125

Пешко

преди 9 години

Впечатляващ е ръстът при износа на царевица 125% за една година, като до момента тази стока не е попадала сред водещите в експорта. През 2013 г. обаче вече сме на 11-то място в света по износ на царевица, като изнасяме в повечето страни от Европейския съюз и Средиземно море. При временно консервираните череши, т.нар. пулп, сме втори в света, като през миналата година сме изнесли череши за близо 20 млн. долара. Страната ни държи една пета от световния износ при черешите.

124

Боби

преди 9 години

До Пешко 164Розово малсло е Суровина - По същия начин пускай помпите в Плевен и продавай БГ петрол колкото успееш да събереш. Прави разлика между Суровина и стока. Последната е създадена от суровини. Отностно електроника в БГ в момента няма нито едно предприятие произвеждащо Електроника. Сглобяващо от входни компоненти да но няма производство.

123

Пешко

преди 9 години

Износ: България е номер едно в света по износ на слънчогледови семена и на зърна, сплескани на люспи. Държим и второто място при износа на нерафинирана анодна мед, патешко и пуешко месо, временно консервирани череши и семена от кориандър. Трети сме в света при износа на калцинирана сода, тютюни на листа, рапица, седалки и капаци за тоалетни чинии. През последните пет години българските фирми постигат средногодишен ръст на износа от 15%, докато световният внос расте с 10% средногодишно.

122

ceci_

преди 9 години

До Пешко #158Осетия воюва за независимостта си още ако не се лъжа от 1991! 2008 грузинският фюрер реши че може да избие десетки руски миротворци и стотици мирни жители безнаказано... сметката му излезе грешна.В Крим както и в Косово се случи самоопределение на народите, което според САЩ и ЕС е водещо пред териториалната цялост. В Донецк и Луганск ще е малко по-трудно, първо ще трябва да си извоюват отделен статут и после вече по Косовски образец.

121

Боби

преди 9 години

До Пешко 158Пешко на чист БГ език Казуса Косово:Декларация за независимост има преоритет пред местно законодателство ако е подкрепена от член на СС на ООН с право на глас(Големите Ядрени Сили)Отностно Етническото прочистване в Косово има убийства от не формални милиции - поне 150 албански младежи. Има разгон на "Студенти" организирани от НПО с Хамериканско участие. След това БЕЗ Референдум власта отиде в Главореза Хашим Тачи. В момента от Косово всеки бяга защото има ГЛАД. ГЛАД!!!

120

Пешко

преди 9 години

До БобиКола може би няма да продам (щото ние коли нямаме), но ще продам розово масло да речем. Ще произведа за Германия цялата електроника на БМВ също така

119

морски

преди 9 години

След тази информация има ли още някой който да твърди че в Киев не са фашисти!Киевската хунта трябва да бъде смазана до последния фашист!

118

Пешко

преди 9 години

"България е на 10-то място в света по добив на бисмут (2006), на 31-во място по добив цинк (2009), [63] на 20-то място по добив на мед[64] и на 19-то място по добив на каменни въглища (на шесто в ЕС след Германия, Полша, Чехия, Гърция и Румъния).[65] Рудник Елаците е най-големият на Балканите и един от най-големите в Източна Европа. Рудникът произвежда около 42 000 тона мед, 1,6 тона злато и 5,5 тона сребро годишно. Планира се да започне производството и на молибденов концентрат. Аурубис Бълг

117

Пешко

преди 9 години

Произв: "България се нарежда сред най-големите световни производители на определени селскостопански продукти, [61] сред които анасон (6-и), слънчогледови семки и зърнено-житни култури (11-и и 12-и), малини, овче, козе и биволско мляко, тютюн и череши.Към 2010 г. е отчетен ръст в добива на полезни изкопаеми, като извлечените количества се равняват на 79 619 хил. т. с обща стойност 2,3 млрд. лв. Спрямо 2009 г. най-голямо увеличение е регистрирал добивът на течни горива с 60%, и на индустриални

