23

AZ

преди 7 години

В автомобила си ще возя когото си поискам. Плащам си гражданска отговорност, която покрива местата в колата. Никой не може да ми каже нищо.И тая тъпотия "с цел печалба" няма как да ми я дрънкат. Естествено че ако качвам някой и си делиме разходите, целта е да ми излезе по-евтино.Управляват ни абсолютни ***.

22

Анонимен

преди 7 години

Трябва ясно да се посочи и кой е превозвач. Тъй като има ПРЕВОЗВАЧИ с пари на Партия БСП, на ДПС, ведомствени на МВР, На МНО, На Агака, на болници, на училища, на какви ли не.! КОЙТО ЯКО БЪРКАТ В ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ И ГОРИВА. И когато се оправят тия представи, да става въпрос за частния превозвач в каква конкуренция е ?

21

Ник

преди 7 години

"Печалбата" на споделеното пътуване е прекрасното изживяване за всички. Предполага се, че щом аз и цялата компания сме се събрали да пътуваме зедно, ще си изкараме страхотно, весело, забавно. Важното е за какво сме се събрали и че ни е яко заедно. Това, че делим пари за гориво е най-малкият проблем.

20

Бай минчо

преди 7 години

***НЯМА ОБЩО С ТЕМАТА***В коментарите пишат ЗДРАВО ***.Използват софтуер за да следят новините и да са сред първите коментирали! Пак чрез софтуер могат да бълват паралелно по много коментари и лайкове! Аз съм програмист и съм чувал за колеги които са правили такъв софтуер по поръчка на ***...Ако някой случайно не знае, *** = користен, платен коментаторМИСЛЕТЕ БРАТЯ !!!

19

Българин

преди 7 години

И как ще разберат дали генерирам печалба от едно споделено пътуване? Примерно сме 4-*** човека в колата и бензина ми излиза по 8 лева на човек. Обаче аз съм решил да си сложа и някой лев за амортизация на колата и за това, че ги разкарвам до вкъщи все пак .. и им казвам 10 лева. Всеки е ОК, защото с автобус например им е по-скъпо. Аз така генерирам ли печалба или не?

18

счети

преди 7 години

Как точно ще изчислят дали собственика/водача на автомобила генерира печалба ?

17

Анонимен

преди 7 години

До DiscoveryА ти разбра ли, че като те спре катаджията и те види че пътуваш с някой и веднага "Ко прайме ся да пишем ли 1500" Изобщо няма да пита пътниците и после ще трябва да ги разкарваш като свидетели за да не ги платиш тея 1500 лв сещаш ли се Вуте?

16

?!? ВТФ

преди 7 години

"Аз съм за всяко споделено пътуване, което не генерира печалба за някого", декларира той." - т.е. ако трима приятели пътуваме с колата на единият и му дадедм пари за бензина това как се нарича? Споделено или НЕ?И как ще разберат дали е споделено без печалба или не?Може би агентите на ДАИ ще ги пратят в САЩ при имиграцинните за повишаване на квалификацията?!??И ще ме питат: "Я кажете сега шофьора какъв крем за бръснене използва?"Цялата Мара ВТАСАЛА, та за споделеното пътуване се захванаха

15

Анонимен

преди 7 години

Интересно как ще докажат имало ли е плащане или не. Срещаме се, качваме се в колата и преди да тръгнем аз си плащам (или той на мен, зависи, кой е клиентът) и тръгваме. Спират ни и как ще докажат, че е имало плащане? Да не говорим, че винаги мога да излъжа, че това е братовчед ми или най-добрия ми приятел. Никъде не пише, че е забранено да пътуваш с приятели. Абе, цялата държава цъфнала, те пак се занимават с глупости!!!

14

Лермонтов

преди 7 години

А бе тези, *** около бате ви Бойко,второ правителство правят и все още не са се наяли горките . . . достатъчно !?Не стига че поробиха страната и народа ни да плаща около 20 милиарда теглени заеми за последните няколко години, а ми се чудят още как допълнително да ни "изработят ", като нибръкнат още в джоба . . .!?

13

До Discovery

преди 7 години

Принципно си прав, но да се прави подобно разграничение е все едно да хванеш дипър с 5 гр. трева или потребител със същото количество, дето иска да я изпуши с приятелите си. Вместо просто да се намали с малко строгостта на закона, срещу символични, но точни правила.

12

Мизерници!!!

преди 7 години

Какъв пък им е зорът с непридружения багаж? Не винаги всеки може да го придружава, най-малкото защото това са разходи веднъж в едната посока, веднъж в другата!Или изтеглИхме големите кредити и сега трябва да ги плаща някой?

11

Анонимен

преди 7 години

До asd И как ще стане тая работа? Обясни ми как се прави разлика между споделено пътуване и пътуване с цел печалба? Като питат пътниците? Ми те на пътниците им излиза по евтино и удобно да пътуват така, иначе нямаше да пътуват с някой а щяха да си ползват автобусите. Това ще е поредния рекет, ще изцокат 1500 лв от неподготвените, като ще пишат актове като луди и който се закачи (тези които не обжалват).

10

таман ма хвана

преди 7 години

Сипването на гориво в резервоара от несобственика да не е престъпление?

9

Ангел

преди 7 години

За да няма печалба просто си разделяте разходите .Наливате гориво и разделяте парите за него и печалба няма .Да го духат превозвачите със дкапаните им бавни автобуси

8

Анонимен

преди 7 години

Няма споделено пътуване, което да не генерира печалба под една или друга форма. Както и няма практически как да се установи дали едно пътуване е с цел някой да прибира пари от него или не, освен с камери, радари и пр. нанотехнологии за сумати пара. Една проста, либерална платформа за всички превозни средства в България е много по-евтина и практически изгодна. Най-големите тарикати в нея ще просперират ;).

7

Анонимен

преди 7 години

Добре де, значи аз пътувам с колата за морето, а жената я качвам на влака! И като си зема некое на аФтостоп, ще го карам да ми вика татко...

6

Анонимен

преди 7 години

нали точно за това са споделените пътувания - да си поделят разходите. Вместо да му давам кеш, ще минем през бензиностанцията и ще му налея гориво.

5

GG

преди 7 години

тази държава става напълно невъзможна за нормален живот

4

asd

преди 7 години

Едно е да си разделите разходите за бензина, друго е да му покриеш и амортизациите + надценка ;) Държавата явно си иска данъците, че и без това са сравнително ниски.