55

до 63

преди 8 години

от 59 Истината е ,че се учи "докато смъртта ни сполети"!Истината е ,че изискванията към лекарската гилдия са неоправдано високи : доказвам - изискване да няма починали !!/ в частност и лекарите го желаят на 100% ,но нямат божествени фунции/-изискването - да няма естествените усложнения на болестите и им се вменява вина и за това....Истина обаче е и че всяка професия е Нужна стига да се върши професионално .....дори и чистача заслужава уважение

54

Янко

преди 8 години

Всеки търси по добър живот ,но да си лекар е призвание. Да се помага на болните е въпрос на чест и доблест каквито и да са облагите.

53

Атакист

преди 8 години

Лъжат сороидите, емигрират в приднестровието, абхазия и русия!!!

52

до 61

преди 8 години

На каква база правиш тези изчисления?!?! Или властва презумцията - "вземат купища пари" и произтичащата злоба от това?!?!така както го изчисляващ я прецени в рабонти чмасове колко време за личен живот му остават на този човек?!? И ще си отговориш на въпроса защо продължителността на живота на хирурзите е най- кратка?!

51

не е новина

преди 8 години

Здравеопазването остава без приток на млади лекари , а сестрите отдавна заминаха .......Разумното е да се върне поне 3 годишното задължително разпределение на кадрите .По отношение на педиатрите дейността им ще се поеме и тона високо ниво от личните лекари (И без друго и сега болшинството лични лекари освен специалност Обща медицина си и мат и специалност педиатрия.Но хирурзи , анестезиолози - това ще е много сериозен проблем.....

50

До 59

преди 8 години

Пари но само за способни ,знаещи и можещи.А те и сега си докарват двойно повече от колегите си на запад.Пример- преди обяд прави една или две операции за които взема 500 лв ,след обяд прегледи и консултации в частния кабинет-10 човека по 50 лв и ето ти още 500 лв.Станаха хилядарка на ден.Това за нашите стандарти малко ли е или е много

49

Анонимен

преди 8 години

Това обаче не означава, че ще останем без здравни вноски :) Но пък българите пак ще си избират и преизбират сегашните управници. Да живее българската простотия! Тя е вечна!!!

48

do 54

преди 8 години

съгласен на 75% с мнението ,Но лекарската професия е коренно различна от всички останали!борави с най- фината материя- човешкото здраве ,но и усещания!!! Едновременно трябва да си невероятен психолог , изключително бързо вземащ решения професионалист ,Всеотдаен и то по всяко време на живота си......пътуваш - катастрофа - лекар си!Спиш ,четеш или празнуваш ...съседа зле .....лекар си! Ама искали и пари,тези лекари?!?! Еми въведете адекватен морал......влиза лекар в магазин ...безплатно! ..

47

До 54

преди 8 години

Ей ,докторе докторееее.Щом мислиш ,че таксата ти която е под 1000 лв покрива годишните ти разходи за образование и обучение няма защо да мрънкаш ,че месечна заплата от 1000 лв ти е малко тук.Едно време за това имаше 3 години задължително разпраделение.Ти и без това сега не си лекар.Ще ти трябват години работа ,трупане на опит и да умориш доста българи докато станеш лекар ,който да се котира в Западна Европа .Защото там освен високи заплати има и високи обещетения за лекарска грешка.

46

...

преди 8 години

Вчера попаднах на обява за медицинска сестра в болница в Регенсбург(Германия).Основна заплата - 2400 евро нето. Като в това не влизат: инзвънредни, нощен труд или неделни часове.

45

втф

преди 8 години

Абе не е важно че сме в условията на демографска катастрофа и че оставаме без здравеопазване, важното е всеобщите усилия и воля на модерното гражданско общество за единни и универсални ценности все по категорично доказват, че България е незаменим и уважавам и търсен партньор на съвременна и развиваща се Европа!

44

Анонимен

преди 8 години

До АнонименЗа специалисти може да се намери работа в Русия на доста по-високи заплати отколкото на запад, Русия се опитва да привлече специалисти които изтекоха по времето на прехода. Твойте приятели може да са отишли да работят на запад чистачи и миячи както всички, но много квалифицирани хора намират добре платена работа в Русия, а там животе е много по-евтин, цените са по ниски и на практика си вдигат двойно стандарта и качеството на живот. Просто практичност.

43

Анонимен

преди 8 години

Ко рече?Ко?Така ще е разбира се и всички ние ще духаме супарата!Или ще мрем или ще продавам каквото имаме и дърпаме кредит за да се лекуваме я в Турция, я в Сърбия или Албания!Къде си бате Бойко, светли комунистически разуме, къде си д-р Москов, анестезиологично дрогирано недоразумение, къде сте либерали и майко-продавци, да ми говорите за стабилност и реформи!Нали Плевнелиев и Бойко им казаха на тия лекари:Ако сте бедни значи сте мързеливи, нямате бизнес нюх и предприемчаеска ориентираност

42

Анонимен

преди 8 години

за какво са им на българите лекари,те и без това в повечето случаи се лекуват по интернет и си купуват и предписват сами лекарства от аптеките.

41

Анонимен

преди 8 години

Ами като свършат парите ще дойдат БСП да управляват , да видат как се управлява без пари . Те крадат 50 години и взимат заеми сега са се загрижели. Айде няма нужда и без вашия акъл ще се оправим .

40

Анонимен

преди 8 години

До 16 "Хайде на бас, че до пет години няма да останем без педиатри и хирурзи!"Кой е казал,че ще останем без тях.Даже ще е по-добре.Вместо сегашната "бяла мафия",ще имаш по-голям избор :леко ***,***,черен,по-черен. Е,със сигурност няма да има бял мафиот,ама изборът ще е по-голям

39

Анонимен

преди 8 години

В чужбина отиват толкова лекари колкото и инженери.Или си мислите ,че инженерите не са важни.След 10 г като се пенсионират тия като мен няма да остане кой да движи икономиката доколкото е остана в България.Никой не иска да става инженер и да бачка в производството.А само с IT специалисти няма да стане .Трябва и да се яде.А иначе кадърните и способни лекари и тук си докарват по 10-20 000 на месец без проблем.Ако пък някой току що завършил си мисли ,че е лекар има много здраве.Става за санитар вЕС

38

Анонимен

преди 8 години

Лелеле.еее..еее. червения *** вече има приятели лекари в Русия и взимали повече пари от Германските доктори. Другарю на тази *** пропаганда само ти си вярваш и никой друг . Моя приятел Руснак избяга в Германия , защото в Русия взимал мизерни пари , а в Германия получавал пет пъти повече . С такива прости *** БСП се затри като партия .

37

До 42

преди 8 години

Най - вероятно сега на Борисов ще са му виновни Станишев или Орешарски!!!Само че за разлика от него те управляваха без заеми и ходене на четери крака !!!Сега Борисов изтегли вече 21 милиарда и пак не може да я сколаса!!!Поколения напред ще плащат грешката на тези , които докараха на власт Герб и Борисов!!! Тази шайка е некомпетентна и неадекватна , със заеми лесно се управлява и се държи една илюзорна стабилност! Ами като свършат парите?

36

Анонимен

преди 8 години

За кво са ви педиатри - раждаемостта нали така и така спада?За кво са ви хирурзи - повече ранно умрели - повече за пенсии, тя пенсионната система да не е бездънна яма?А за депутатите правителствена и военна болница са винаги широко отворени....