137

Анонимен

преди 9 години

При комунизма нямаше банани и портокали, и маркови дънки и маратонки нямаше, и за Лада се чакаше 20 години а яките неща бяха само в корекома, и аийфони нямаше. А сега има банани и си лапаме бананите, и си джиткаме в мола да си купуваме маркови маратонки и фанелки пума и караме нови 10годишни фолцвагени и си имаме смартфони да си щракаме селфита и живеем щастливо.

136

Анонимен

преди 9 години

При соца младите българи не бягаха на масово запад и бяха 9 млн. храната беше без пари, младоженците получаваха 12 хил. за жилище, които се опростяваха при наличието на повечко деца, образованието беше добро и безплатно, здравеопазването също. Само за някои високо-интелектуални личности това не беше достатъчно, завиждаха на запада за лъскавите неща .. и ето какво се получи ..

135

Дидо

преди 9 години

Ако данните на специалиста са вярни,то значи сме изпълнили указанията на КГБ . Да се срине тотално икономиката. На Българина да не се дава заплата по-висока от Руската.Бизнеса да върви по ръба на бръснача /с изключение на свойте хора разбира се/. Да се изпотроши техниката в заводите за да няма бизнеса върху какво да стъпи. Да се изколят елитните животни. Да се създадат изкуствени "демократични " партии които да мътят водата. И така докато "ние" дойдем. Ама кой да се опомни??? То мозъкът ни кат б

134

Анонимен

преди 9 години

Българина никога няма да живее добре, защото е селски ***!

133

Св до 304

преди 9 години

Е аз това казах :)

132

razgradski pop

преди 9 години

43% една пета ли прави?

131

Анонимен

преди 9 години

До Анонимен 295Ами тогава трябваше даразстрелят около 80% "***". Айде стига с тези мантри. И чехи и унгарци имаха комунисти, но при тях стана сруго. Тук просто хората са други, от друга мая. Все някой им е виновен. - я комунисти, я фашисти, я руснаци, я американци. Объркан народ, без ценностна система.

130

Анонимен

преди 9 години

До Анонимен 279 Голямото преселение започна някъде след 1992г. , когато умните и можещи хора разбраха, че са скачали по площадите за тоя дето духа.Властта ,парите и всички активи от соца бяха заграбени от днешните антикомунисти-децата на номенклатурата.

129

Анонимен

преди 9 години

Българите не са способни да се оправят в демокрация. Боли, но е истина. Ако погледнете картата на света ще се съгласите. Става въпрос за цивилизационен избор. Ирак им дадоха свобода, но се оказа, че при диктатора Садам живяха десетки пъти по-добре.

128

аре, молА ви се...

преди 9 години

До Анонимен - "То нямаше и какво да се краде тогава."Нямало какво да се краде по соц-а! Крадеше се и то на най-високи обороти. Само като си спомня как се връщаха след работа лелите и чичовците, натоварени с торби в двете ръце, пълни с крадени продукти. Сам Тато призна - давам им по 100лв заплата, пък те харчат по 500! Този крадлив навик се прехвърли и след татовото царуване. Затова рухна всичко държавно. Този Сарийски да ходи на лекар за хапчета.

127

Св

преди 9 години

От консуматорска гледна точка изглежда че живеем по - добре. Но да ви кажа от по - висока гледна точка,без гъзарията и тарикатлъка, може и да не е по - добре. Просто имам смътните спомени как на село не знаехме къде е ключа от къщата, какво е да ти откраднат дори и колците от лозето заради желязото в тях. Момичета ходеха по нощите (прибирали сме се от селска дискотека в 4 часа сутринта). Имало и такива неща като сега, но е факт че не сме го знаели, не сме го усетили и сме били спокойни.

126

Анонимен

преди 9 години

То кога ли сме живели дрбре. та и сега?!

125

гард

преди 9 години

И тук в този сайт започнаха малко по малко да пускат по някои неща.В сатията има и истина, но ако искат нашите управляващи да разберат мнението на българите, нека направят референдум /ако им стиска / ако трябва само с един въпрос -по добре ли живее българина сега отколкото до 1989 год...и ще видят резултата, но те не го правят защото много добре знаят какъв ще бъде резултата...

124

Georgi

преди 9 години

Ne znam tiq hapchetata li ne sa si pili,che vuobshte zadavat tozi maloumen vupros dali Balgarite jiveqt po dobre sega xD Za vsichki dori leko inteligentni hora e qsno,che prehoda be edna izmama na Amerika da ograbqt durjavata kakto pravqt sus desetki drugi. V momenta v Balgaria se jivee edinstvenno v golemite gradove i horata koito sme ot tezi gradove ne si davame smetka. Cqlostnata kartinka v BG e tragichna zashtoto razlikata mejdu Sofia,Varna,Plovdiv e ogromna sravnenie s po malkite gradove

123

баба ти

преди 9 години

Абе плюнчовци,кога живяхте и работихте в комунизъм че сте толко компетентни.питай баба си.Тогава с тая заплата дето казваш, направих къща 2 ката на село и обзаведох, 2 стаен апартамент у градо купих и обзаведох,2 деца отгледах и изучих .Са се тъкмат да продадат и да бегат, че днешните заплати за лебо не стигат. А и секо лето на морето.Са?.?????? Мука ама зорле се не пука. Свят ден е днеска .Амин!

122

az

преди 9 години

Bulgarina jivee Tragi4no mnogo zle kato v tretiq svqt

121

Анонимен

преди 9 години

До StuttgartПрез комунизма нямаше безработица, защото ако не искаше да работиш те изселваха, а заплатитене стигаха и до средата на месеца....Правилно -който не работи, не трябва да яде. Сега при пазарния капитализъм милиони отчаяно търсят работа, но няма и ровят в кофите за *** за огризки от храна. А 2% не работят ами карат яхти на които чукат яки мадами и се къпят в лукс. А що се отнася до заплатите при соца - пармното беше 6% от заплатата, сега не стига да си платиш тока и парното.

120

Stuttgart

преди 9 години

До Анонимен 252През комунизма нямаше безработица, защото ако не искаше да работиш те изселваха, а заплатитене стигаха и до средата на месеца. Затова хората се правеха уж че работят, а пък комунистите се правеха уж че им плащат.

119

криминолог

преди 9 години

До Анонимен 266Статистиката е подобна, но за общо регистрирани престъпления на 100 хил.души.

118

комсомолец

преди 9 години

Произхождам от работническо-селско семейство на 43 години.Родителите ми си купиха първото собствено жилище - панелен апартамент след хиперинхлацията 1997 г. Аз на 23 години си купих първата боксониера, сега съм собственик на жилище 340 км.м. РЗП.Родителите ми са със средно образование и разбират руски. Аз съм с две магистратури и владея три чужди езика. Убеден съм, че децата ми ще ме надминат. Това са факти от които всеки може да си направи изводи.