20

Бънди

преди 8 години

Ципрас няма да направи нищо. Дори да има някакви реформи, то ще е да замаже очите на ЕС. Гърците винаги така обещават. Те поне си поживяха, имаше и сиртаки и мастичка, а ние само на хляб и сол го караме. Това в името на финансовата стабилност, която "началниците" искат от нас. Тия в Прибалтика и те са едни балами и те свиваха коланите. Ама докато си пълниш търбуха в Авиоотряд 28 е лесно да говориш за колани. Боце не може да стегне колана, защото тумбака му е 5 метра напред.

19

икономист

преди 8 години

Интересно как над 200 години САЩ и Западна Европа управляват света и сега са се минали с Гърция. Никой и никога не е излъгал финансовите акули и банкери на Запада . Те ако дадат 50 са сметнали , че ще вземат 100 милиарда . И аз не го харесвам , но такъв е света в който живеем .

18

Анонимен

преди 8 години

35 милиарда получават от ЕС заем и ги връщат на кредиторите.Ако мислиш че съм *** ,то е защото не можеш да разбереш тъпата история на държавните кредити и заеми .

17

Анонимен

преди 8 години

И помнете ми думата-за Коледа пак ще има 14 заплата.-По-скоро ще се радват на 12 заплата, защото безработицата вече е над 25%, а скоро ще удари 30%. Жт тези икономии икономиката ще се свие и освен, че ще уволнят много хора, ще бъдат намалени заплати, пенсии и социални. Гърците ги очаква бедност за десетки години напред.

16

Анонимен

преди 8 години

до 21 Ципрас ли клекнал? Дали не е обратното?

15

Анонимен

преди 8 години

20 Муахахахах...значи Гърция цели 70 милиарда евро щяла да върне на ЕС за следващите 2 месеца? Теб откъде те изтърваха, бе младеж?

14

Анонимен

преди 8 години

20, и как ги виждаш тия 35 миларда да се върнат от фалирала Гърция без производство? Наистина ли си топлова *** за да не разбираш цялата схема? Що така преди заема гърците нямаха един милиад и нещо да се изплатят на кредиторите а сега имат цели 35 милиарда? Не виждаш ли че гърците взимат кредит от едни хора за да върнат заем на същите хора? Това и на малките деца вече е ясно. кажи ми с какво обикнновения грък ще бъде ощетен финансово от тия пародийни реформи? Ето това е въпроса.

13

финансист

преди 8 години

Не знам и не искам да коментирам кой крив кой прав . Едно обаче стана ясно . Няма по богати и умни финансисти от САЩ и Западна Европа. Нали Путин искаше да гушне Гърция , защо не го направи , ами просто е няма пари . Новосъздадената банка БРИКС има капитал от 50 милиарда долара . Е с тия смешни пари накъде. Нали уж Китай бяха най богатите къде са парите. Една банка не могат да финансират , а са тръгнали да си го мерят с големите играчи.

12

аз съм 8

преди 8 години

Гърция на 20ти трябва да плати 35 милиарда,другия месец още 35 .Затова ЕС отпуска само толкова по траншове а не както иска Ципрас по 50.в замяна на съкращенията, на края на годината още има да плаща,затова лъжеца ще се навежда още много пъти.Сиртакито все по тъжно и по тъжно ще става.

11

Анонимен

преди 8 години

Мдааа, тя една моя приятелка стои в Гърция да гледа един дядо за 550 евро, щото намаляват пенсиите в Гърция, да знаете.

10

Анонимен

преди 8 години

за 14 И както имаше предвид съкращаването на разходите за пенсии заяви много ясно тоя на снимката, че това ще се изразява в премахването на "ранното пенсиониране." какво намаление на заплати и пенсии те гони, бе младеж? Нали ако е така гърците щяха да го убият с камъни веднага тоя Ципрас.

9

sofeto

преди 8 години

Да ама не, гръцкият цирк с това още не е свършил! Ципурковците в парламента гласуваха "ЗА" приемане на икономиите но сега в 8 от страните на "Евро зоната", парламентите им трябва с гласуване да одобрят помощите за прошляците.

8

Анонимен

преди 8 години

14Намаление на пенсии и заплати ли? Ти болен ли си? Ципрас заяви ,че ще има съкращение на разходите за пенсии, а не за намеление на пенсии, ИМА ОГРОМНА РАЗЛИКА между двете понятия.

7

аз съм 8

преди 8 години

Ципрс прие всичко .Пенсионата реформа,увеличение на годините и намаление на песии и заплати прие,съкращения в администрцията.Съкращенията в живота на гърците да излезе на плюс бюджета за да връщат заемите. Това е най болезненото за гърците ,иначе пакета е от хиляда страници ,така че не мога да ти го напиша ,но го има ако се поинтересуваш.Навеждането е от Ципрас но за да излезе от ситуацията иска от парламента да се се съгласят уж с неговите реформи.

6

Анонимен

преди 8 години

8 ми, я ме светни Ципртас какво точно е приел от ЕС като реформи за да му отпуснат кредит? Що така си мисля, че не ЕС предложи искания, а самият Ципрас каза какви ще са реформите и ония *** кредиторите клекнаха?

5

До 1

преди 8 години

Не си в час,Ципрас прие всички искания на ЕС единственото за което се бори сега е да получи 50 милиарда а съюза му дава 35.Лъжите на Ципрас се оказаха по големи от лъжите на Станишев,на всичкото отгоре от както е на власт не е направил нищо за страната си и народа,само говори,говори и лъжи.Абе комунистическа работа.

4

ИСТИНАТА

преди 8 години

Средна пенсия във фалирала Гърция - 700 евро.Средна пенсия във финансово стабилна и дисциплинирана България - 160 евро.Без коментар !

3

Анонимен

преди 8 години

На края всяка страна ще обяви че тя е спечелила и другата е приела нейните условия...Истината е че гърците без да заслужават отново опънаха милиардите срещу хипотетични обещания за реформи.Преди години беше същото....Сега просто гледаме нова серия на същия сериал...Ако пък и Тиквата им прати от тук хуманитарна помощ тази гръцка съпунка може да претендира и за Оскар...

2

ХА-ХА-ХА !

преди 8 години

Вашингтон никога няма да позволи Гърция да отиде при Русия.Ще принуждава Брюксел да даде и последното си евро, но да задържи Гърция в ЕС.Хитрите гърци надушили тази ситуация ще я използват максимално. Ще взимат още и още пари от ЕС.Така де, хората са казали: "Като ти дават - взимай !" ... :)Не е луд, този който яде баницата, а този, който му я дава !!!

1

Анонимен

преди 8 години

Всичкото това беше един гръцки цирк. Имам предвид тия месеци последните на усуквания и на празни приказки и накрая подплатен с жалък референдум за да е цирка пълен и ония смешници от ЕС пак да се съгласят на кредит. Мангас!