48

Анонимен

преди 9 години

Абе, кодекс на труда няма ли в тази държава или това болниците не ги касае?????? Има си разпоредби за продължителност на нощен труд и каква почивка следва. Особено лекари и пр. - ако заспи, а в това време се случи нещо с пациента?? Ей така може да си умре някой и дежурния да го проспи

47

Петър

преди 9 години

Аз със сигурност не искам да поверявам здравето си някоя неадекватна лелка, която не е спала от 24 часа. По-добре да работиш 6 часа, но качествено, отколкото да киснеш някъде 24 часа и да не направиш едно нещо като хората.

46

Сър Пичук

преди 9 години

Постъпката е ясна.Глей сега какво е станало.Тя е взела две за да вземе повече мангизи като знае че през нощта ще си доспи.Обаче бебето е плакало и оная се е ядосала че не може да си отспи и го е пребила.Болницата нарушава кодекса на труда.А акушерката си заслужава сериозно наказание.А и каква е тая практика да спиш повреме на смяна.Лекарите също спят при положение че цял ден преди да застъпят би трябвало да са се наспали и да идват адекватни на работа.

45

666

преди 9 години

ЗА КАКВО СА ТОГАВА ИНСПЕКЦИИТЕ ПО ТРУДА-ТЯХНАТА РАБОТА Е ДА КОНТРОЛИРАТ. ДА ГИ ЗАКРИЯТ.А ЧЕ СОФИЯМЕД ДАВА ПОДКУПИ В ДОСТА ИНСТАНЦИИ ОТДАВНА СЕ ЗНАЕ.

44

nnn

преди 9 години

Пълна липса на държава и контролни органи..така е в държавата на мафията и дивия капитализъм, където хората се борят да оцелеят и са принудени да работят по три смени.Мисля си,че даже робите са гледани по-добре от господарите си!

43

Работохолика

преди 9 години

24 часовите смени са си супер - работиш 6-7 часа, а през останалите 17-18 часа дремеш и не правиш нищо. А накрая ти плащат, все едно си работил 3 дни, че дори и извънредни ти плащат. Оферта си е отвсякъде.

42

Красимира

преди 9 години

Въпреки че давате такива дежурства смятам че постъпката на вашата колежка е чудовищна и дори ми е трудно да я коментирам

41

Енигма

преди 9 години

Пфф, аз след 8-часов работен ден съм смазан, едва гледам, а умът ми работи на не повече от 10% от възможностите ми. А 12+ часови дежурства на здравните работници си е гавра със здравето на хората.

40

Сър Пичук

преди 9 години

Да не говорим че частна болница няма право на държавно финансиране.Ама с връзкидо властта стават нещата.Като Берое получават пари от тец Марица Изток което е държавно предприятие и няма право да финансира отбор.Ама нали кмета на Ст.Заг. е от герб Бойко наш человек.В тая държава всичко става с мошенничество и връзки а законите са вратА у пОле.А затворите пълни с кокошкаре.

39

Анонимен

преди 9 години

Акушерката е виновна за това което е направила.Но болницата е по-виновна - за това че е създала предпоставките това да се случи, и сега се опитва да излезе "чиста" от ситуацията. Просто трябва да си луд или изключително безотговорен за да оставиш човек, отговарящ за живота на други хора да стои на смяна по 24 и повече часа.

38

Анонимен

преди 9 години

Спиране държавното финансиране на частни болници и училища, защото парите не отиват по предназначение, а за политическо лобиране. Друг е въпросът и кои са собствениците на тези частни перачници!

37

Анонимен

преди 9 години

А бе дори и извънреден труд пак не може две смени да вземеш една след друга по закон е така какво остава за повече.Болницата е виновна няма начин.Но акушерката също си е виновна защото на видеото си изглежда напълно адекватна.Но съм сигурен че нито болницата нито акушерката ще бъдат наказани или най-много за едното глоба все едно бълха ги ухапала а за акушерката условно.Затова и винаги ще има престъпления.Никога няма да се оправим щом за 25 години не успяхме.

36

Анонимен

преди 9 години

тия капиталистически експлоататори не са ли фирма на БКП жестока история

35

Анонимен

преди 9 години

36 часа това е орентировачно седмичната норма работни часове дневна смяна,ако ги вземват за денонощие и полвина,а след туй почиват горе-долу важи,но зависи от местото за което носиш отговорност по атестация за която се подписват двете страни и спазване на ред закони и този за заплащанията на извънреден труд и други ставки като минимални,средни за положен труд и дали има пазарни такива след като има пазарна цена и модел в браншовете и пазарно предлагане и търсене на болнични заведения при фалит.

34

един от тях

преди 9 години

ПРИ ТН.СОЦ .НИЕ ЛЪЖЕХМЕ ДЪРЖАВАТА ЧЕ РАБОТИМ,А ТЯ НИ ЛЪЖЕШЕ ЧЕ НИ ПЛАЩА.ПРИ КОМУНИСТИЧЕСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ КАКТО Е У НАС РВБОРТОТО ВРЕМЕ Е КАКТО Е УДОБНО НА ''ШЕФОВЕТЕ ИЛИ СОБСТВНЕИЦИТЕ'' НЕ А РАБРТЕЩИТЕ ПРИ ТЯХ.ТОВА В ЦИВИЛИЗОВАНА ЕВРОПА ГО НЯМА.НИЕ МАКР И В ЕС НЕ СМЕ ЦИВИЛИЗОВАНИ..ПАЗИ БОЖЕ СЛЯАО ДА ПРОГЛЕДНЕ Е КАЗАЛ НВРОДА/АКЪВ Е ПРОИЗХОДА НА НОВИТЕ НАЧАЛЕИЦИ И СОБСТВЕНИЦИ.РИМЛЯНИТЕ СА КАЗВВЛИ ''АКО ГЛАДИАТОР СТАНЕ НАЧАЛНИК ,НАЙ НАПРЕД НАМРАЗЯВА ГЛАДИАТОРИТЕ,''. СЕ АШНИТЕ РАБОТОАТЕЛИ А КВТО ГЛА

33

До 39

преди 9 години

Защо да и плащат?!

32

Сър Пичук

преди 9 години

Те се записват защото спят по време на смяна и затова не се притеснявят знаят че нощната ще си отспят.Болницата е виновна но най-виновна е народопсихологията.Как така спят по време на работа.А народопсихологията с глоби не се оправя.

31

Анонимен

преди 9 години

До УликаА не се ли замисли, че може да са и платили за тази работа?

30

До лекар

преди 9 години

Напротив, не големите риби а самите малки работници гоправят това. За пари са способни да се запишат по 5 смени една след друга, нищо че след 6-7 часа работа ставаш нетрудоспособен и почваш да грешиш. За това работиш толкова колкото ти позволяват силите. Това е принципа на пазарната икономика. Ако бяхме преди 25г. по времето на плановото развитие, щеше да стоиш докято не си изпълниш нормата.

29

Сър Пичук

преди 9 години

А бе пич къде приравни лекър с мед.сестра и акушерка за първото със специализациите се учи 12 години и като видиш само анатомията за лекари на Банков и ти става зле а другото е полу висше във Филаретова и се учи по една зелена анатомия която е кенефно четиво с 30 странички.Къде изобщо ги сравняваш.А в тази частна болница едва ли плащат малко в сравнение с държавните ама в държавните не бият бебета.Поне не съм чул.