283

То6

преди 8 години

Поне те е научила на ред

282

#416

преди 8 години

"Членството(натикването ни) в НАТО ни направи идеална мишена на краварите,за да провокират ид^оти като теб,за ги наръсят с руски ядрени ракети,колкото се може,по-далеч от кравария.Егати *** изчадие - те го правят мишена,той цвили като едноклетъчнно, от възторг!

281

Анонимен

преди 8 години

Казармата твърде много променя хората и да твърди,че това не е вярно го може само човек,който никога не е служил. Да,431- признай си на хората,че никога не си служил!

280

Tо6

преди 8 години

Хубаво е по този въпрос да се изказват хора, които поне да са ходили в казармата. Бил съм в нея около 30 години. И може да попитате всеки, който е служил с мен какво всъщност е казарма и ..... дали е било добре или зле ? А, че младите мъже днес са зле е друга тема. Но, казармата учеше на ред и достойнство е вярно.

279

Анонимен

преди 8 години

До до 404Така де ! Казармата е - пълнолетен български гражданин от мъжки пол се наказва с лишаване от свобода /за съотвен срок/ !Аз лично съм си изтърпял "наказанието", но ако трабва синовете ми да изтърпят същото, си взимам семейството и ставам един от милионите българи, които не приемат да ги управляват каскети.Продавам си бизнеса и се изнасям на другия край на света.

278

Исти

преди 8 години

В случая с васалитета си прекалил,425. До 1908 г. България бе формален "васал" на Турция и само плащаше ниски данъчни суми,определени от Берлинския договор по искане на Русия и Англия- НИЩО ДРУГО! В замяна на това получаваше епархии и училища в Македония,уважение от турците и страхопочитание от съседите. От 1941-1944 г. страната не бе никакъв васал: тя сама определяше каква политика да води и никому не плащаше нищо. След 1944г. обаче съвсем не бе така а сега сме по-свободни,отколкото до 1989 г.

277

Коментатор

преди 8 години

Нямам търпение да видя старшината с мешката!

276

Анонимен

преди 8 години

Това македоноподобно *** да ходи да наподоби нещо характерно за вятъра.

275

Анонимен

преди 8 години

Абе хора, някой има ли си представа колко е годишният бюджет за издръжка и съвременно въоражаване на 30-хилядна армия да речем?

274

До #405

преди 8 години

Понеже си много "умен",да ти напомня:От Освобождението,до 1908 година,сме били васал( по Берлинския договор),на Турция.От 1915 до 1918 г- васал на Германия,какъвто ставаме и в периода 1941 -1944 г.От 1944 г(приемам),до 1989г сме васал на СССР.От 1989 г,до момента(2016г,т.е,27 години) и не се знае още колко,сме васал на САЩ,с "вицевасали",ЕС,Турция и Израел),като през това време сме имали честта да бъдем "свободно" победена страна след Междусъюзническата,ПСВ и ВСВ.Сега сме васал на "триумвират"!

273

Исти

преди 8 години

Казармата учи и на това,421. Тя учи и друго твърде важно за днешната разглезена младеж: да се подчинява при нужда на интересите на ОБЩОТО БЛАГО,а не да бяга от служба заради личното си благо. Комунизмът не учеше хората на това,а ги противопоставяше и ги караше взаимно да се шпионират. Краят на това време обаче дойде,а България си има древни традиции във военното дело и не може да скъса с тях заради капризите на група разглезени и изпуснати през комунистическото безвремие младежи. Не,не може!

272

ОЗ

преди 8 години

Чак ми се приходи запас. От 26 години не са ме викали.

271

Анонимен

преди 8 години

Каракачанов пак не е в час , в българската действителност .Проблема на бълкарката армия е липсата на технологии и поддръжката на наличните технологии , а не броя на необучените войници .С брой войници са се водили войни преди векове и тогава наистина е било важно но 21 век ,много е изостанал горкичкия.

270

Исти

преди 8 години

По времето на социализма материални блага се създаваха не заради народа,а за да има какво да бъде откраднато след предизвестения край на обречената от времето соц-система. "Партията" имаше сметка да бъдат произведени повече материални блага,за да има после какво да открадне- ако тя бе оставила страната ни порутена и разорена,сметките на нейните олигарси (99,9% от богаташите в България) сега нямаше да са пълни,нито хотелите и холдингите им направени.

269

#414

преди 8 години

Ама ти и през царско време ли си живял,че и да си ходил в казармата,за да знаеш всичко това,или си пубертетно недоразумение,напомпано със съвременна идеоплява?!!Когато бръщолевиш че "сега отново сме свободни",означава,че си направо с пилешки мозъкМожеш ли да ми кажеш,в какво се изразява тази твоя "свобода"?Сигурно на плещиш тъпотии,да се дрогираш и висиш по цял ден пред компютъра,докато през това време ония *** от времето на социализма ти доставят необходимите материални блага?!!

268

Анонимен

преди 8 години

ТВЪРДО ПРОТИВ

267

Исти

преди 8 години

Членството в НАТО пречи на "русофилите" (руските агенти),защото един ден политиката на НАТО ще принуди България да се отърве от тях включително и като ги поизбие,понеже са потенциални предатели и може да предадат интересите на България така,както ги предадоха в 1913 и в 1944 г. Членството в Евросъюза също не е драго на тези крими-елементи,понеже Европа изисква да си оправим съдебната система и да почнем да осъждаме бандитите ЕФЕКТИВНО,а това не се нрави на "Партията",която неслучайно ги създаде.

266

Анонимен

преди 8 години

Това ми прилича на поредното отклоняване на вниманието, че в доклада на ЕU за пореден път сме най-корумпираната страна в Европа, че имаме наработещи институции, че престъпността е завладяла страната. Поредната партенка за да се изпокара народа, докато го обират и крадат.Вие си коментирайте дали да има казарма, докато мазните политици и престъпници ви се смеят и кроят планове от къде да откраднат пак!

265

Исти

преди 8 години

Модата да се бяга от военна служба се яви при комунизма: никой не искаше да служи за Червената армия,нито да пази прогнилия соцлагер. През Царско време бе точно обратно: хиляди Българи напускаха добре платена работа в Европа и Америка,за да станат доброволци в Българската армия и дори хващаха връзки и се пазареха,за да премахнат всичко,което им пречи да служат на народа и радината. Сега отново сме свободни и службата няма да е в интерес на СССР,а на България и бягането от служба не е необходимо.

264

Анонимен

преди 8 години

Стаско,тебе баце че те турим у първата редица на строя.