48

киро

преди 9 години

Не ходете в чужбина младежи!!! Там ще си намерите работа трудно. Тази работа ще е много неприятна и шефът ви най-вероятно ще гледа да ви експлоатира колкото може. А парите ще ви стигат едвам да си покривате разходите. За това си стойте в България защото тук това е невъзможно!

47

Анонимен

преди 9 години

Тия които ви вменяват да бягате на вън и да се реализирате, за антибългари. Тия които ви обясняват, че тука е най-лошото, най-гадното, са антибългари. Ако вие, младите си отидете, няма да живеете по-добре в чужбина, да ще имате по-високи заплати, но ще имате пак същия стандарт като тук, просто за едно нещо парите ще са ви много, но за друго няма да стигат. Антибългарите просто искат, българите да си отидат от тая земя, за да могат *** и турците без бой да си я натурализират.

46

до 47

преди 9 години

2,5 милиона са в чужбина, ама само единици са лекари и инжинери успели първо да завършат в чужбина и после да са се реализирали професионално на позиции и заплати, за които повечето от вас дори не си и представят! Всички други масово са сервитьори, обслужващи хотелите, Макдобълдс, строители и прочие! Който не е излезнал и живял дълго в чужбина, той не знае! Дори от хилядите студенти, които се изсипват завършват също единици накрая! Другите сменят 100 специалности докато не свършат с Психология

45

ЛОГИЧНО

преди 9 години

Каквото и да пишете изводът е, че ако в България условията на живот са добри,никой няма да помисли да напуска Родината си.И тези с висока квалификация и образование,като"теглят чертата"виждат в пъти по-добри условия за реализация навън и въпрос на време е в даден момент да стегнат куфарите.Мръсотията по улиците и в политиката оставям като допълнение.

44

Анонимен

преди 9 години

Ако миенето на чинии и ***, ако брането на ягоди и портокали, ако чистенето на клозети и жилищни сгради наричате реализация - ДА! Младите надежди на България, които не могат да пишат грамотно дори на родния си език, могат да се реализират в Англия, Франция, Италия или Испания, където тази работа не искат да я вършат дори ***, араби, индийци и пакистанци!

43

Анонимен

преди 9 години

Ако си бездарен в България, ще си бездарен и в която и да било страна по света! Да, тук не е земен рай, но работа има! Разбира се ако не си мързелив и ако искаш да се развиваш, за вечно мрънкащите "кандидати" за Нобелова награда, които заявяват "По-добре да стоя по кафетата, отколкото да работя за 700-800 лева" бъдеще никъде няма!

42

киро

преди 9 години

Нека хванат терминал 2 младите, да попътуват, да видят свят. Така сами ще решат къде да живеят. Какъв избор ще направят те според вас?

41

Анонимен

преди 9 години

До Дариникъде не те чакат с отворени обятия :) в България -също ,защо не отидеш в гр Казанлък ,има спешна нужда от лекари /но плащат най много 800 лв :)/.а и както се краде от страна на лекарите -не давай за пример лекарското съсловие.Познавам един който си докарва п о 20 000 лв на месец ,частна клиника ,т,н .Та хората не са еднакви ,това което се случва на един ,не се случва на друг.2,5 милиона българи са извънБг ,така че не ''единици'' успяват ,доста повече

40

Анонимен

преди 9 години

Всеки говори за Терминал 2, само че забравяте, че в чужбина парите също не растат по дърветата и с хвърляне на салфетки не се постига реализация! Ученето в чужбина и реализацията е много по-трудна от тази в България поради ОГРОМНАТА и СМАЗВАЩА разлика между образованието и стандартите! Така, че не си правете илюзии за чужбина. Този, който има акъл в главата си, ще бъде търсен и уважаван навсякъде! Иначе винаги има такива, които няма да искат да плащат добри пари, дори в чужбина!

39

Предложение

преди 9 години

Всеки, който може нека разкрива нови работни места в БГ. С почтеност и упоритост можем да успеем.

