отново Американските сенатори и той ще бъде блокиран.

48

до 84

преди 7 години

Ами то не може Борисов и Плевнелиев при всяка своя публичана изява да оплюват постоянно Русия, пък да искате и газът да ви е на ниска цена. Нали се сещаш, че няма как просто. Едното е следствие от другото.

47

Анонимен

преди 7 години

Кой ще кляка по-ниско пред Путин - Ердоган или Боко? А можеше и без да се кляка...ама пуста банкянска магнолия...

46

до fripp

преди 7 години

Хайде сега се върни там, където си прочел това и публикувай ЦЕНИТЕ, на които купуват руска газ тези страни. После и цените, които ние плащаме, а сме на едни 2000 км по-близо. Не лапаме мухи, а едно друго нещо, и то в гърлото. И затова не са виновни руснаците.

45

Анонимен

преди 7 години

Няма никакъв кръстопът Елхо - Тиквата е пиндоШавка и газ за БГ ще има само ако вкарат ГМО-БОБ за колективно пъррдене.Това се доказва лесно - има или НЕ официален интерес (запитване).Още 1г и тръбите в Урина по договор са на сметището , ще им гледаме сеира.

44

Анонимен

преди 7 години

P.S. ЮП е само транзит, защото България се отказва от всички свои права и собственост, защото не иска да участва в строежа!!! Ако България реши да вземе заем и да участва, тя ще бъде съ-собственик на тръбата и тогава не говорим само за танзит на чужди ресурси през страната ни. Същото е и с Белене - ББ иска да го прави частен без никакво съфинансиране. И ни вкарва в същата писта да сме просто фон на нечии други интереси. България забогатява само като собственик, не като ползвател!!!

43

fripp

преди 7 години

Износа на руски газ за Европа за първите 7 месеца се увеличава непрестанно в сравнение с миналата година по същото време. И то в страните, навързани по Северен поток, който нашите мегаспецове изчислиха, че е нерентабилен и че Русия нямала газ за него. Забележете - Британия в абсолютно изражение (ръст 63% - 4млрд.м3), Дания(140%), Холандия(97%), Франция(27%), Чехия(16%). И още Австрия(14%), Гърция(72%). Някой правят бизнес, други ши лапаме мухите.

42

Анонимен

преди 7 години

какво правим ли? все едно и също - въртим смешна търговийка, без да произвеждаме. като почнеш от доматите и стигнем до газта. и не спираме да говорим колко сме велики.

41

сминдух енд чесън

преди 7 години

Поредна възможност едни другари и техните рускоговорящи приятели да седнат на една софра и да падне яко лапане за чужда сметка.От нас зависи дали това ще стане факт ,както беше досега.

40

Анонимен

преди 7 години

Германия, Франция и Русия ще се сближат съвсем скоро, колкото и невероятно да звучи. Оттеглянето на островните мишоци от ЕС в крайна сметка може и да доведе до положителни резултати.

39

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 70абе граматичните и синтактични грешки му корегираш .....но това което е написал е самата истина !в селата ни пият от изгрев до залез! Жените работят повече от мъжете !явно не си бил на село отавна !

38

Анонимен

преди 7 години

И докато следваме същата политика да харчим чужди пари, за чужди проекти и интереси, ще потъваме в дълговата спирала. Защото богатството не се взима от вън, то се създава. А се създава като произвеждаш нещо, като инвестираш в големи проекти, като инвестираш в индусрия с голямо ДДС, а не в производството на картофи и овци. Заслужава си да вземеш голям заедм за голям проект, който ще е на печалба. Защото създава богатство. А ние какво правим - малки заеми за да изплащаме старите и така все надолу

37

накратко

преди 7 години

депутат в залата пърди, хапвал си е май сърми. бързо сбирай, що е газ, хъб ще се строи у нас

36

Анонимен

преди 7 години

Вярно е, че ЮП не е особено изгоден за България, особено предвид това, че България не иска да плаща нищо, не иска да притежава нищо и изобщо, ако може само лентички да се режат най-добре. Обаче има и нещо друго, което е вярно и то е, че пари при пари отиват. Ако не инвестираш пари, ако не създаваш нещо ново, няма да създаваш и богатство. Какво става сега - ББ харчи пари на ЕС за магистрали. Обаче магистралите не създават богатство, те са само за транзит. И България затъва в дългове.