Снимка: historyanswers.co.uk
Адолф Хитлер е една от най-противоречивите фигури, променили историята на 20 век. Той е мразен от милиони по света, но едновременно с това до ден-днешен има своите последователи, одобряващи убежденията му.
 
Много неща са известни за Хитлер, но има и малко познати факти, с които ще ви запознаем в рубриката на Az-jenata.bg "Знаете ли, че...?"
 
Знаете ли, че Хитлер не е посещавал нито един от концентрационните лагери? Кракът му не е стъпвал никога на местата, където хиляди са умрели в газови камери по негово нареждане!
 
Хитлер се влюбил за първи път в живота си в еврейско момиче. Липсата на кураж да се бори за любовта си го накарала никога повече да не спомене името й.
 
Името на Хитлер щяло да е Адолф Шикелгрубер, но през 1877 година баща му променил фамилното си име на Хитлер.
 
Хитлер страдал от хроничен метеоризъм, заради което взимал над 28 различни лекарства.
 
Жестокият лидер повел първата национална кампания в модерната история срещу пушенето.
 
Хитлер е имал само един тестис.
 
Той бомбардирал къщата на свой племенник в Ливърпул, заради което той се записал като доброволец в американската армия, за да се бие срещу чичо си.
 
Знаменитият предприемач и създател на автомобилната компания "Форд" – Хенри Форд, бил известен антисемит. На стената в кабинета си той имал портрет на Хитлер, под който висял надпис: "Вдъхновение!".
 
Още любопитни факти за диктатора прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase