22

Чекист

преди 9 години

Хубаво, но няма да има развитие. Проблема не е да се произведе, проблема е какво ще работят хората от нефтосектора. Разработка, добив, преработка, доставка, уреди и т.н. Ако всичко това остане без работа? Така че Няма да я бъде тази идея в близките 20 години. Поне аз така го виждам

21

Анонимен

преди 9 години

До 32 и останалите подобни.Ако има електромобили колкото класически автомобили,колко електроенергия ще трябва да се зареждат и от къде ще идва.Помислете.Ще трябват много електроцентрали.Атомни,газови,на въглища,на вятър,слънце,на газ пръдня дишане и други подобни.Никоя енергия не е безплатна.Тия дето пишат за електромобилите да се замислят,че карат екологични коли.

20

юбералес

преди 9 години

Фотоволтаик или вятърна турбина произвежда примерно 1мвч ел. енергия. Същата енергия влиза в хидролизатор (воден резервоар с катализатори) и се добива около 200м3 водород плюс кислород. Водородът се смесва с СО2(газове от ТЕЦ) в смесител и се получава СН4 (метан) плюс Н2О (вода). Това е метанизация на водорода. Полученият метан се използва универсално, като един от начините за употреба е да се втечни. Общия КПД на процеса е около 30%. Или от 1мвч имаме 30л дизел с много добро качество.

19

Анонимен

преди 9 години

До ...Абе много си са напушил бе.Много СО2 си събралНаправо си станал като горивна клетка

18

Гошо...Тъпото

преди 9 години

Шейховете,ще се хванат за...палците.Сега вече се очаква бензина да се срине до 50 стотинки за литър.Толкова беше,когато на времето си купих първата кола.

17

гост

преди 9 години

лоша новина за джуджето... няма нужда от тръбопроводи повече, всеки ще си го произвежда бензинеца...

16

Анонимен

преди 9 години

ЗНАЕТЕ ЛИ ИЗОБЩО КАК ЩЕ СЕ ПОБЪРКА КЛИМАТА АКО ПОЧНЕМЕ ДА МУ БЛЪСКАМЕ ИЗПАРЕНИЯ ВОДОРОД :D

15

Анонимен

преди 9 години

Ауди по-добре да спрат да замазват очите на хората с глупости и да почнат да произвеждат електрически автомобили.

14

Анонимен

преди 9 години

ИМАТЕ ЛИ СИ НА ПРЕДСТАВА КОЛКО ДЪЖДОВНО ЩЕ СТАНЕ ВРЕМЕТО АКО КОЛИТЕ МИНАТ НА КИСЛОРОД И ВОДОРОД :SDDDDDDDDDDDDDDDD

13

До Анонимен 16

преди 9 години

Коли с т.нар. от теб "водороден двигател" има прототипи от началото на 90те години на миналия век. Проблема на водорода като гориво е именно факта, че енергията която е нужна за получаването на водород е повече от тази, която може да оползотвориш от използването му. Други проблеми са липсващата и скъпа инфраструктура и опасното съхранение. С този нов екологичен дизел на Ауди, проблема е същия, единственото предимсто е, че може да се използва със съществуващата инфраструктура и автомобили.

12

Анонимен

преди 9 години

Поклон, инженери на Audi !

11

Анонимен

преди 9 години

Да не ви притесняват 3000 литра производство, все още е в експериментален процес и не е попада под графата "масово производство". Електричество може да се добавя лесно и сигурно, докато петролът е изчерпаем ресурс. За всичко си има начини, въпрос на желание е да с реализират нещата и да изпълнят революционните планове, които ще ни превърнат в по-човечни хора. В интересни години живеем.

10

бълшит

преди 9 години

А колко литра ще са нужни за загряването и поддържането на процеса за получаване на 3т. от новото гориво? Или за производството на ток? Да не е повече от продукта...

9

Анонимен

преди 9 години

Тези са назад с матряла!!!Нали обявиха, че Японците са с кола с подобно гориво и то беше май миналата година!!!Водородния двигател не е никаква новост!!Тия са купили кола от Японците на такова гориво и са я разглобили да видят как бачка :DТрудно ще се наложи за сега но поне такива новини ще смъкват цената на петрола с още и още!

8

do antisorosoid

преди 9 години

Popitay googala kakvo e algoritam i otkade idva

7

Tactical

преди 9 години

До 10Не знам, кой е жалък, но хората поне се опитват да направят нещо, за разлика от тебе малко човече, което сее злоба из форумите.

6

anonimen

преди 9 години

moje bi predi 30 godini edin balgarin be6e izobretil kolite da se dvijat s voda ama iz4ezna bezsledno ,monopolite sa go premaxnali

5

anonimen

преди 9 години

Znam koy go e strah ot taya tehnologiya.trevojat se za benzinostantziyata.ami sea?

4

Анонимен

преди 9 години

"Каменната ера не е свършила защото са свършили камъните."...Това ми беше любимия "лаф"....от известно време е моята религия!

3

Елемаг

преди 9 години

Такам ,започваме:1."За процеса водата се загрява до пара"-да се загрее до пара тая енергия от Господ ли ще дойде??2."След това водородът се насочва към реактор с въглероден двуокис" -това насочване да не става посредством дифузия я имаго и това я яяя пак енергия отнякъде?3"Процесът за рафиниране на продукта е като използвания за петрола"-Ми да той този процес е направо на принципа на фотосинтезата от само себе си става,без да се хаби ресурс вероятно и енергия!!!Елементарна физика!!!