31

Анонимен

преди 8 години

Моя позната работи към Столична община като психолог, вече5-6 години не стъпвала на работното си място, но получава заплата и всякакви облаги.

30

реалист

преди 8 години

Важното е в парламента да няма сеч, а да си получават увеличението на всяко тримесечие.

29

койчо

преди 8 години

"Били свити драстично и допълнителните възнаграждения на служители на МВР за "резултати в служебната дейност" с 13,3 млн. лева заедно с осигурителните вноски"Какви резултати, какви пет лева?!?! Не трябва да им се дадва, а да се реже до здраво месо!!!Целия народ е пропищял от тези "резултати"!!!!

28

Анонимен

преди 8 години

Съкращаването на хора е възможно най-неумното решение, но затова пък е силно популистко и тълпата реве от възторг, не разбирайки че за това те ще плащат и то много поради най-различни причини. Не мога да отмина коментара на номер 17: "... в часните /правописа не е мой/ фирми малко персонал може да свърши много работа, така трябва да е и в държавният сектор", което показва пълното непознаване на фактите и как са промити мозъците ни къде как се работи.

27

Анонимен

преди 8 години

И още да махнат, все тая! Огромна част от хората не знаат какво работят, но за сметка на това дават съвети и вземат пари, от това крайния резултат е калпава администрация, която струва скъпо на хора и бизнес.

26

Анонимен

преди 8 години

Съкратете и Вера Александрова, рейтингът на Днес ще се вдигне.

25

Шаран_БГ

преди 8 години

Само бях чувал, че Министерството на земеделието е с най-раздут щат. Аз простосмъртния шаран направо съм ошашавен. Простото тройно правило показва, че там е имало 10682 /десет хиляди шестстотин осемдесет и двама /служители!?!? Щом 11% са 1175 броя........... И се чудим, защо не можем да прокопсаме и защо децата ни бягат по чужбина?!?!?

24

айдеее

преди 8 години

пак изгоряха чистачките и портиерите... а "нашите хора" пак се покриха... затова в клетата ни българийка вече свестни лекари не останаха, останаха чиновниците, но те от диагнози не разбират...

23

ha ha ha

преди 8 години

И в резултат на тези т.н. съкращения вече повече от 20 години непрекъснато се увеличава броят на държавните служители.Съкращават от едни места служители, които в повечето случаи вършат работа, а в същото време разкриват много повече работни места в администрациите, естествено на наши "заслужили" хора.Та се сещам да попитам - колко милиарда лева са комисионните, които се вземат при всяка държавна поръчка? И защо най-после НЕ ОТПАДНЕ това безумие, което ражда незаслужили с нищо милионери?

22

аааъъъ

преди 8 години

Стига с тия манипулации, трябва това да се случи НАИСТИНА!!!България е на първо място в Европа по процент нарастване на външният дълг , и в огромната си част тия средства се изразходват за знайни и незнайни нищоправци с полуфалшиви дипломи!Или съкращение, или дълговете да се връщат само от тях....

21

Анонимен

преди 8 години

Съкратете прецедента, министър-предателя и печалбите ще са в милиарди.

20

Анонимен

преди 8 години

На яне димката или sms изгората мяй мина метър А?

19

Анонимен

преди 8 години

тази държава трябва да се закрие и да се открие от хора от друг народ. тука всички са навързани като свински черва- тиква цаца пеевски

18

Анонимен

преди 8 години

"Гуверньорът" на БНБ получава 80 000 лв. месечно, без бонуси. Съкратете го, защото той не само не работи, но върти безумни далавери.

17

дед мороз

преди 8 години

Малко е, още може.Некадърниците на ясла в министерствата поне 30% са за уво, ако не са и 50%.

16

Анонимен

преди 8 години

90% от чиновничеството е напълно излишно.тук включвам и депутатите,секретарките шофьорите и целия обслужващ персонал.щом в богата финландия могат с личните си коли и градския транспорт да ходят на работа защо да не могат в бедна България

15

Анонимен

преди 8 години

Съкращават най-малките служители с минимални заплати. И разбира се, другопартийците. Не в чиновниците е проблемът, а в унищожената икономика. Огромните пари отиват в джобовете на министри, зам.министри и кохортата им - секретарки, любовници, слушалки и пр. Коли, командировки, безмислени семинари, безумни рекламни кампании/например "Не на насилието!" баш по време на развихрените банди през 90-те/. Здрава държава без добри чиновници няма. "Кадрите решават всичко" бе казал бащата на народите.

14

Анонимен

преди 8 години

Държавната администрация трябва да се съкрати поне с едно 50% стига сме ги хранили тези тутмаци - некадърни, наредени и некомпетентни. Както в часните фирми малко персонал може да свърши много работа, така трябва да е и в държавния сектор. Плаща се за работа, не за стоене.

13

33

преди 8 години

На 7 милионна България - 30 Министерства, ведомства, Комисии и подобни тунеядски администрации, че и ТРЪГНАЛИ ДА СЕ ХВАЛЯТ С НАМАЛЕНИЯ !!!По аналог с нормалните държави, не трябва да имаме повече от 50 000 чиновници, тук имаме 600000, а име и други служби на държавна издръжка !

12

Su

преди 8 години

Лошото в цялата задача е, че уволняват работещи и кадърни хора, а връзкарите си стоят с високи заплати и нищо не можеш да ги накараш да свършат. Затова администрацията ни е на този хал.