37

Берлин

преди 8 години

Каква пародия на държава.

36

Анонимен

преди 8 години

Политическите Тролчета се активираха.До сега мълчаха и не писаха и не казаха нищо по въпроса за референдума и сега изведнъж гракнаха,колко лошо нещо са референдумите и колко са вредни за човечеството.Където има демокрация има и референдум(тоест чува се мнението на народа).Който е против гласува против който е ЗА гласува ЗА.Но да се ръси мозък тук ,след като почти милион хора са го пискали няма смисъл.Идете и плачете пред централите си ,че скоро вождовете ви ще са безработни богаташи а вие мишки

35

Анонимен

преди 8 години

Славчо винаги си е мечтал да бъде "сив кардинал". Бойко бе казал че е искал да му определи 50 процента от депутатите, освен това са се скарали и за имоти.Слави се опита да действа посредством Любен Дилов - син,миглена Кунева, Бойко Борисов....новес се скарваше с тях, егото му е много голямо и не може да търпи чуждо мнение...Не си признава и грешките - вяравше че може да управлява Кунева, но тя излеез хитрушана.

34

Анонимен

преди 8 години

Учеден съм че никой не предлага на въпрос теми свързани с националната сигурност например1. Искате ли да променим договора САщ така, че да получаваме пари за американски бази2.искането ли национален закон за носенето на маски?3. Искате ли да спрем да приемаме емигранти и да се ограничим до хуманитарна помощ?

33

Анонимен

преди 8 години

6 - няма как да оржеш правата на ромите, целта е да ги ограмотиш и социализираш.тук институциите трябав да си съвршат работатата5. несериозна е да се определя бройката на депутатие, няко може да исак 50 депутата..Въпросът трябав да е - искате ли да се намалят депутатите?

32

задрасквам бюлетинат

преди 8 години

Не коментирам въпросите и "по същество". Обаче, к`ва държава сме, след като "шоумен" и други видове "звезди" на батерии, ще оправят политиката? Да чакаме ли рефереднум на Венета Райкова и т.п.?А застаряващия бай Славчо, преди няколко години ни представи и даде подкрепа на Мегито Кунева/Пръмова като "брилянтен" кандидат з н`ам к`во си! Егати и принципите! Хич му нямам вяра! Кройката е тип "бареков". А на бас, че бай слави ще се кандидатира след време за евродУпетат ;)

31

Анонимен

преди 8 години

киро - това, че нещо е прието не значи че утре не могат да го изменят.....Бойко променя решенията си през ден....(освен това народът въобще не се е произнесъл исак ли електронно гласуване и задължително а му го вмениха...току виж се окаже, че не иска.....- Мажоритарното гласуване има МНОГО форми. Такъв вид гласуване какъвто се предлага у нас е нямало. лично аз имам известно резерви, ноче трябва да се върви към мажортарен елемет - трябва.

30

Лермонтов

преди 8 години

Слави - Учиндолския милионер да престане да хвърля"прах в очите на хората", а да им обясни с какви средствафинансира своето втръснало вече на зрителите глупаво шоу, цели 16 година и подържа с високи заплати цяла тумба хора около себе си !?

29

ВАЖНО!

преди 8 години

Най-големият проблем в БЪЛГАРИЯ е демографският. Той е пряко свързан и с проблема с малцинствата. Пряко свързан е и с образователната и здравната система. В БЪЛГАРИЯ СПЕШНО трябва да се приемат следните мерки.За да се избегнат всякакви расистки интерпретации никъде не се споменават раси,националности и тн.1.Майчинството за майки с навършено минимум средно образование - 1 000лв минимално на месец!2.Майчинство за майки без образование - 150лв3.Майчинство за непълнолетни майки - НЯМА

28

Анонимен

преди 8 години

Някои от въпросите въобще не са ясни, като например номер 4. Не разбрах това за гласуване по интернет ли е, от чужбина ли, или нещо друго. Навярно затова са ги приели без промяна, после по-лесно да ги отхвърли съдът като неясно формулирани.

