52

Анонимен

преди 8 години

Уважаеми сънародници ако не са били Османците да изгонят по големите катуни с Кюпти сега 2-ри офицялен език щеше да е Ромския

51

:)

преди 8 години

До 1За икономика и курсове на валути няма да ми стигне мястото :)))))Ще го кажа с ЕДНО ИЗРЕЧЕНИЕ :))))В ЕС и САЩ от 2008 насам, вече 7 години има КРИЗА,а в Турция НЯМА, напротив има ИКОНОМИЧЕСКИ РАСТЕЖ и нарастващи местни и чуждестранни инвестиции в особено големи размери :))))Само за тази година-началото, чуждите инвестиции са 35 милиарда долара - вчера обявиха :)Играта с курса на лирата е част от ФОКУСА, но тя не влияе отрицателно на турската икономика,напротив, ПРАВИ Я МОЩНА :))))

50

каймакам

преди 8 години

Харесван или не , Ердоган е факт. А с фактите трябва да се съобразяваме. Вече 13 години е на върха и това не може да е все случайно. Управлява държава , не коя да е а ТУРЦИЯ. Турция пък е страна , от която зависят икономиките на много от съседите и. В този кризисен свят е голям шанс да имаш съседна държава която не е в криза.

49

:)

преди 8 години

До 1 77Има една турска поговорка :)))" Когато двама евреи се съберат на едно място създават Фирма,а когато двама турци си съберат на едно място създават държава "Турция е 17-та по ред турска държва, Османската е 16-та по ред :))))

48

1

преди 8 години

До 75.Турция не е точно супер сила. Виж курса на турската лира спрямо долара за последните пет години. Блестящия икономически успех е в историята. Това е една от причините Ердоган да загуби изборите. Има и други:Турция произвежда вишисти за които няма работа.Раждат се деца които отиват в домове защото няма кой да ги гледа.Турците имат огромно самочувствие което демонстрират при всяка възможност но напраките това не е нищо повече от самочувствие.

47

1

преди 8 години

Турция е на прага на гражданска война но за това почти никой не говори. Единственото нещо за което се говори са щенията на Ердоган да става султан. В историята когато една империя умре, тя умира завинаги. Османската имеперия е мъртва !Всеки който се опита да я възкреси ще плати жестока цена. Само днес около 40 турски войници загинаха при различни нападения на кюрдите.Последния коз в ръцете на Ердоган са изборите. А Ако не успее ?Ако не събере достатъчно гласове ?

46

каймакам

преди 8 години

Получавам пресни новини от кюрдин живеещ в град Дохук ( Сирия ). Постоянно ми обяснява как граградове като Мусул и Керкук са като турски. Бизнес , стоки , телевизия. ...... всичко е свързано с Турция. Онзи ден дори се е предложило да се премине на " TL "= Турска лира :) .... но им отказали. Пояснявам това , защото гледам тук се пишат неща , съвсем различни от реалността.

45

:)

преди 8 години

Едно нещо трябва да ни е напълно ясно, Турция благодарение на Ердоган,не е същата Турция от преди 10 години, в момента Турция е СУПЕР - СИЛА,и за ДОБРО или ЛОШО, в РЕГИОНА по надежден и мощен съюзник от Турция НЯМА !ТОВА ВСЕКИ го знае, и САЩ и ЕС и РУСИЯ и КИТАЙ и БРАЗИЛИЯ,не напразо и Путин поддържа много близки и приятелски отношения с Турция, Путин и Ердо се държат като братя :) Останалите държава е трудно да ги наречеш държави, пък камоли НАДЕЖДЕН СЪЮЗНИК,това е РЕАЛНОСТТА :)

44

до неразбралите

преди 8 години

Преди нашите пра-прадядовци са молили султана да ги защити от разбойници с редовна армия.Когато мигранти тръгнат да мародерстват султан Ердоган требе да праща армия .

43

:)

преди 8 години

До 67Ако ти си САЩ, даже не бъди и САЩ, а си бъди България, И ТРЯБВА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да избереш съюзник - Турция или Кюрдите , кого ще избереш ????ИМАЙ впредвид, че заедно със този СЪЮЗНИК трябва да можете да УПРАВЛЯВАТЕ и подчинявате,от Капитан Андреево до Източен Тюркиста включително - автономна област на тюрки в Китай,От Кавказ ВКЛЮЧИТЕЛНО до Йемен и Източна Африка ВКЛЮЧИТЕЛНО :))))ТОВА Е РЕАЛНОСТТА, ДОБРА ИЛИ ЛОША, а кюрдите се губят в собствената си пещера :)К?РДИСТАН е мъртвородена :)

42

:)

преди 8 години

До 62Турция е ДЕМОКРАТИЧНА ДЪРЖАВА, тези кметове са симпатизанти на ПКК,и въпреки това са ИЗБРАНИ и са ОДОБРЕНИ и НАЗНАЧЕНИ за КМРТОВЕ - ДЕМОКРАЦИЯ :)Но знаеш ли какво са направили :) Ще се спукаш от смях :))) Напълнили са общинските КАМИОНИ за *** с ВЗРИВНО ВЕЩЕСТВО и са ги подготвили за атентати, май единия е взривен :))))ОБЩИНСКИ КАМИОН - ПЪЛЕН С ВЗРИВ, това не е КМЕТ, той си е ЧИСТ ТЕРОРИСТ :)))Бин Ладен ряпа да яде :))))

41

каймакам

преди 8 години

Вече и самите кюрди не искат кюрдистан . Дори и те схванаха че една такава държава за тях ще е жив гроб. Мирен ден няма да видят. Само за вас сеиржиите ще е хубаво. Великите сили също не желаят да видят нова държава в Близкия Изток. Само това е кусур. Кюрдите са се пръснали и живеят по цяла Турция и голям процент от тях са мирни и нормални хора. Така че кюрдистан го забравете. От 4 държави земя ще вземат и държавата ще правят ! Света се обединява . Демоде са тия работи.

40

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен 43И Гърция в момента ги е страх да не се запали фитила...,както те казват, че винаги, когато Турция има вътрешни проблеми, прави някакви безобразия, напр. Кипър - 1974г. и о-в Имия...

39

Анонимен

преди 8 години

Ердоган е в паника и губи контрола... В чужд сайт четем, че днес Турския съд се е произнесъл за задържането на пет кмета на градове от Югоизточна Турция, където по-голямата част от жителите им са кюрди, като обвинението било, че са се опитали да разцепят националното единство, искайки автономия за техните райони. Бил е арестуван и представител на Прокюрдска партия.

38

:)

преди 8 години

До Aeon 60Оня ден по турските медии показваха щаба им в Сирия, събрали са се англичани и евреи и умуват :)))) Сещаш ли се ??? :)))))Има нещо като междусъюзническа война :)))))) Крадецът вика - дръжте крадеца :))Тези които се опитват да обвинят Турция и САЩ за ИД, всъщност те са ИД :)))))

37

:)

преди 8 години

НЕ РАЗБИРАТЕ НАЛИ :)))))Всички СТРАТЕГИЧЕСКИ ЕКСПЕРТИ повтарят ЕДНО И СЪЩО,ако КЮРДИТЕ формално се отделят - ТУРЦИЯ ЩЕ СЕ РАЗШИРИ :)))))Не разбирате ли ? Автономната зона на КЮРДИТЕ В ИРАК, е вече като залепена за Турция,Кщрдите в Северен Ирак се стрелят и се избиват с ВЛСТТА в ИРАК, а през Турция си продават петрола, в Турция са им парите, с Турция им е бизнеса, търговията, ВОЙСКАТА СЕ ОБУЧАВА ЗАЕДНО :) Северна Сирия - Кюрдите, 70% от взаимоотношенията им са с Турция, и в Иран има кюрди

36

Анонимен

преди 8 години

Независим Кюрдистан отцепен от Турция срещу Югоизточна България компенсация за Турция.Звучи съвсем реалистично.Преди 2 години никой не знаеше за ИД,сега е реалност на политическата,военната и географската карта след създаването и от САЩ през 2014(революционерите борци за демокрация подкрепяни,въоръжени,обучени и финансирани от САЩ(Багдади и Маккейн се срещаха през 2013 г.).Така ще се появи и Кюрдистан,"все едно от нищото",а Турция ще потърси най-бързи териториални компенсации на Балканите

35

Анонимен

преди 8 години

ако кюрдите се отделят Турция само ще спечели от това

34

:)

преди 8 години

До Aeon80 милона турци, ако пуснат стомашни газове с попътен вятър, и ще ни задушат :))))Хубаво е човек да има идеи и мечти, но звучи смешно и глупаво :))))

33

Анонимен

преди 8 години

Ако България не напусне в най-скоро бутафорната организация НАТО ине попише нови договори с Русия, то в най-скоро време Турция ще направис България това, което направи с Кипър - въпрос на време.700 000 армия срещу 10 000 шкембета с един летящ МИГ-29, какъв ще бъде изхода според вас?