45

Анонимен

преди 8 години

тя руската войска се е състояла от украинци и българи имигранти от украина а само офицерите са били руснаци

44

Анонимен

преди 8 години

"... Тя бе изкована след десетилетия тежка борба на българския народ да изгради своята демократична европейска държава..."Това човече отново дрънка глупости!Какви десетилетия тежка борба? За Турското робство ли говори или за натрапената ни "демокрация?!? Тоя *** пак не е разбрал на какво мероприятие се изказва...Ако я нямаше Русия, нас със сигурност нямаше да ни има или щяха да ни изтребват османлиите, като зайци. (справка - съдбата на кюрдите)Вместо да благодари на братята, се излага

43

Анонимен

преди 8 години

Типичният лицемер и двуличник . Комунист ,професионален комсомолец ,мюсулманин с християнско име ,даващ ежегодно ,,Ифтар ,,за мюсулманите, а нито един път не поздравил християните с ,,Рождество ,,или ,,Великден ,. Типичен съвременен ,,демократ,,двулик Янус ,продал и две души ,а ако трябва утре ще намери и трета душа и нея ще продаде .Лицемер и двуличник ,,подарък от САЩ ,, И ГЕРБ - ГАРАНТИРАНО.

42

Анонимен

преди 8 години

До НИКОГА ВЕЧЕ РУСИЯ- НИКОГА ВЕЧЕ ЕВРОПА

41

НИКОГА ВЕЧЕ РУСИЯ

преди 8 години

АМАН ОТ "РУСКО-КОМУНИСТИЧЕСКИ" ------БАНДИТИЗЪМ И ТЕРОРИЗЪМ!!ОСВЕН ГОРИВА И СТАРИ ОРЪЖИЯ ---РУСИЯ НИЩО НЕ МОЖЕ ДА ПРЕДЛОЖИ НА БЪЛГАРИЯ!АХ, ДА --ЗАБРАВИХ-------И ВЕНЕРИЧЕСКИ БОЛЕСТИ ПО МОРЕТО....!

40

укра

преди 8 години

Руснаците са се паникиосали,когато са разбрали,че султанът се готви да даде на България пълна автономия-1876.Автономията гарантирала на България военна закрила на Турция и запазване на Османските пазари за българските занаятчии и фабриканти.Да ама за руснаците това означавало среден пръст и никакви проливи.Затова руските шпиони провокират Априлското въстание-за да имат повод да нападнат.България остава излъгъна.

39

Мина

преди 8 години

Толкова ли е трудно да кажеш, че ако Русия не бе обявила война на Турция, нямаше да има опълчение, толкова, ли е трудно да изречеш, Благодаря на Русия, но явно е толкова объркан горкия и заслепен от така наречената Америка за България Да си неблагодарен за това което направи за България Русия е не само неуважение, а е и престъпно. Благодарение на руските генерали, войници и съюзници и нашите горди опълченци се освободихме от турско робство. Но, според него и робство не е имало. *** Е ТОЙ.

38

ДА СЕ РАЗБЕРЕМ:

преди 8 години

РУСОФИЛИТЕ В БЪЛГАРИЯ --ОТНОВО СИ ТЪРСЯТ ГОСПОДАРЯ ОТ МОСКВА!!ПРЕДЛАГАТ НИ ----НОВО "РУСКО -КОМУНИСТИЧЕСКО РОБСТВО"..начело с АГЕНТА НА КГБ!!!КОГО СИ МИСЛЯТ , ЧЕ ЩЕ ИЗЛЪЖАТ....ЦЯЛЯ БЪЛГАРИЯ ,ЛИ..??!!!БЛАЖЕННИ СА ....".РУСКИТЕ ШАРАНИ"...ха,ха,хаааааааааааа

37

Shark

преди 8 години

Да Росенчо, свободата ни не е била подарък. Тя е била изстрадана достатъчно. Но е редно и достойно да бъдем благодарни на хората, с чиято помощ сме я извоювали. Нали така? А не да ходиш напред-назад и да говориш глупости против Русия неща, които на всичко отгоре на са истина. Най-лошо е човек да бъде неблагодарен, така да знаеш Росенчо? Добре че Путин знае що за *** си и не ти обръща внимание на бръщолевенията, иначе международния конфликт беше готов!

36

НИКОГА ВЕЧЕ РУСИЯ

преди 8 години

ТУРЦИ И БЪЛГАРИ ---ЗАЕДНО СА СЕ СРАЖАВАЛИ , СРЕЩУ РУСКИТЕ ЧЕРКЕЗИ ИЗВАЩИ ОТ КАВКАЗ ГРУЗИЯ И ДНЕШНА ЧЕЧНЯ!ИНДЖЕ ВОЙВОДА --Е БЪЛГАРИН ОТ ТОВА ВРЕМЕ , ЗАЕДНО С ТУРСКАТА СИ И БЪЛГАРСКА ЧЕТА!РУСКИЯ БАНДИТИЗЪМ --НЕ Е ОТ ВЧЕРА И ДНЕС!!!!!!!!!!!!!!!РУСКИЯ КОМУНИЗЪМ---Е ВИД ......."РУСКИ БАНДИТИЗЪМ"!ДНЕС СЪЩОТО ВИЖДАМЕ И В СИРИЯ -----2/3 -от ИДИЛ----СА ОТ РУСКО-ТЮРКОЕЗИЧЕН ПРОИЗХОД!!!НИЩО НОВО --ПОД НЕБЕТО НА РУСКИЯ БАНДИТИЗЪМ!!

