6

Анонимен

преди 8 години

"кво общо има демокрацията с разбитата образователна система ..."Свободата на избор! Ако питаш повечето деца дали са им достатъчни заниманията по математика в училище, то повечето ще ти кажат, че те не са математическа паралелка и това е много. Математиката те учи да мислиш, а не да назубряш готови решения.Попитала учителката едно дете колко е едно и едно и то казало "Не знам". Правилно, но всички се смели. Едно какво? Не го е питала: Каква е сумата на числата едно и едно.Примери много.

5

Анонимен

преди 8 години

То да беше само интелектуално...не е ли също морално, духовно, материално ? Каква нация е тази, която не може да си наеме чистачка на входа ?

4

шщд

преди 8 години

Понякога не мога да повярвам какви глупости може да каже един професор. Няма как математиката да стане задължителна матура. Няма как да са равнопоставени ученик учил 5 г. математическа гимназия и ученик в обикновена гимназия. Всеки ден си затвърждавам мнението,че няма как човек работил в системата 30 г. да я реформира. Няма как да стане. Той винаги ще е част от тази система.

3

ККК

преди 8 години

До АнонименТова е демокрацията! кво общо има демокрацията с разбитата образователна система ... или и ти дойде да му докажеш твърдението

2

Анонимен

преди 8 години

Комунистически Китай и Русия са номер 1 в математиката. България имаше образование преди 1989 г. но го унищожи и изнесе мозъците са за САЩ срещу зелени хартийки.

1

Анонимен

преди 8 години

"Проф. днм Николай Николов: Нацията се обезсилва интелектуално!"Вярно е! Даже "днм" са написали вместо "дмн". Стават такива грешки от бързо писане и недоглеждане, но много добре пасват с това което казвате. Това е демокрацията! Правото да си тъ'п и про'ст - универсалния консуматор. В университетите отдавна нивото е ниско. По време на социализма имаше предмети по които се повтаряха едни и същи неща с десетилетия и въобще не се следяха тенденциите в световен мащаб. Сега не е много по-различно.