65

seira

преди 8 години

"ДРУГАРЮ" МЕСТАН,ТОЧНО ВИЕ И ТОЧНО ДПС ДА ГОВОРИ ЗА ДЕМОКРАЦИЯ(?) - АБСУРД!!!В ОСНОВАТА НА ИДЕЯТА ЗА ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО ГЛАСУВАНЕ СТОИ ОТГОВОРНОСТТА.ДАЛИ ЕДИН ГРАЖДАНИН Е ПОЛИТИЧЕСКИ АКТИВЕН ИЛИ НЕ, ТОВА Е НЕГОВ ЛИЧЕН ИЗБОР, НО ЩОМ Е ГРАЖДАНИН НА ДЪРЖАВАТА И ИМА ПРАВО ДА ГЛАСУВА, ТОЙ РЕШАВА И НОСИ ОТГОВРНОСТ ЗА СВОЕТО РЕШЕНИЕ!ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ВОТ ЩЕ ПОСТАВИ СУВЕРЕНА ПРЕД НЕОБХОДИМОСТТА ДА ПОЕМЕ ОТГОВОРНОСТТА ЗА СВОЕТО БИТИЕ.КАКВО ПО-ДЕМОКРАТИЧНО ОТ ТОВА!

64

-10

преди 8 години

ПРИ ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО ГЛАСУВАНЕ МОЖЕ ДА ГЛАСУВАТЕ "ПРОТИВ ВСИЧКИ".-------------Няма такъв избор в бюлетините! Невалидните бюлетини не означават против всички! Заблуждавате ВИЕ!

63

-10

преди 8 години

Досега не е имало избори, на които да не гласувам. Направят ли го задължително, ме губят като глас! Аз със стадото не желая да вървя! Стадото да си хрупа тревица и да вика Вива на богоизбрания си Бойко! Моето разбиране е, че избори се правят с активни хора. Ако имаш активна позиция и желаеш да я защитиш отиваш и гласуваш. Хора без идея защо са отишли да глсуват нямат място при избора на каквото и да било!

62

Конституция

преди 8 години

Гласуването е ПРАВО, а не задължение. До сега винаги съм гласувала, но ако стане ЗАДЪЛЖИТЕЛНО никога няма да стъпя в изборна секция, особено ако налагат САНКЦИИ също няма да ги плащам.Що се отнася до мажоритарен вот, това е в занисимост от прилагането на избирателната система и там имат думата професионалистите. А за електронното гласуване, ако се приложи, тогава се нарушава ТАЙНАТА НА ВОТА, както и от хакерите, които могат да манипулират всеки вот. Мислете за правата си хора, а не олигарсите.

61

бойко цветанов

преди 8 години

добре ако не влезе ще поискат автономност примирно за кьрджали ,кво правим тогава , по разни резолюции от оон за етничество и население ще имат основание турция да влезе да им помогне пример крим , какво правим тогава някой ще ни помогне ли кой ще спре турция , мислете че е шега ,за какво ходи местан сега в турция , за това ги пускат в ьв власта дпс да си крадват и да мируват , , сега разбутайте работата и ще видите резултата

60

CABOB

преди 8 години

Както винаги, Местан е прав. Знам, че ще насвяткате минуси, но ми е все едно. Прав е. Помня гнусните времена, когато и гласуване и всичко беше задължително, насила, под страх, страх, страх - обиден, нечовешки страх! Това ли иска да върне демократът - президент? Дал съм вота си на ВСИЧКИ избори от 89 до сега. Ако го правя по задължение, обаче - отивам и пускам в урната надраскана или празна/невалидна бюлетина. Безсрамници.

59

....

преди 8 години

Както винаги, Местан е прав. Знам, че ще насвяткате минуси, но ми е все едно. Прав е.

58

Анонимен

преди 8 години

"Той обаче призова да се проследи кривата на вота за ДПС - от 279 000 през 1994-та година до 600 000 гласа до 2009-та година."Плодите се. Ясно е. А българите намаляваме. Затова ДА на Референдума.

57

i'm

преди 8 години

Нищо Местане...Нека да гласуват 80% от българите, пък да видим дали ще лаеш в парламента!!! Ще видиш парламента, ама само по новините!!!

56

Калоян

преди 8 години

Тея наглеци нямат спиране....

55

levrek

преди 8 години

Po-chestichki dopitvania do naroda - da vidim kakvo e negovoto nastroenie - sutrin rano, v 9h., na obed, v 15h., vecher ;)Kato visitacia pri doktora ili klimatologa :) po sezoni :)Po 12 referenduma vseka godina ;) po bg post pisma po adres registracia - jiva li e bg post, moje li da imame doverie na bg post ili po c.ganski kurieri? ;)

54

Анонимен

преди 8 години

Ако някой си е мислел че гроб искат да променят статуквото надявам се вече е прогледнал....

53

Анонимен

преди 8 години

Това е дежурното поведение на ГЕРБ.За пред хората иска това,което искат всички,но само за пред хората.

52

Анонимен

преди 8 години

Бостан прие закон за обезсмисляне на референдумите?

51

Анонимен

преди 8 години

Изненадващо бяха отхвърлени предложенията на Реформаторския блок и на АБВ за облекчаване на условията за предизвикване на референдум."Май ГЕРБ, приятелчетата им от ДПС и ПФ дължат обяснение на материалеца.

50

Анонимен

преди 8 години

И за мен задължителното гласуване е глупост и е неприложимо. Съвсем не съм фен на Местан, даже обратно. Но при положение, че не можеш да накараш някои хора да си платят сметките и да ходят на училище, как точно смяташ да ги задължиш да гласуват...

49

Анонимен

преди 8 години

Даже ми е трудно да си представя кашата, която ще се получава при подобни избори - например Кмет, Общински съвет, Мажоритарност + 2..- 3 референдумни питания...

48

Анонимен

преди 8 години

БОСТАН - Горчиво!

47

Анонимен

преди 8 години

ГЕРБ - поредната глава на ламята ДС ...

46

знайко

преди 8 години

каде е бат бойко бе,що нищо не казва по въпроса?!да не е на мач с бистишките тигри?!