64

Истината

преди 8 години

Истината е, че сега е времето на втората вълна на демографската катастрофа при българите и втората вълна на огромна раждаемост при едни други, за които е забранено да се пише. При българите, които спряха да имат деца след 1989 година, сега дойде времето поколението след 1989 да има свои деца, а това поколение го няма, съответно и български деца няма. При другите е обратното, многото родени след 1989-та, раждат още преди 14 годишна възраст, а сега дойде ред да раждат многото родени след 1989-та.

63

Анонимен

преди 8 години

До истинатада де, трябва. Таковат се жените, ама не хваща. То какво трябва и какво искаме е едно, а какво е в действтелност съвсем друго :)

62

Анонимен

преди 8 години

Проблемът при българите е в парите и само в парите. Другите етноси нямат проблеми с раждаемостта. Българите имат деца, само когато могат да им осигурят не по-лош живот от живота, който те самите са имали, а това е невъзможно за 80-90% от българите през последните 26 години. Позоваването на световната тенденция - бедните имат много деца, богатите имат малко, в случая е очевидно неприложима. Бедните по света са си поколения на бедни, докато в България потенциалните родители не са били бедни преди.

61

Анонимен

преди 8 години

До Истинатанаборите от 90-те знаеш ли как раждат?Други работи ги вълнуват тях, аз съм от 80-те имам дете и мисля за второ, но всичко се чудят на жената защото толкова рано на (25 години) е станала майка. Но аз съм от малцинствата. Всеки иска да е турбо гъзар, с хубава кола телефон, да ходи напред назад, а ако има дете това ще му пречи, чака да забогатее,което в Бг по честен начин е невъзможно,така че почва да работи нечестно, с което пречи и на останалите и ги демотивира да са в БГ, порочен кр

60

Истината

преди 8 години

1980 Са били родени 122 000 бебета, 1997 - 65 000 бебета.....сега се раждат по 75 000. Бомбата е заложена през 90те. Точно сега започват да раждат наборите на 90те а те са наполовина на 80те.....След това има възход....просто преминаваме през един цикъл следствие на кризата от 90те.

59

Анонимен

преди 8 години

и като преброим колко емигрират, става още по страшно. Е поне още 50-70 години ни трябва да изчезнем напълно. Но политиците излизат от народа, те са просто предстаителна извадка. С този български манталитет, според който докопам ли службица и власт да крада и да съм кормпиран, за да съм добре, имам ли бизнес работниците да ми работят като роби, не само, че няма да помагам когато някои се опитва да прави нещо, но и ще преча, а как пък мразим малцинствата ще се затрием.

58

Обективен

преди 8 години

Малкото, което може да се направи, е да се увеличи поне малко ниската раждаемост сред работещите в България, при които е и основния проблем. За да стане това, трябва да се спрат всякакви помощи, детски, социални и т.н. и да се премине към по-малки данъци за родителите с деца и по-големи данъци за родителите без деца. Примерно, данък общ доход (ДОД), който сега е 10%, да бъде 20% за тези без деца, 10% при 1 дете, 5% при две деца и 0% при три или повече деца. Нещо подобно и при данък собственост.

57

хаос док

преди 8 години

Малко нации успяват да преодолеят комунизма,у нас разсейките ще се окажат фатални

56

Анонимен

преди 8 години

Когато всяка година след 1989-та се раждат все по-малко деца, ясно че, че смъртността ще става все по-голяма. Няма начин да стане друго - броя на умиращите си е какъвто трябва да бъде, но общия брой на хората намалява заради ниската раждаемост при това, сега си отиват най-вече хората от демографския бум след 1944-та и затова смъртността допълнително е по-висока.

55

България 2016

преди 8 години

Магазините пълни с опашки,задръствания навсякъде,ресторанти и кафета пълни.....това е положението в големите и средни градове. По селата и малките градове(под 35000 ) обаче е страшно положението.

54

Анонимен

преди 8 години

Калфин, четеш ли за рекордите в изчезването?

53

Аспарух

преди 8 години

Този Петър Иванов да не работи като теляк? Какъв е този институт към БАНИ? Иначе мрачните му прогнози ги знаем отдавна. Много народи са били в тежка ситуация в различни периоди от историята, но са оцелявали и дори са се развивали стремглаво после. Някои дори държави са нямали. Така че, хайде по-спокойно - няма да изчезнем, а бъдещето е толкова непредвидимо и относително, че всичко може да се случи. Какво да кажат например сирийците - те с колко намаляват?

52

Анонимен

преди 8 години

Видими резултатиГрантиран ГРОБ

51

Ястреб Османлията

преди 8 години

До Анонимен 80Покажи и докажи че нещо от казаното от мене е грешно и погрешно, ще ви се извиня!!! А толкова сте алергични срещу истината, че който се осмели да ви я каже го обявявате за враг нумеро уно!!

50

edin

преди 8 години

Носете си новите дрехи,братя БЬЛГАРИ!!!И се огледайте по света какво сполетява другите народи!!!А приказката, за това кой в чий гроб полягва,е вярна.

49

Ястреб Османлията

преди 8 години

До МакгаханХмммм ... може би е време българите да почнат да правят секс и с жени, хе?????

48

Анонимен

преди 8 години

Някой тук знае ли как се гледа 90-годишен на памперс?!Голям просперитет за нацията е!Това, което не знаете е, че от зор ще умрем като Трифон Иванов, светла му памет, 50-годишните.Ето тогава ще изненадаме света и ще дръпнем напред в промилите за смъртност с още 15.Между другото, редакцията, четете повече и не шашкайте застарелите българи, че ще ни се пръснат склеротичните плаки.

47

Макгахан

преди 8 години

Народ с 1300 години история, оцелял през 2 робства, преминал през какви ли не епохи, запазил идентичността си през цялото Средновековие, дал на света славянската писменост, културата на траките и стожер на Православието и накрая да изчезнеме, защото не раждаме деца. Тъжно !!! Това сигурно ще е най-нелепата гибел на даден нация в цялата история на човечеството :(

46

петел

преди 8 години

много ,много гейчета и мафия в бели престилки спомагат на това.

45

До Ястребка Анадолка

преди 8 години

И то не твоите. На пишшлеметата. Пиши, информирай ни!