52

Анонимен

преди 8 години

Няма ли вече да затварят тия църкви бре?

51

ivailo1403

преди 8 години

До ДакатаКатолиците и протестантите са еретици, така че Владиката действа правилно, както изискват каноните на Православната Църква, а не да се съобразява с атеисти и невежи.

50

ИстинскиПравославен

преди 8 години

Разбира се, че не могат да се извършват венчавки между православен християнин и човек с друго вероизповедание, а е нужно всички, вкл. и кумовете, да са православни.Там обаче е голямата беда, че създадената от юдео-болшевиките след 1944 г. лъжецърква БПЦ (Болшевишка партийна централа) е православна, но само по име. В нея безпрепятствено се ширят всеерестта на икуменизма, новокалендарието, масонството, симонията, лъжетайнствата (напр. папско кръщение с обливане и напръскване), аморалността и пр.

49

Анонимен

преди 8 години

Дядо владика остави хората да си се таковат на воля,само това им остана.

48

Даката

преди 8 години

Православната секта започва да се излага. Нали всички християни сме кръстени в името на Исус Христос и на него се уповаваме- Православни, Католици и Протестанти. Така става, когато не се чете правилно Словото Божие. Написано е- Не се обвързвайте (сношавайте) с друговерци. Честита ви нова ерес на всички. Не е случайно, че днес Православната Църква боледува и няма авторитет след миряните. Ако тези свещенници поне бяха питали Бога, Той щеше да им подскаже.

47

Иди Амин

преди 8 години

Най-голямото постижение на социализма беше смазването на назадничавата, *** православна религия. Трябва да се повтори.

46

до атанас

преди 8 години

Това не го търси в корана-няма го!

45

Анонимен

преди 8 години

Този Сливенски поп отвратяга ,, каза АЗ СЪМ КОМУНИСТ, ЗАБРАНЯВАМ, ЗАБРАНЯВАМ, ЗАБРАНЯВАМ ДЕМОКРАЦИЯ АМА ДРУК ПЪТ......

44

Атанас

преди 8 години

До до атанасРазбирам а бих те ли ми обяснили как всъщност църквата празнува великден като православни християни и примерно след това празнува коледа с католиците всъщност църквата православна ли е или католическа?

43

Анонимен

преди 8 години

ВСИЧКИ СИЛИ В БОРБАТА ЗА ОТКЪСВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ!

42

БББ

преди 8 години

Поредния изкукал поп........

41

Ortodox

преди 8 години

Това е така и без да го е казал дядоТИ Владика. Църковен брак се сключва само между православни, иначе всеки да си прави сватба и гражданска церемония- кой как сака. Песнопенията не са на РУСКИ а на църковно славянски, който е на основата на старо и среднобългарския език.

40

Анонимен

преди 8 години

Аз съм върл противник на нео либерализма и мулти-култи пенделщината, но това не означава, че църквата ни не е мафиотска и содомитска прогнила организация!

39

Анонимен

преди 8 години

Това е директива от Московската патриаршия.

38

Анонимен

преди 8 години

От попове с ролекси и бентлита акъл не ща! Първо да погледнат себе си и после да ми говорят.

37

до атанас

преди 8 години

Само пълен *** или мюсюлманин не прави разлика м/у руски и черковнославянски език!

36

Атанас

преди 8 години

Мисля, че църквата няма много общо с България а всъщност с русия защото песнопенията им са на руски език а не на български. А за да се успокой дъртофелника поп да поиска от тия който стъпват в брак да му представят и червена партийна книжка и принадлежност от семействата им към държавна сигурност. За да се успокой *** комунист.

35

sas

преди 8 години

Православната църква явно още живее в 678 г. И тези ли ще ни учат как да живеем... праведно

34

Аз

преди 8 години

"...Шестия вселенски събор през 678 г., които не са отмен..." Каза бай владика, усещайки вибрацията на своят iPhone от 2015та, докато ходи към своят Мерцедес от 2014та...

33

Василев

преди 8 години

Само евреите могат да запазят монолитно и чисто еврейско общетво!Гаранция ви давам!!!