37

Вуте

преди 8 години

Депутатите спокойно могат да минат на "ненормирано работно време",т.е. на повикване.

36

СА

преди 8 години

То да беше бизнес като бизнес,а то нашето е мутренска и робовладелска работа!Шевове с джипове за 200000 лева,а персонал с 15-20 годишни коли-това е реалността и всички го знаят!!

35

Анонимен

преди 8 години

Аз съм в Полша. Тук дните са 26 на година. Допълнително 2 дни на година за гледане на здраво дете. За всеки официален празник, който се падне в събота получавам допълнителен почивен ден.

34

пппп

преди 8 години

"Не стига, че махнаха класа - където на определен период от прослужено време човек получаваше някакво минимално увеличение на заплатата..."Клас прослужено време все още си го има - за всяка една година трудов стаж получаваш 0.6% увеличение на заплатата.

33

Гецата

преди 8 години

Фирмите, които се борят за квалифицирани карди, обикновено дават 25+ дни отпуска. В противен случай много трудно успяват да си намерят подходящи кадри.

32

М-дааа

преди 8 години

От този дебат и гласуване става ясно кого представляват т.нар. народни представители - олигарсите или обикновените хора. Грижат се единствено и само за едрия капитал и хич не им пука за нас. КТ е променян 425 пъти от 1989 г. насам и винаги в ущърб на работниците и служителите. Правете си сами изводи. Синдикатите и те са на държавната хранилка. Докато не започнат да се издържат само от членски внос, никога няма да свършат нищо свястно.

31

отпускар маке

преди 8 години

за мене отпуската е 365 дена в годината щот за мене е удоволствие да бачкам ама само за мене си язе съм си шеф и на стадото и на бочвите а вие бачкаите робииииииии

30

възмутен

преди 8 години

Не отпуските са непосилни аз бизнеса ,ами вие -хрантулници и хаймани сте непосилни и за бизнеса , и за народа! Непосилно е да ви плащаче Мерцедесите, заплатите за нищонеправене,к--рвите ,да ви търсим работа на родата до 9-то коляно...

29

По-точно

преди 8 години

До Анонимен 9Тези 60 дни, не са два месеца, а 60 работни дни, т.е. почти три месеца! Не че много ни липсват докато не работят, но поне да го дават малко по-скромно!

28

Анонимен

преди 8 години

Това заглавие според вас от правилно ли е написано?

27

shrek

преди 8 години

Не стига, че махнаха класа - където на определен период от прослужено време човек получаваше някакво минимално увеличение на заплатата, но получаваше и два-три дни повече към отпуската. Не стига че пенсията се превръща в имагинерна константа, ДДС за лекарства и храни не свалят ами и 32 дни ще ми почиват. *** МРЪСНИ!

26

Анонимен

преди 8 години

Ега не са живи, ега!

25

Анонимен

преди 8 години

Пас*мина...

24

Анонимен

преди 8 години

Непосилно. Това го говорат папагали, които един ден работа не са вършили в живота си, само знаят комисси, рушвети, бонуси и ядене на кюфтета по 13 стотинки!!! От средата на Юли още в България няма ЖИВ ЧОВЕК по фирмите и заводите. Всичко се отлага до Септември! Тези, дето стоят и ги е яд, че не са и те на морето сега, НИЩО НЕ РАБОТЯТ по много повече от 5 дни. Просто е неофициално. Всички работодатели го знаят. Всеки, който работи с клиенти и звъни по фирми - също! Баси нещастниците!

23

Анонимен

преди 8 години

Сложете политиците на минимална работна заплата и ще видите колко бързо нещата в държавата ще се оправят!

22

Анонимен

преди 8 години

На депутатите без собствено жилище в София се предоставя такова безплатно. Разходите за ремонт, обзавеждане, охрана, данъците и таксите отново се поемат от бюджета на Народното събрание.На депутатите се осигуряват командировъчни и пари за път за сметка на НС при посещения в избирателните райони, а размерът на квартирните и лимитът за пътни се определя от председателя на НС.

21

Анонимен

преди 8 години

Те имат право и на 40 самолетни билета годишно до района, от който са избрани, ако там има летище и се намира на повече от 250 км от София, както и на 12 допълнителни самолетни билета (еднопосочни или двупосочни) всяка година "във връзка с дейността им като народни представители".

20

Анонимен

преди 8 години

Те получават и застраховка "Живот" за трета категория труд, признават им се транспортните разходи при пътуване с държавния, общинския вътрешноградски транспорт, жп транспорта, както и автомобилния и водния транспорт в първа класа и спално място. Плащат им се и транспортните разходи с частни автобусни линии във връзка с дейността като народни представители, пише в правилника.

19

Анонимен

преди 8 години

Хехехе, нали всички депутати са работодатели, как ще се съгласят. Тогава техния отпуск не трябва да е повече от 10 дни, те така или иначе не ходят на работа.

18

Анонимен

преди 8 години

Извън тази е надбавката за сътрудници, консултации, наем на помещения и други дейности, свързани с работата им. Тя е равна на допълнителни 2/3 от основното възнаграждение на депутатите.Депутатите получават и по 1% върху основното си възнаграждение за всяка година стаж.