116

ceci_

преди 9 години

До Пешко #136Има, според това което украинските власти говориха дълги години - би трябвало да е само плодотворно1. Дотационните региони Крим, Луганск и Донецк вече не смучат пари от Украйна2. Военната промишленост е затрупана с работа 3. Лошия москалски газ не се купува (почти)4. Най-важното "партньорите/другарите от ЕС" отвориха огромния си пазар за укро-стокитещом се махат 3 дотационни области според мен би трябвало да е плюс... пък виж ти, реалността казва друго... чудо

115

Боби

преди 9 години

До Пешко 151Пешко не бъди пешка ще ти дам само един пример как действа ЕС. ОПИТАЙ ДА ПРОДАДЕШ КОЛА В ГЕРМАНИЯ БЕЗ СЕРТИФИКАТ ТЮФ.

114

Пешко

преди 9 години

До БобиКазусът Косово няма общо нито с Осетия, нито с нищо. Казусът Косово се получи заради етническо прочистване от страна на сърбите. Сам "Китайският министър председател Чу Жу Ци за пръв път допусна в свое изявление, че сърбите може би извършват "етническо прочистване" в Косово." - 14.04.1999 г.В Чечня има 20 000 руснаци, а в Грузия в момента са под 2%, така че мантрата за защитата на руското население е жалка.

113

Боби

преди 9 години

До Анонимен 155Като няма какво да кажеш обиждаш ... Освен това повеч1ето хора не се замислят какво реално е ставало нзависимо че има истинските факти описани в Историята. Независимо че вече се опитват да я подменят и изкривят

112

Боби

преди 9 години

До Пешко 149Прави разлика между износ и Работа на Ишлеме. Сертификатите са за шапката незнайно къде. Нашите предприятия само са сертифицирани за БГ закони. От там работят на Ишлеме.

111

Анонимен

преди 9 години

Ти кво очакваш?Аз нищо не очаквам, нито от САЩ, нито от ЕС, нито от Русия. Тези държави си имат свои интереси и всички приказки за "братство" са пълни глупости. А на мен лично Западът нищо лошо не ми е направил, напротив - живях там, развих се като специалист и нямам лоши спомени, всичко си беше супер.

110

#$&

преди 9 години

Пешко, я виж кои са най-големите империи през последните 200 години и ще разбереш, че си в грешка.. Сега същите определят съдбата на маса държави чрез поставени правителства и фалшив суверенитет. Коя от тия държави води война на чужди територии и коя на своя?

109

Пешко

преди 9 години

Двете "страни ще се движат в направление на установяване на зони за свободна търговия в течение на преходния период от 10 години от момента на влизане в сила на Споразумението, се казва в документа. В една от точките на приетата договореност се обръща внимание, че нито една от страните няма да ограничава или да забранява вноса и износа на каквито и да е стоки на другата страна."Ето споразумението. Пълният текст на eeas.europa.eu/ukraine/assoagreement/assoagreement-2013_en.htm

108

Боби

преди 9 години

До Пешко 145Умнико РФ води 2 войни като едната продължава. Много си залюхан. Чечня 1 - съветските политици и генерали предадоха армията и тя загуби. За това Чечня беше Окупирана от Сепаратисти и Външни наемници като последните свалиха Дудаев архитекта на Ичкерия(Чечня) От там в КАВКАЗ и СЕГА ДАГЕСТАН продължава Ислямистка война това колко години са? 35!В момента в който направиха прецедента Косово САЩ развърза ръцете на РФ да признае Осетия и сие. Грузия Атакува Независима страна по каз Косово

107

Пешко

преди 9 години

До БобиАми имайки предвид, че най-големият ни износ е към ЕС, предполагам, че голяма част от нашите предприятия имат въпросните сертификати.

106

БГ

преди 9 години

До Пешко. По детайло рухването на икономиката го има във много сайтове в нета.Няма как да ти го напиша с няколко думи. Промишлеността на Украйна е обвързана на 60 процента с Русия от свързани предприятия. Накратко "брейтудските" "икономисти" им предлагат ускорен план "ран-ът", с една единствена цел - превръщането на държавата в територия за настъпване на Американските робовладелски ГМО корпорации .Ако сте играли "Dune" - същото е.