35

Анонимен

преди 8 години

Нямам право да кажа от какво сме се освободили, защото ще ми намалят заплатата, изрично предупредиха целия екип на новините да не споменаваме въобще Турция, а за робство направо уволняват. Аз съм българин, който обича България, но не мога да си позволя семейството ми да остане без доходи и да не мога да заведа децата си на море.

34

НИКОГА ВЕЧЕ РУСИЯ

преди 8 години

АБСОЛЮТЕН ФАКТ Е :--че Гаврил Хлътев/Бенковски/...е БИЛ РУСКИ АГЕНТ НА граф ИГНАТИЕВ-ДИПЛОМАТА ОТ ИСТАМБУЛ.ГАВРИЛ ХЛЪТЕВ --Е ПАЛИЛ ДОМОВЕТЕ НА ВЪСТАННИЦИТЕ ПРЕЗ АПРИЛСКОТО ВЪСТАНИЕ , ЗА ДА ГИ НАПРАВИ РЕШИТЕЛНИ В БОЯ , ЗАЩОТО СА СЕ ВНРЪЩАЛИ НОЩЕМ ДА СИ НАВЕСТЯТ СТОКОТО И ДОМОВЕТЕ .

33

Анонимен

преди 8 години

До укра Поредният ид_от.Чети бе Кито ,чети !Ако беше прочел нещичко ,а не да си го смучеш от ***, щеше да знаеш защо Австро-Унгария ,Германия ,Англия възлагат на Русия да поведе война за освобождаването на Българският народ .Чети бе Кито ,чети ,не смучи !

32

Анонимен

преди 8 години

Априлското въстание в началото така е стреснало Европа, че британците като колониалисти с опит в потушаване на въстания в колониите предлагат помощ на Османската империя да изпратят специалисти да им помогнат как най-бързо да потушат бунта на ***.

31

Анонимен

преди 8 години

И пак нищо за Русия.Тя тогава не е била СССР."Свободата ни не бе даденост, не бе подарък. Тя бе изкована след десетилетия тежка борба на българския народ да изгради своята демократична европейска държава.".НЕ десетилетия а почти 5 столетия.И ако не беше Руско-Турската война още щяхме да се борим.По лошо от комуниста е бившия комунист ренегат-демократ.Още няколко месеца ще го изтърпим това недоразумение.

30

щик

преди 8 години

32.5 тона злато, които сме платили на Русия или така нареченият "окупационен" дълг, по днешен курс, се равнява на 1, 254, 019, 293 долара е символично, като се има предвид човешките загуби и всички останали негативи, които е понесла победителката.

29

укра

преди 8 години

Обесването на Левски е дело на руските шпиони както и Априлското въстание-московците нарочно са подбудили въстание за да има много заклани българи-повод за нахлуване за да заграбят проходите.Левски им е бил най големия враг защото е искал сама да се освободи България.Шайката русофили са самозомбиращи се зомбита.

28

укра

преди 8 години

Султанът е предложил на Цариградската конференция-Освобождаване на България чрез пълна автономия,но е поискал от великите сили гаранции,че България няма да бъде заграбена от Русия.не е получил гаранция и затова турците са се сражавали-не за да държат България в робство а за да не граничат с Русия,което си е кошмар.Московците хем никой не ги е канил,хем злато ни искат за псевдоосвобождението.

27

НИКОГА ВЕЧЕ РУСИЯ

преди 8 години

РУСКОТО КОМУНИСТИЧЕСКО РОБСТВО , БЕШЕ ПО ЛОШО И ОТ ВЛАСТТА НА СУЛТАНА!!БОЛШЕВИКИТЕ НА РУСИЯ И НАШИТЕ ИБРИЦИ---ТЕ ПРАВЕХА НАСИЛА БЕДНЯК И БОСЯК!РУСКИЯ КОМУНИЗЪМ---Е "МОДЕРНАТА РОБСТВО".....с глад, бедност и морален терор!

26

Анонимен

преди 8 години

Левски се е борил за чиста и свята република, където всички да живеят заедно и в хармония независимо от етнос и религия. Левски не е искал никой да ни освобождава, защото който ще ни освободи, той ще ни и пороби (както и става) Четете книжки, Пyтиноиди, пренаписването на историята ни от руското посолство, откъдето ви раздават фишовете, вече не е модерно, освен за бленуващи по държави "със собствен път на развитие" като Северна Корея...русофил=безмозъчник, продажник, честитутка