253

Анонимен

преди 7 години

Като не ви харесва тук - отивайте в Русия и С. Корея.

252

Хайде на "конце

преди 7 години

Българи, кога ще направим един "концерт" пред парламента?

251

Анонимен

преди 7 години

Народа дори не ходи да гласува.Кой му е крив?

250

Симеон

преди 7 години

Ако Славуца беше мъж щеше да направи партия, както е нормално, ако искаш промяна.Но е страхлиив и неккадърен, затова само приказва от екрана.

249

До тъпунгера

преди 7 години

"Ние не сме Швейцария. По тая причина не трябва основни въпроси на държавноста да се решават от селяците и ромите, и депесарите, и комунистите и русофилите."Ами да си върнем комунизма тогава. Щом и без това искаш народът да няма право на глас.

248

Анонимен

преди 7 години

Ние не сме Швейцария. По тая причина не трябва основни въпроси на държавноста да се решават от селяците и ромите, и депесарите, и комунистите и русофилите.

247

Жоро

преди 7 години

Швейцария няма комунисти и русофили, няма БКП и концлагери в миналото си.Затова там има много решения чрез референдуми.Затова пък в Русия никога няма референдуми.

246

На същото мнение съм

преди 7 години

Цитирам един коментар, който на 100% съвпада с начина ми на мислене:"По логиката, че народът не може да си каже мнението по въпроси, решени в Конституцията, би трябвало още да е валиден чл. 1 от живковата конституция, който бетонираше управлението на БКП. По същия начин ни заявяват че думата на шепа политици, написали конституционни текстове тежи повече от думата на цял народ. Егати демокрацията!"

245

Анонимен

преди 7 години

Пряка демокрация, като в Швейцария, или монархия. Парламентарната "демокрация" е измама. Абсолютна неравнопоставеност. Вижте ги нашите "богове"!

244

Гавра

преди 7 години

Демокрацията е уж управление на народа.Щом управлява народът, е съвсем естествено именно хората да избират кой да ги управлява и как да ги управлява. Народът би трябвало да определя какво да пише в Конституцията.Също както през 1990. Тогава именно народът издейства промяната на Конституцията. Иначе до днес днешен БКП щеше да управлява по закон. Е? Как така през 1990г народът можеше да е основоположник на промените в конституцията, а по време на "великата" демокрация така да се гаврят с него?

243

ДС

преди 7 години

Г-н Трифонов. Прави партия и да ги изриваме тия. Моите родители пропиляха живота си в тоя преход. Аз искам друго бъдеще.

242

Анонимен

преди 7 години

Слави = ЦапрасСамо голи приказки и обещания за 1500 лв минимална заплата и 800 лв пенсия!От къде пари бе, Славчо, защо не вземеш да спреш да лъжеш просссстите хорица ?

241

Анонимен

преди 7 години

През 1990 беше променен основно член 1-ви от Конституцията.Не коментирай неща които не разбираш.

240

Стига толкова

преди 7 години

Броят на депутатите трябва да бъде намален наполовина. Не може 85 милионна Германия да има 400 депутати, а 6 милионна България да има 240.Най-много 120. И да носят лична отговороност за всяко едно решение, което взимат. А не като сега - всички да взимат решение без никой да носи каквато и да било отговорност.

239

Анонимен

преди 7 години

Референдумите в Швейцария са на друг принцип - не засягат държавното устройство и управление - ти си неграмотен и не го разбираш.Затова този референдум беше спрян, защото иска неща не от неговата компетенция - същото е и в Швейцария. Само от определена компетенция се провеждат референдуми, не за всичко.

238

Анонимен

преди 7 години

Толкова сте пообъркани...Броя на депутатите изобщо не е важен.Има хиляди ненужни чиновници, неефективни, но вие не виждате това, нямате акъл за да видите, а точно те пропиляват милиарди!Не са ми мили депутатите, но проблема изобщо не е в бройката, а в ефективноста.Но ви е слаба математиката.И Трифонов ви лъъже а вие вярвате ;)

237

Мишките

преди 7 години

А тогава защо през 1990-та година беше променена конституцията? Защо? Най-вероятно защото народът го искаше, а? Май единственият шанс нещо да се промени е с пролята кръв. Но вашата кръв, аз предпочитам да си пиша от компютъра и да си спотайвам като мишка.

236

Анонимен

преди 7 години

Проблемът, на България, е политическото устройство, което не се решава с въпросите на Слави. Дори напротив.

235

Анонимен

преди 7 години

Трифонов знаеше че референдум няма да има.Той ви излъга, а вие лаппнахте стръвта на учиндолеца.Сега ще се изкарва жертва по бТВ :)))

234

Долу трътляците

преди 7 години

"Народа спечели, защото номерата на гологлавия предател не минаха!"И какво спечели народЪТ? Че никой не зачита мнението му? Че отново 240 трътляци ще го грабят и ще се чувстват богопомазани, без никой да няма право да им разваля рахата?Или и самият ти си от тези кръвопийци?