21

aza

преди 8 години

Пак някой ще гепи едни пари...

20

Жоро

преди 8 години

пак пари на вятъра...кой нормално мислещ човек смята, че може да интегрира тея :)

19

BG

преди 8 години

Ха, ха - всички ги знаем тези проекти - сега познайте на колко "професионалистки" ще плащаме нови лаптопчета, командировчици, брошурки, конференцийки и тем подобни ! За тлъстите хонорари които чиновниците ще лапнат да не говорим !

18

Анонимен

преди 8 години

И как ще ги "интегрират"? - Едно време им се намираше работа и полицията ги биеше за това не създаваха проблеми. Вие давате ли си сметка дами и господа българи тази голяма престъпност в момента само след 10-15 г. колко ще нарастне?? При този прираст н и отрицателен на българи...Вие идея си нямате какво ни очаква. Но нищо - гласувате си пак за тези там..

17

Анонимен

преди 8 години

Политиката не е ориентирана към интеграция, напротив умишлено се цели сегрегация, Защо, всички се сещате. За пример само ще посоча натрапване на определението "ром". На техния език това означава същото, каквото на английски "мен" - мъж, човек. На техния език всички сме роми.Наричайки ги роми с аргумент на обратното означава, че другите сме ***. Така им внушаваме, че са различни, нещо повече- привгегировани.

16

Анонимен

преди 8 години

Тези пари няма да се харчат за интегриране а за това да се направи статистика доколко ромите са интегрирани или диференцирани а няма да се занимава с интеграция на ромите а само ще изследва процеса интеграция.Високо платени научни изследвания с съмнително приложение.Затова и резултатите ще ги дават на европа пък те може да намерят употреба.

15

стига глупости

преди 8 години

Спрете да им давате помощи, осигурете им работа в земеделието и без друго има толкова много пустееща земя. И ги ЗАДЪЛЖЕТЕ да работят! Който краде в затвора и да полага обществено полезен труд !

14

.

преди 8 години

Айде още 2 милиона на вятъра. Всъщност, след милиарди, изхарчени за интеграция на... същества, за които интеграцията значи да им се дава всичко наготово и да не им се търси сметка за нищо... какво са още 2 милиона.

13

Ново робство

преди 8 години

Айде стига сте ни се подигравали с вашите щибани проекти. Все на гърба на хората. Най-добрият проект е: "ВСЕКИ ДА СЕ ОПРАВЯ, САМ ЗА СЕБЕ СИ", За 40 години работа, държавата не левче, стотинка не ми е дала. На всичкото отгоре, близо 40 процента по-малка пенсия. За какво. за да храни мургавелите. Преди Освобождението, Турската власт е задължила Българите да построят къщи на ***, а те за благодарност ги колели. Сега е същото. ПО-ЛОШО ОТ ТУРСКО Е ДНЕС В БЪЛГАРИЯ.

12

дедо

преди 8 години

Първо попитайте тези хора, какво точно искат да правят с живота си, кратко и ясно. Интеграция на сила не става.

11

!

преди 8 години

Интеграция = работа ! Дайте им работа , задължете ги да работят ! Останалото са пълни щуротии !

10

Анонимен

преди 8 години

Проекти, усвоявания, интеграции, програми....... БУЛШИТ! Трябва им трудова повинност.

9

R.I.P. Bg

преди 8 години

Аааа, не са малцинство! Сред новородените по статистика вече са мнозинство, в някои населени пунктове и общини също са абсолютно мнозинство, като отчетем и скороста на размножението им, плюс скороста на измирането на българите - получаваме доста апокалиптична (и за жалост необратима) картина на близкото бъдеще

8

Учен

преди 8 години

Трябва да се вземе пример от един мустакат ръководител в Германия сле9 1933 г. Май даже ще са много 2 млн.

7

Анонимен

преди 8 години

Политиката на ЕС е геноцид и етническо прочистване на българите и размножаване на ромите.

6

Песимист

преди 8 години

Това уж малцинство генерира 95% от битовата престъпност. За какво интегриране говорим? Просто трябва да се усвоят пари, да се обучат някакви си 600 (!!!) "експерти", да се отчете някаква дейност и дотук. На никой от държавните институции не му пука за ромите, а за българите - още по-малко.

5

Анонимен

преди 8 години

Колко величествено звучи-консорциум.Ще се "усвояват парички" от г-н Стойчев и сие.Резултата е ясен отсега.Кръгла,обла валчеста НУЛА.

4

Анонимен

преди 8 години

Интегрират ли интегрират, мила моя майно льо! Дорде не остане жив българин по тези земи!

3

Преброител

преди 8 години

"Ромите са най-голямото малцинство в Европа, наброяващо 10-12 млн. души. У нас обаче липсват обективни данни какво се случва с тях..."У нас липсват обективни данни и колко са. Никой не може точно да каже.

2

Nikolay

преди 8 години

Например броят на ромите, които са висшисти, е два пъти по-голям, отколкото е бил в началото на Десетилетието на ромското включване, посочи Стойчев. Ot 1 na 2 !!!!!!!!!!!!!