28

do 46

преди 8 години

Само там ли си ходил? На светлинни години са пред нас......

27

валентина

преди 8 години

До do 45знам какво е в неапол,там е нещо съвсем друго и неапол е едно голямо изключение,както казват самите италианци -неапол не е италия,говоря за нормални неща в европейските страни ,които отдавна са измислени,и от опит.

26

валентина

преди 8 години

Добре де,защо се опитваме да открием топлата вода-незнам.Нормалните хора отдавна имат работеща система,нека сме като тях,билетче за транспорт ,което важи 90 минути,такса смет на членове,ток и вода и газ веднъж на два месеца да се плаща.Спомням си един познат не му се разделяше *** в италия,и за да си изхвърли чувала с общия *** пътуваше с колата 20минути до едно място,на което имаше нормална голяма кофа все още,иначе глобата беше голяма.няма да се оправим тука..нямам думи!

25

Qwerty

преди 8 години

В Европа е на човек, само дето за първия човек е към 200 евро и за всеки следващ по около 50.

24

Анонимен

преди 8 години

Нека да я увеличат, но да има достатъчно кофи, а не една за 50 апартамента, а също така и достатъчно кофи за разделно събиране, аз събирам по една торба седмично пластмасови опаковки и ги хвърлям в общия ***, защото кофата за разделно ми е далече и е с малък отвор, не мога да напъхам торбата, какво от това като съвестно ги отделям. Също така трябва да знаем кога минават камионите за големи отпадъци, клони от почистване на градинки и дворове, стари мебели и др., за не даваме допълнително пари

23

dl

преди 8 години

Това е абсолютно справедливо,да се плаща на брой лица.Квадратурата на живеене НЕ произвежда смет.Живея в 40 кв.м.жилище, плащам т.н.такса смет 64.26 лв.Всичко друго е играна тънка струна.Колко много ще плащат хората,които обитават едно жилище и са 3 или 4 човека.Много ясно,3 или 4 души произвеждат 3 или 4 пъти повече смет,не може да плащат като 1 човек.За толкова проста сметка големи дебати,без да си дават сметка,че масрафа се плаща от друг,селска хитрост.

22

Анонимен

преди 8 години

Групировката Боко Грабян НЕ ПРОЩАВА!!!

21

Бранник

преди 8 години

Истинската причина за огромните такса смет е ликвидирането на общинските предприятия Чистота и предаване на дейността на частни фирми. Тези фирми както повечето такива мамят и се покровителстват от партийните елити. Едно от първите бентлита в нас е закупено от Вълка - собственост на сметоизвозваща фирма в София.

20

Анонимен

преди 8 години

Ако се вдигнат адекватно данъците върху имотите, възможно е да започнат да се продават апартаменти, които сега си седят затворени на принципа ни хляб яде, ни вода пие. Имам познати с такива, не ги ползват, ама викат за кво да го продавам, данъците са ниски. Само си мисля, не знам как би било.

19

Браво!

преди 8 години

Да се изчисли на реално количество, или на човек, защо сам човек с 80 кв. апартамент плаща повече от 5 човека в гарсониера. Защо, или пак ще строим капитализъм с комунистически средства. Българинът обича авантата, все някои друг да му плаща. Реално количество *** на торби, това е справедливо, или на брой хора. Всичко друго е кражба от хората!

18

zeus

преди 8 години

До Мима РижатаБате Бойко е мачкал едно единствено нещо през живота си и това е било ушите на Тато. Баце е комунист до мозъка на костите, добре се вижда от това какви хора има в правителството: бивши комунисти, децата им, че и внуците.

17

Валвал

преди 8 години

Според мен, меренето трябва да мине през водомера. На всеки 1м3 вода се добавя примерно 1лв.Тогава ефекта ще е двоен: първо-всеки ще прави икономии на вода, защото с водата ще плаща и такса смети второ- един човек живеещ в жилището ще генерира толкова колкото вода харчи.трето- когато съм на село ще плащам там.четвърто- всички Българи които са в чужбина и са затворили крановете "Соф. вода" няма да може да ги рекетира.

16

Георги

преди 8 години

Ей , не се наядоха тия.

15

Анонимен

преди 8 години

Ние си ги избрахме тея, то това е най-малкото, което ни причиниха. Българите в чужбина не могат да гласуват нормално... има далеч по-големи проблеми. Докато ни прецакват на макрониво, могат и такса въздух да плащаме скоро. Гласуват само удобни хора. Другите са възпрепятствани.

14

Няма няма

преди 8 години

Те ,така и с тока опитват вече да го вдигат...иска ли 15процента ама щели да кандисат и на 5процента:) почва се да се търсят окрадените пари на държавата и общините в КГБ КтБ банката...рускта мафия си е още тука в народното СЪДРАНИЕ

13

дебел депутат

преди 8 години

5-6 няма мизерници,гъърч до дупка,тока и той отдавна не е скачал,зая вас 420 лв минимална заплата е достатъчно.

12

Мима Рижата

преди 8 години

Само ГЕРБ! Мачкай Бойко вратните жили на червения ***! Щадиш ли сопата за ***, значи малко обичаш родината!Бойко Борисов, партия ГЕРБ и НАТО!!!Иначе - Местан чака да ни сложи по един фес!

11

er

преди 8 години

До АнонименТе не могат ток и вода да платят ти чакаш годишен данък

10

Анонимен

преди 8 години

Когато видях ББ да отговаря на въпроси на българи в Лондон се почувствах, като в комедиен филм.

9

Анонимен

преди 8 години

Българите трябва да излезем да протестираме.