27

1

преди 8 години

6. Подкрепяте ли директорите на областните дирекции на Министерството на вътрешните работи и началниците на районните управления в областните дирекции на Министерството на вътрешните работи да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?и се чудя и се мая аз в София дали ще избирам "началниците на районните управления в областните дирекции" в Столипиново и другите махали с преобладаващо бразилско население или самите бразилци ще си сложат техен човек доживот.

26

PD

преди 8 години

Реферндума трябва да се подкрепи. И няма значение кой го иницира. Елита е крайно време да започне да свиква с идеята глас народен глас божи. Огромно количество от важните решения за пътя на държавата бяха взети на тъмно, за да се стигне до феномена държава в която народа е против държаванта, която приема за мащеха. Това трябва да се промени, макар че с референдума битката само започва. Ще видим как ще се въртят после елитите. И ако се наложи дори и до велико народно събрание трябва да се стигне

25

Бай Иван

преди 8 години

до 37Прав си, но ще вметна едно нещо което чух преди няколко години от хора в общинския парламент в Дупница."Предложението на кмета е хубаво, но тъй като ние сме опозиция ще гласуваме ПРОТИВ, понеже така прави опозицията по цял свят"Тези думи са ми се набили в главата от поне 15 г. и едва ли ще ги забравя. Това показва какъв ни е маталитета като нация.

24

Интересно..

преди 8 години

Също така бройката на депутатите в парламента е тема за размисъл от СПЕЦИАЛИСТИ. Аз съм ЗА намалянето и всеки може би ще бъде ЗА, но колко точно трябва да е тя? Защо е написана някаква цифра,която никой не обяснява защо точно тя е подходяща. За мен задължителното гласуване е нож с две остриета и съм по-скоро въздържал се,НО най-важното е ЗА електронното гласуване! Това е най-важната точка за мен и трябва да бъде въведено час по-скоро.

23

Анонимен

преди 8 години

Вижте сега, докато нее се въведе правилото решенията на национални референдуми да са задължителни независимо от броя на гласувалите, е безмисленно да се правят каквито и да е референдуми, и енаргията ни трябва да е насочена в тази посока, щото аз ще Ви кажа какво ще стане на тоя референдум, основните партии ще призоват твърдия си електорат да не участва, няма да се съберат оовече от 1,5-2 млн гласа, и парламента ще отсвири референдума

22

Бай Иван

преди 8 години

Аз съм на мнение че с този референдум няма да се постигне нищо, дали депутатите ще са 100, 200 или 240, дали ще се избират мажоритарно или не, в парламента пак ще са крадци бъдете сигурни. Нямаме ли стабилна полиция, прокуратура и съд, нищо няма да се промени.

21

Анонимен

преди 8 години

това е най-голямаата глупост която чувам напоследък...Когато някой английски монарх исак да си бетонира властта първо което прави е да УВЕЛИЧИ броя на лордовете - намалява силиет на опозицията. в началоот лордовете били 8. посел станали 32. посел 128. посел 256.... и т.н..Днес в Английския парламент има 600 човека....знате ли колок бъроз се разбират десет човека и колко трудно 50?

20

Интересно..

преди 8 години

Става интересно. Не е притеснително това,че ще има референдум по много важни въпроси за цялата държава. Притеснява ме малко факта,че тези въпроси не са за всеки. 80% от хората в България не могат да размишляват правилно над тях. Масово народът ще гласува с ДА по всички точки щото приема,че така ще накаже политиците. ПРИЗОВАВАМ ВСЕКИ да мисли със собствената си глава по всеки въпрос. Лично аз нямам идея за кой бих гласувал за областен директор на МВР.

19

Анонимен

преди 8 години

Ама страх ли ви хвана,марионеткиии,нещо май притепервате,идва края и вие го осъзнавате,сега ние ще се смеем,докато вие изгаряте...

18

Анонимен

преди 8 години

не знам какво имаш против ромите? ако са интилигентни, с висше образование и т.н. - нека влязат. Има роми журналисти, има роми певци (Азис), нека не ги вкарваме всички в един шаблон.Ако може да върши работа и хората го харесват - нека влезе. Ако не - няма да влезе.