53

до 71

преди 8 години

За Сталин също се говори, че е с еврейско потекло.-Я сега вземи докажи, че и Обонго е евреин - поне физиономията му е еврейска, и затова прави мръсотии на всички народи.

52

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен 82За съжаление този "похват" се е ползвал от всички войски още от древноста. Човек има инстинкт за самосъхранение. За да тръгне напред с мисълта, че най вероятно ще умре, човек трабва да знае, че ако не тръгне със сигурност ще умре.

51

Анонимен

преди 8 години

Хитлер е бил антиседераст. Изпращал ги е на вечна почивка.

50

Анонимен

преди 8 години

***, какво плюете болшевизма като пак немците са замесени с него? Кой парти психопата Ленин в Русия и му даде кинти,за да прави революцията?! Фашизма и болшевизма са два сходни античовешки режими.

49

Анонимен

преди 8 години

И сега какво-трябва да внимаваме Любо Пенев да не вземе властта

48

Анонимен

преди 8 години

"И все пак човешкият живот в Русия в онези времена хич не е струвал много. Това личи напрример от позорната (според мен) Указ 227 (Ни шагу назад), чрез който открито се разпорежда ликвидиране на този, който "прояви слабост"."...И сега ако стане война, на бойното поле командира трябва да разстреля всеки боец който откаже да се бие и раши "да си ходи". За това не е нужна сега заповед - така е по устав. Във всяка армия по света.

47

Анонимен

преди 8 години

"Само в Украйна от гладомора са умрели 10 млн. души."Удобно се пропуска ролята и гледната точка на Чърчил относно индийския гладомор през неговото управление на индийската колония по времето на Втората Световна.

46

до Митко

преди 8 години

Точно така е.Само да припомня,че в българския език НЯМА НИТО ЕДНА дума в множествено число,завършваща на Й ;)

45

Анонимен

преди 8 години

"Хитлер се влюбил за първи път в живота си в еврейско момиче. Липсата на кураж да се бори за любовта си го накарала никога повече да не спомене името й."И кое му е странното, Хитлер не се е родил антисемит. В началото дори не е мразел евреите, омразата му се натрупва постепенно, докато е оформял политическите си възгледи през младежките си години. В "Моята борба" още в началото е описал всичко.

44

Федор

преди 8 години

до 63:Вярно е, което казваш, че историята се преиначава постоянно. И все пак човешкият живот в Русия в онези времена хич не е струвал много. Това личи напрример от позорната (според мен) Указ 227 (Ни шагу назад), чрез който открито се разпорежда ликвидиране на този, който "прояви слабост". Известно е и отношението към офицерите и войниците на най-прославеният съветски военноначалник от онова време маршал Г. Жуков, който също не малко разстрели на своите е разпоредил.

43

Анонимен

преди 8 години

До АнонименСамо в Украйна от гладомора са умрели 10 млн. души....Не е вярно. Имало е глад, но не може да се каже колко са били жертвите. Единсвеното което може да се пресметне, е че прираста е намалял - тоест миналите години е ималко по малъй прираст. Но все пак населениет се е увеличавлало. Ако бяха 10 милиона Украйна щеше да изчезме. И Сталин не е докарал голодомора, а причината е била саботажа срещи одържавяването на земята от местните.

42

знайко

преди 8 години

Хитлер ни прави послание от отвъдното чрез журналистите,но това само ЗНАЙКО го знае.

41

mitko

преди 8 години

Хитлер е евреин. СССР е бил създаден помощта на еврейте Ленин, Троцки, Зиновиев, Каменев, Свердлов и много други! И с помощта на нечий пари, разбира се! За Сталин също се говори, че е с еврейско потекло.Вторият световен театър, отнел живота на милиони, си има своите режисьори!Нацизмът и Комунизмът са двете лица на едно и също Зло!

40

Анонимен

преди 8 години

"А за милионите докарани от глад до канибализъм в т.ч. и бесарабски българи какво ще кажеш ?"...Пълни глупости.

39

Анонимен

преди 8 години

До АнонименСлед като се разкриват архивите се оказва, че жертвите на Сталин са измислени, мит създаден от петата колона в Русия. Оказва се, че съвсем не са били милиони а няколко десетки хиляди. И това за няколко десетилетия. По хиляда на година. За страна от 130 милиона - което прави 0.0007% от населението. И повечето са били криминални престъпници, корумпирани служители ощетили държавата в големи размери. В САЩ днес се извършват повече екзекуции годишно.

38

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен 63А за милионите докарани от глад до канибализъм в т.ч. и бесарабски българи какво ще кажеш ?

37

Анонимен

преди 8 години

До ФедорВсичко това с жертвите на Сталин е просто мит който започна след 91 година. Всичко е журналистически раздувки, или художествена литература. Нито един историк - западен или руски (а там има много историци недоволни от режима) не говори за милиони жертви. Да, имало е жертви, и репресирани, но далеч не са милиони а хиляди и за няколко десетилетия в тези размирни години не е могло да бъде иначе. Но дори сега в Гуантанамо има хиляди затворници.

36

Анонимен

преди 8 години

Всичките факти са широкоизвестни и изобщо нищо ново не ни казахте.

35

Анонимен

преди 8 години

До до 55"Маоята борба " книгате е подготвяна и писана от цяла група хора с цел прповядване на национализъм и фашизъм...има документи по въпроса ...които германците крият !

34

Федор

преди 8 години

до 46:Стига, човек, не е тъй! Няма наистина точна статистика и не е известен броят на жертвите, но нека не се заблуждаваме, че едва ли не сталиновите чистки, гладът в Украйна, ГУЛАГ и т.н. не са съществували. Прекалено много свидетели има. Да си спомним, че още Хрушчов веднага след смъртта на Сталин започва с критиките (когато нашия Вълко Червенков не успява да хване правилната посока на новата политическа линия СРЕЩУ Сталин и това става повод за остраняването му от власт).