51

Mr.STARBUCKS

преди 8 години

Абе що не ревете по тия 120 "учителя" , дошли от Саудитска Арабия,и се подвизават в джамии и тайни квартири, като замъгляват мозъците на децата с радикален ислям, ами оправяте едно момиче, което всъшност преподава английски и френски.Ама нали програмата била американска, и чевените стършели, скачат веднага.

50

Този лош соц

преди 8 години

Долу да се чете "шофьорскияТ изпит".

49

Кракра

преди 8 години

Да е живо и здраво мацето, дечицата също. Просто мисля, че българското училище се финансира от българските данъкоплатци и не е редно в него да се вместват програми с чуждо финансиране и свои условия за назначаване на учители. Рано или късно ще замязат на кукувичета, които изхвърлят от гнездото птичетата на гостоприемника. Да е ясно кой плаща, кой поръчва музиката. И това младо момиче българче вярвам е умно и схватливо, ще придобие опит в България, ще се ориентира и ще си прецени кое какво е.

48

Анонимен

преди 8 години

Bezmislen jest kam edna zagivashta strana

47

Анонимен

преди 8 години

Тази програма "Заедно в час" е американска, доколкто знам, а далеч не мисля, че трябва децата ни да се обучават по такива чужди програми. Не мисля, че американците са по-образовани от българите. Правят си големи реклами, ама нека обяснят как се става учител за месец-два. Тези хора нямат обучението, каквото е предвидено в Бг, за да завършиш педагогика. Въпреки това получават двойно пари през тези 2 г. Получават два пъти, колкото получава един български учител. А са учили няколко пъти по-малко.

46

Анонимен

преди 8 години

Да... ве... да... направо ти повярвахме .Там няма, чалга, цуни-гуни и фръцкане пред някой си, както ни се фръцкаш сега. Позната трагикомедия от нещастен животец в чужбина - нали така бейби ? И по-точно с какво ще допринасяш на децата с английски и френски, като те са по-зле с българския език . Хайде много ти здраве и не се изхвърляй толкова , колкото не можеш да поемаш .

45

художника

преди 8 години

А бе тука само "ЩЕРЮ" е с чувство за хумор.Евалла пич, мани ги заядливите к`п`лета и си пийни една ракийка и за мен.А на останалите ще им река едно!Голема конспирация разкрихте с това момиче-НЕМА ЩО! Прелетяла е половината свят, за да се върне при корените си, може и за кратко, но го е сторила. Вие като идете до Гърция и сте номер 1. До там ви стигат мечтите.И няма значение от кой етнос са учениците и. Ученикът не е съд да го напълниш, а ФАКЕЛ, който да запалиш. /Платон/

44

Този лош соц

преди 8 години

Всеки урок се представя предварително с разработен писмено план, методистът и базовият учител го подписват, като по-опитни го поправят, ако има нужда, и чак тогава го изнасяш, пък и после ти правят забележки как си го изнесъл, така се учиш.5. И чак след цялата теория и практика идва "шофьорския изпит". Изнасяш сам урок пред комисия.И ако преди и тогава си се справял, ти дават педагогическата правоспособност. Отнема около година. Тия ги правят учители за около месец със сертификат.

43

някой

преди 8 години

Исках да прочета в статията какви са намеренията й за след 2-те години учителстване на село, но...няма нищо!Интересно е как млад човек прави планове само за 2 години от бъдещото си професионално развитие.Така че доста понамирисва относно тази "патриотична" българка, а заглавието на статията е подвеждащо. Пределно ясно е, че не патриотизмът е водещият при нея.Всички мои познати, вече "американци", говорят само и единствено за пари и много малко за живота им там.

42

Горан

преди 8 години

Чудесна статия. Това ми прилича на кориозен случай на границата през 60-те години. Един гръцки овчар се е объркал и минава на наша територия. Вестниците се оляха да пишат,как Гръцки гражданин търсейки по-добър начин на живот е избягал в България.

41

Този лош соц

преди 8 години

2. По време на следването полагаш и изпити по психология, педагогика, няколко методики точно по предметите, които ще преподаваш.3. Посещаваш с методист поне 20 открити урока при различни базови учители (те също са атестирани и подбрани като добри педагози) и ги обсъждате заедно с указания.4. След това те прикрепят към един базов учител, връчват ти дневника и под негово ръководство влизаш да преподаваш в час. Нещо като да шофираш с инструктор. На това му викат практика и продължава един месец.

40

Неа

преди 8 години

Начална педагогика :)

39

Неа до 41

преди 8 години

И в момента е така . Ако нямаш точната специалност те назначават като нередовен учител и взимаш по малко пари от другите . При началните учители е по специфично - искат задължително детска педагогика .... Тя просто работи по някакъв проект , на който не знам какви са му условията , но едва ли прави нещо смислено ...

38

АПРОИТ

преди 8 години

Ми момичето е просто..да зарежеш десеторна заплата в най-уредената и чиста държа в цял свят и да дойдеш обратно в панелното гето България треа си ***, просто ***

37

Ха-ха-ха

преди 8 години

Защо нещо не ми се вярва в идеализма й. А колкото до равния шанс на всички за образование- ами имат го, ама не им се иска да го използват. Защото щракането с пръсти, подпяване на чалга и *** напеви са много по-лесни от това да учиш глаголни времена и фрази, правилен български и математика и останалите науки. Така че ,момиче, не обърквай аудиторията. По-добре се връщай бързо там откъдето си дошла, защото след две години ще си на същото ниво като учениците си.

36

Анонимен

преди 8 години

Общо взето Американската мечта е приключила преди около 50-тина години окончателно. Както и Западноевропейската цивилизация. Сега има зомбирани стада.Евала за този коментар

35

Този лош соц

преди 8 години

Сега да ви разкажа, чаденца златни, как се придобиваше учителска правоспособност, сиреч правото да преподаваш в училище, по време на лошия соц.1. Трябваше да си завършил точно по специалността, по която ще преподаваш. За математика - математик, за немски - немска филология и т.н. Не ставаше да се дипломираш с геофизика, а да преподаваш английски и френски. Можеше само при крайна липса на точен кадър, ама те назначаваха на 80% заплата, понякога и по-малко.Следва ...

34

Анонимен

преди 8 години

Пу, за малко да се вържа, че от патриотизъм се е върнала, пък то какво било...

33

Тонко

преди 8 години

Да не си мислите че всички българи в Америка са преуспели.Някой ги е срам да се върнат че нищо не са спечелили,и си стоят там.

32

Дж. Линдон

преди 8 години

Дивото зове!