25

една

преди 8 години

Лятото минах през този район, исках да видя Родопите, не бях ходила там от години. Останах потресена-та това там не е България вече-само минарета и пингвини.Та тези с мюсюлманските имена нали нямат право да пият алкохол? Най-вероятно ядат и свинско, но иначе държат да не ги наричаш българи. Не ме е жал за хора, неофициално потурчили част от Родината.

24

маке

преди 8 години

до 30 абре кой пие по 100-ина грама бре у наше село под кило не казваме че сме пили еле па я най добре се чуствам след кило и осемстотин тогай най ми връви мезето

23

Анонимен

преди 8 години

Защо герберастите и Москов не забранят употребата на алкохол?! Няма да се първите, дето забраняват алкохола, ама герберастите няма да го допуснат, така българите ще сме прекалено здрави, няма да има насилие, няма да има катастрофи... Сорос няма да е доволен.

22

Анонимен

преди 8 години

Всеки знае, че най-вредно е ментето от тип Цар Киро правено по химичен път от някакви субстанции. След него са ментетата на "заводите за алкохол", както някакъв по-долу е кръстил винпромите (винзаводите). Най-добро качество има домашната ракия, но не всеки е дорасъл да го разбере. В Якоруда явно са пили от първият вид ментета.

21

Анонимен

преди 8 години

До 29Нали знаеш , че всичко което тук ни го продават няма нищо общо със същото , което употребяват в Европа. Само ще ти кажа , че колата в Румъния няма нищо общо с нашата тук! Алкохола е същата работа , маслата за коли също , горивото също

20

До 28

преди 8 години

В заводите за алкохол, грам грозде не влиза, а всеки ден бълват хиляди шишета с гроздова ракия. Толкова за нулевата им вредност и етапите там ...

19

Анонимен

преди 8 години

Другарите червени каскети защитават домашната ракия. Ами пийте си я , някой да ви пречи. Какво обсъждате какво продавали по магазините , нали не пиете от магазина .

18

Анонимен

преди 8 години

Не случайно че хората пият домашен алкохол, а не купешки.По сигурен от домашния - няма !Особено при новите казани с 5 клапи, там почти не се отделя метилов алкохол.А при по старите казани се отделя малко, в началото, което дори да не се махне, едва ли би убило повече от 1 човек...и то за количества от 30-40 литра :DЗатуй ние от години пием само домашно !!!

17

Анонимен

преди 8 години

Това ли защитаваха т.н. казанчии , да убиват хората. Това простотията е голяма работа , съчетана с неграмотност и ето го резултата .

16

Факт

преди 8 години

Има *** критерии коя ракия е добра - ако след 50-100 грама ракия вечерта, после цяла нощ те боли глава, значи ракията не е добра, а такава е ракията на официалните производители и останалите ментета. От домашна ракия глава не боли, защото не е менте. Разбира се лобито на официалните прозиводители е доста силно и агресивно и ни промива мозъците колко опасна била домашната ракия. Тук за пръв път срещнах термина "домашнярка", който май е журналистическа измислица. Ще пиеме ли една домашна, казват

15

До анонимен

преди 8 години

Не е вярно това!!! Заблждаваш се че домашното е по - хубаво! В заводите за алкохол ракията се изварява в колони на десеки етапи , което я пречиства до нулева вредност! Говоря за качествените ракии!

14

Щиглиц

преди 8 години

аз затова минах на домашна водка!аман от тия ментета

13

Анонимен

преди 8 години

Хайде да не бъркаме понятието домашна ракия с така наречения бъркоч! Домашното вино и ракия в повечето случай са в пъти по-добри от масово продавания алкохол с бандерол. Само най-скъпите питиета са прадукт на етествена ферментация.

12

king_for_a_day

преди 8 години

Добре де - като всички са знаели, че добавя примеси, защо са купували от него?

11

Пазете се

преди 8 години

Домашната ракия е вредна , доктор го каза това ! На времето и аз мислех , че домашното е хубаво , но това е просто мит сред домашните алкохолици ! Първо , в какъвто и казан да я вариш , колкото и да отделяш първака и патока , не може да се изчисти от вредните съединения! Второ , пълна е със захар а оттам вреди на кръвната захар! Трето , повечето хора събират некачествени плодове , изгнили , които я пълнят с метил! Аз имам домашна ракия , но вече я отбягвам!

10

Факт

преди 8 години

Никога не пия ракия от официален производител - никога на знаеш какво има в нея. Винаги пия само домашна ракия правена от човек, когото познавам, т.е. истинска ракия, а не менте, като това, което е отровило тези в Якоруда.

9

Истината

преди 8 години

Няма регистриран случай в България за отравяне с домашна ракия. Всичките отравяния с ракия са с ракия направена от някакви химически субстанции, т.е. ментета.

8

Папиросата

преди 8 години

В "държавата" на която премиер и е една мутра!!!!!Всеки може да прави каквото си поиска!!!!!Малко остана до заличаването и......!

7

Shark

преди 8 години

Е като се е знаело какви ги върши защо сте купили ракия от него, а?? Защото се стискате за 2-3 лв, за да купите 1 литър повече, че то без едно може, но само с едно не. А и чудно ми е, нали мюсюлманите не пият алкохол бе, ква стана тя тая, и прасе ядат и алкохол пият. Но това е друга тема, за двуличната им религия.

6

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен - се натровили с нечиста домашнярка...това не е било домашнярка, най ми било домъчнярка