55

Шоп

преди 9 години

Великите западни демокрации са преглътнали окупацията на Чехословакия само и само да няма война. Но Великите западни демокрации са дали гаранции на Полша и са ги спазили. СССР е воювал с Германия, чиито ВВС са били на 2/3 унищожени в битката за Британия. През това време Сталин си е плел кошницата в Прибалтика, Финландия и Молдова. Е, това все някога се плаща.

54

Шоп

преди 9 години

До циника Да, нищо нередно не виждам. За Запада и Третия райх, и СССР са били едни и същи ***. Редно е било да ги насъскат едни срещу други. Вие, полуруснаците, изхождате от позицията, че Германия е била фашистка държава, а СССР някаква високохуманна империя на работниците и селяните. Нищо подобно, бил е една експлоататорска ***, поставила си за цел да обърне света на концлагер.

53

член кореспондент

преди 9 години

Абе Русия е права да отвърща на мерките, но и Европа няма как да не санкционира - не може при това безобразие в Украйна да си врътка търговийка и да си свирука все едно няма нищо - има си граница на лицемерието.

52

Шоп

преди 9 години

До циника Айде пак се връщаме на точка първа - Хитлер идва на власт с гласовете на комунистите. Официално призвани от Коминтерна да гласуват за националсоциалистическата работническа партия на Германия. Айде пак, прочети и осмисли. Както сега БСП и Атака се съвъкупляват.

51

Анонимен

преди 9 години

koito 4etye istoi4eski fakti, a ne interpretacii koito sledvat interesite na denia ili nostta, abe bi trebalo da znae 4e posledniat pakt m-u Germania i druga drjava ne e tozi na Ribatropa i Moltokkove, a mejdu POLSKA I NACISTKA, ve rezulata na koeto polski voiski okupirat golemi teritorii vav Czechslovakiaaaaa. a kvo kaza?kvo vadite par4eta ot dogovori na nemcite samo se dna drjava- a dogovorat im s Britani i Frckavadia? abe nema li koi da kaje nesto za tia dvete "antihileristki" ***

50

Шоп

преди 9 години

До циника Войната срещу Полша е започнала именно заради пакта ***-Рибентроп. Всички предишни договори са биули за ненападение. Само *** и Рибентроп са се разбрали да унищожат съвместно Полша. Две седмици след това започва войната.

49

Анонимен

преди 9 години

Абе,Путин няма ли шлифер,че него да хванат ЕС,кат на наш Бойко...

48

Шоп

преди 9 години

Точно така, всички са подписвали за ненападение и война е нямало. Само СССР е подписал с Германия пакт за нападение над Полша и войната е започнала.

47

Шоп

преди 9 години

До АнонименДа, чул съм за Мюнхенското споразумение, но то е за ненападение. А съветско-германският пакт е за съвместни военни действия. Такава е малката разлика.

46

freedom

преди 9 години

След втората световна война USA си взе горчива поука. Американците разбраха че не са много способни да воюват чрез традиционните военни методи и си създадоха свои . Кризи конфронтации обвинения но никога няма чуете нещо от типа " За Родину " . И сценария и и действията и финала са под техен контрол. Владеят също и изкуството да се подкупват и най неподкупните.

45

(-_-)

преди 9 години

Ето още един олигомайфренд - шоп.. Аналог на Одисей, ама по-***:-) не е лесно да не си способен на собствена мисъл и да повтаряш неща, които нямат никаква връзка с реални събития и да ги окрасяваш през собствената си помийна призма..

44

до 82

преди 9 години

Ти нормален ли си изобщо..Четеш ли какво пишеш?

43

Шоп

преди 9 години

Знам, че пактът "***-Рибентроп" е подписан в Москва, а не в Берлин. Тоест инициатор и домакин на сделката е СССР, и името на съветският комисар по външните работи стои на първо място - Вячеслав ***.

42

Шоп

преди 9 години

Не знам кого са финансирали САЩ, но знам, че Хитлер е дошъл на власт с гласовете на комунистите, на които московският Коминтерн е наредил да подкрепят крайнодясната НСДАП. Знам, че немците не са имали граница с СССР, докато Сталин не ги е поканил да си разделят Полша.

41

Анонимен

преди 9 години

Защо топки, аз сега вечерям - доматки и сиренце, с малко чесън. Просто привеждам факти, ако съм сгрешил цифрите, поправете ме.

40

Анонимен

преди 9 години

До Шоп Топки ли вечеря :) в уса посолството

39

Шоп

преди 9 години

Дайте да не се лъжем, става дума за руските природни ресурси. Руснаците са едва 2% от населението на планетата, а са заграбили 25% от ресурсите. За последните 500 години Московското княжество се е разширило над 800 пъти от първоначалните му размери. Всичко това е за сметка на другите народи.

38

Анонимен

преди 9 години

Затваряй *** ...

37

(-_-)

преди 9 години

Ами и аз не знам къде са парите на либийците и на иракчаните, но знам къде не са, също знам кой ги нападна и опустоши.. Останалото е въпрос на логическа мисъл, на каквато очевидно си неспособен :-( що се отнася до Хага и останалите 'велики' институции се надявам час по-скоро да бъдат разобличени в абсолютната си подчиненост на неща различни от правосъдие и справедливост.. За щастие горе-долу в половината свят въобще не са легитимни :-)

36

freedom

преди 9 години

Не мразя американците. Но те са далече. Те просто идват от хиляди километри. Да бяхме Мексико например друго щеше да е. Те са гости. За някои канени , за други не. Днес са тук а утре не се знае. Лошото е го правят когато им е изгодно ....по свой интерес. Този филм вече го гледаме в Близкия Изток вече 20 години и резултатите ги виждаме днес. И тук ли ще идват и ще си пускат когато намерят за нужно. Умната !