31

Одисей 1

преди 8 години

Между другото тъпите ни журналисти защо не задават конкретни въпроси на бежанците като например :От къде по точно в Сирия стеОт какво бягате Защо не хванахте оръжие да се биете Искате ли да се върнете и да се биете Защо не чувам такива въпроси а все : Как сте , хареесват ли ви условията и за къде сте тръгнали АЗ ИСКАМ ДА ЗНАМ ОТ КОГО БЯГАТ ПРИМЕРНО Колко от тях бягат от бомбите на Асад и колко от ножовете на ИД Защото извън Сирия са вече 4 млн в околните страни

30

Анонимен

преди 8 години

До Одисей 1 38и аз това имах предвид но все пак мисля да е възможен но не и единствен и задължителен в крайна сметка конфликтите сме ги създали ние хората и от нас зависи да ги спрем или решим със сила няма как да имаме претенции които преди 200 години не са знаели как дори да ги изразят и в същото време да действаме само по един начин това е поредния урок ако сме научили старите този сценарий го пропускаме ако не ние ставаме урок за тези след нас

29

Анонимен

преди 8 години

С цялата тази политика напоследък, която провежда ЕС, жестоки мерки, бежанска криза, и т.н., за съжаление нацизма почва да се възражда.

28

Одисей 1

преди 8 години

42 А може точно тази криза да доведе / разбира се след като се разреши не дай Боже след голяма война / до онази интеграция сред страните на Европа която би позволила създаването на Съединени Европейски Щати , смятам че това е пътят на Европа в условията на глобализма и технологичната революция , просто тези малки национални държави няма как да се противопоставят на предизвикателствата на 21 век ако не са обединени. Така че не бързайте да я погребвате , напротив бъдещето е на Обединена Европа

27

Анонимен

преди 8 години

ЕС се разпада на части. ЕС умря.

26

биров

преди 8 години

ес съюз няма да издържи на тази криза,върнат ли се границите край на всичко..време е за примирие

25

Одисей 1

преди 8 години

34 Страхувам се , че много време Европа живя в относителен мир цели 70 години като изключим Югославия и като че ли европееца е забравил какво значи война , а май ще се наложи да си припомним , заобиколени сме от конфликти и разрешаването им не може да стане по друг начин освен със сила . Малко черен сценарии .

24

Митьо

преди 8 години

Аз Ви казах - немския звяр се пробужда и изпраща СС по границите, за да знаят пристигащите джагали къде пристигат. 70-80 години от историческа гл. т. са малко, а точно преди толкова е прекъснато "окончателното решаване на проблема". Толерантност, толерантност, но тия вече си го просят.Мен, ако питате влаковете да не ги спират ами направо към Аушвиц и Дахау да ги карат.

23

не 23

преди 8 години

До Одисей 1 31то той от етнически много бързо ще стане и териториален но тогава вече няма да има на кой да му пука естествено това е възможен сценарий това му е хубавото на живота винаги ни изненадва но не се интересува дали ни харесва или не

22

Одисей 1

преди 8 години

23 Опасността не е толкова териториална , колкото етническа . При хаос в Турция с нейните 75 млн население ние ще бъдем залети от море от бежанци .

21

Анонимен

преди 8 години

Новини от новите ни сирийски гражданиУбийството до Женския пазар и клането до Синагогата заснети от охранителни камери?2 за денДобро начало

20

Анонимен

преди 8 години

До Одисей 1 21съгласен съм с теб почти с всичко само с едно не съм това не е ксенофобия имаме една поговорка не питай старило а патило

19

SD

преди 8 години

Браво на Словакия и Румъния .Тяхните управляващи мислят за народите си , а нашите , като пръднат Германия , Франция или Сащ се *** с кеф .Сега критикуват Унгария .Да , но тя първа говори за този проблем ,а демократите си бяха завряли главите в пясъка и чакаха някой да ги оправи от... .Сега ги оправиха !:)

18

ha ha

преди 8 години

А как ще контролирате горите по границата, не може до всяко борче да сложите полицай, и като вземат да се промъкват от там, пак ли ще ги връщате, и ако да, къде? Фрауто ептем изтрещя.

17

до 21

преди 8 години

Прав си за Турция. Източните райони отдавна сме ги изпуснали и едно разпадане на ЕС/НАТО и много бързо ще се отцепят тези региони от България. Не го пожелавам и дано нашите политици спрат да се прекланят пред ДПС, а да си вземат властта над тези области.

16

Одисей 1

преди 8 години

Ксенофобията е лошо нещо , но като гледам какво става по гарите в Германия , като че ли и аз ставам малко ксенофоб , страхувам се че това е едва началото , идват милиони . А ме боли не само за България , но и за Европа и най-вече за Германия след България .Днес и Иван Костов каза в интервюто , че най-опасният сценарии е дестабилизация на Турция , една Гражданска война там би представлява непосредствена опасност и за България .

15

Анонимен

преди 8 години

До Момое то това им е целта да вземат инженери и квалифицирани кадри а другите кучета ги яли

14

НЕ--на квотите ...

преди 8 години

"ЕМИГРАЦИЯТА" --СЕ ФИНАНСИРА ОТ АРАБСКИТЕ ЕМИРСТВА , ПУТИН И АСАД!!ВСИЧКИ АРАБИ --ИДВАТ ТУК в ЕС,.... С ПАРИ!!!!!!

13

Момо

преди 8 години

Що за глупост е да се регистират в първата държава и после да ги връщат в нея? По тази логика държави като Германия, Франция, Белгия, Холандия, Швеция и други никога няма да имат регистрирани бежанци и ще приемат само тези, които им харесват.

12

ДА НАПРАВИМ МИТИНГ

преди 8 години

"НЕ "---НА КВОТИТЕ ЗА БЕЖАНЦИ!БЪЛГАРИЯ И ИЗТ.ЕВРОПА ----НЕ СА "ЕМИГРАНТСКИ ЛАГЕРИ" ...НИТО "СОЦ-лагери"---за АРАБИ!КОЙТО ИСКА "ДЕМОКРАЦИЯ И СВОБОДА" --ДА СИ ГИ ОТВОЮВА!!!!