38

до 38

преди 9 години

До Анонименмоите познати пък живеят в София ,получават по 4500 5000лв на месец ,но 1.София не е Бълагрия .2. 80 % от познати приятели състуденти имат по добър живот извън Бг ,тук идват на почивка .твоите лични преживявания не носят нищо на някой друг ,нали. Работа имам ного в Бг ,насякъде се търсят хора ,но въпросът е колко плащат .Средна заплата 800 лв /извън София е къ м450 -500 лв /сравни ги с твоите или поживей с толкова и тогава говори :)всеки е свободен да си построи живота където иска)

37

Анонимен

преди 9 години

О, те на запад само такива мързеливи чалгарчета чакат! Позьори не им трябват!

36

Анонимен

преди 9 години

Моето мнение е, че, ако си креативен човек, няма кой да те спре- ти ще се развиеш добре навсякъде по света. Ако искаш да миеш чинии в Англия или да береш плодове в Испания е ясно, че нямаш амбиции в живота и няма да постигнеш нищо. Нисшата класа на европейското общество няма пари за удобства и не е уважавана от средната, повярвайте ми. Опитваш тук, ако не стане и намериш правилен път- използвай го. Но много хора не опитват, а просто се оплакват.

35

Анонимен

преди 9 години

градът от който бях беше 75000 /1993 г/ сега е под 40000 жители..та какво казвахте за малките градчета в Бг ,имало перспектива там ,заплатите не били по 400 лв ..опа БЪЛГАРИЯ ,та София ,пловдив ,Варна ,бургас,Ст.Загора итова е ,в останалите населени места пенсионери и роми.На последните и мхаресва да си говорят п отелефона с пенсионерите ..

34

Анонимен

преди 9 години

Пътувам по много проекти по света, живях в САЩ и Великобритания за по няколко месеца по проекти. Завърших бакалавър в СУ и магистратура в онлайн университет в САЩ. Интелигентните хора биват уважавани навсякъде. В момента съм у нас, може би носталгия, може би приятели. Чувствам, че имам какво да дам на тази държава, имам всичко тук. Лошото е, че масово младите си навиват на пръста, че тук било зле. В момента получавам тук около 4500лв. и тях живея прилично, а съм само с 4 години стаж.

33

до 32

преди 9 години

До Берлинчанинпише ти софийска мутра - с радост чакаме нови попълнения има сума ти далаверки ,както и сега е сезона по морето за 400 лв на МЕСЕЦ да поперем малко ,ти нали си брат от тъмната боя ,Аааахмед ,Муспи,Мустафа ,цял Берлин нали е твой ,пусни малко далавера бе брааатт

32

мрънльовци

преди 9 години

Стига сте мрънкали, който го може,го може -и тук ,и на Запад.На българина му дай повече да реве,по-малко да учи и работи.

31

Анонимен

преди 9 години

НЯМАТ ПАРИ ЗА ТЕРМИНАЛ 2. НО ЗА ТЕРМИНАЛ 1 ВИНАГИ МОГАТ ДА НАМЕРЯТ 50 ЕВРО ЗА НИСКОТАРИФНИТЕ ЛИНИИ.

30

Анонимен

преди 9 години

отдавна вече българите в западна Европа на са миячи, поне много, които познавам са ценени, на високи позиции и заплати, било то в Германия, Ирландия, Швеция или Дания. Големите фирми като САП, Гугъл, Майкрософт и тн са бъкани с българи.Особено пък хората с деца масово емигрират, защото в Бг с тая образивателна система/липса на детски градини си е мъчение.Детската градина в Швеция ми е поета от държавата, училището е напълно безплатно, даже и храната,

29

Берлинчанин

преди 9 години

С радост чакаме новите попълнения от България. Набирам работници и прислуга основно от България, тъй като са най-послушни и нямат претенции за високи заплати. Момичетата за развлечение също са от Българие.