60

Анонимен

преди 9 години

Народе, десятъка трябва да е за депутатите и министрите, те и без това вземат незаслужени заплати. А имат наглостта да вземат от тези които живеят на границата на оцеляване. Не са ли нахални и безчовечни охранените политици. За такива извращения с бедния народ - ОСТАВКА!

59

Анонимен

преди 9 години

Да,в Австрия напромер облагат с данък пенсии над 1000 евро/ако съм точен/но какви са там пенсиите ....На работещи пенсионер0обикновено на заплати,за които млад човек едвали би се хванал-се удържа всчико-здравни осигуровки,за песниис/вероятно за втория живот. срещу възможността да се вдигнат пенсии за година с 1 %.Голяма придобивка!До там ли я опряхте на пенсии от 300 -4000 лв да събирате данък от 4-5 лв?Ако пенсиите са нормални много малко пенсионери биха работили.

58

Анонимен

преди 9 години

и следва данък,на данъка,на данъка на пенсията , па ти ако оживееш си алхимик и

57

пенсионер-

преди 9 години

както вървят нещата връщаме се във времето когато работещите пенсионери сбора на пенсия и заплата не трябваше да надвишав а основната заплата до пенсиониране.

56

Ристо

преди 9 години

Те сигурно за кеф работят...работещите пенсионери, защото в нашата "държава" пенсията стига..

55

Анонимен

преди 9 години

До ИСТЧе той работещия пенсионер и така си плаща данъците. Въпросът е, че освен данъците и осигуровките искат да му обложат с данък и пенсията.

54

sante_dog

преди 9 години

Реалноста сега е такава че при пенсия само ти се вдига заплатата така да се каже. Т.е хората си продължават да си работят. Получават освен заплата и пенсия. Един учител пенсионер е в мн по изгодна позиция от младите си колеги защото получава освен заплата+прослужени години и пенсия.

53

Анонимен

преди 9 години

До Анонимен 56Ти правиш ли разлика между фабрика и микро предприятие?Фабрика хахахахах!!!!

52

Анонимен

преди 9 години

Нека им на пенсионерите дето ми разправят,че Бойко не е комунист и гласуваха за ГЕРБ!Да гладуват!

51

Анонимен

преди 9 години

"Обмислят десятък върху пенсиите на работещите пенсионери" xa , .....и тези хора за тези пенсии са им удържали данък на времето , това данък на данъка ли ще е....btw явно толкова е "силна" икономиката ,че се търся измислени данъци иииииииииии

50

Анонимен

преди 9 години

Според мен, или пенсия, или заплата, ако е и двете се изкривява пазара на труда и се облагодетелстват шапкарите, които се пенсионират на 40

49

Анонимен

преди 9 години

MLADEGITE SA MARZELIVI,A I NE ISKAT DA RABOTIAT NA MINIMALNA RABOTNA ZAPLATA

48

vesko02

преди 9 години

Реформа в България -дране за обикновения българин

47

ИСТ

преди 9 години

Работещият пенсионер трябва да си плаща всички данъци и осигуровки. Пенсионера е евтина работна ръка, която чорбаджиите експлоатират с малки заплати, защото знаят безисходицата на пенсионерите. Не се чудете защо има огромна младежка безработица, която губи желание постоянно да си търси работа.. Изхода е рязко увеличаване на пенсиите , и освобождаване работни места за младите, учените и можещите, които да си защитават цената на труда.

46

Анонимен

преди 9 години

НА ТОВА МУ СЕ КАЗВА ДВОЙНО ОБЛАГАНЕ АКО НЕЗНАЕТЕ. ВЕДНЪЖ ВЪРХУ ЗАПЛАТАТА КОЯТО ПОЛУЧАВАТ И ВТОРИ ПЪТ ВЪРХУ ПЕНСИЯТА. АН ТЕТАКА ГЕРБАРАСТИ БРАО. ТЕ ТАКА СЕ ПЪЛНИ ХАЗНА. А ОНЕЗИ 16 МИЛИАРДА СИ ГИ ДЕЛНЕТЕ ПО БРАТСКИ. И ГЛЕДАЙТЕ КАТО СИ ДЕЛКАТЕ ДА НЕ СЕ СКАРАТЕ.

45

Анонимен

преди 9 години

ГЕРБ опоска милиарди от резерва през миналия мандат, сега ще вземат още 16 млрд. лв. заем, които също ще потънат като вода в пясък. И понеже им е малко, гледат да наложат допълнителни данъци на всичко що мърда в държавата.

44

Анонимен

преди 9 години

Не 10, а 50 % от пенсиите да вземат и пенсиониране след 80-годишна възраст. И субсидии на партиите по 50 пъти повече отколкото в Германия, при това без данъци. Браво бе, Калфин, много лява ви е партията.

43

Анонимен

преди 9 години

ИЛИ ПЕНСИЯ ИЛИ ЗАПЛАТА !!!!!НЕ МОЖЕ 50 % ОТ МЛАДЕЖИТЕ ДА СА БЕЗРАБОТНИ А ПЕНСИОНЕРИ ДА РАБОТЯТ И ДА ПОЛУЧАВАТ И ПЕНСИЯ ИЛИ ЗАПЛАТА.ДРУГИЯ ВАРИАНТ ДОКАТО РАБОТИ ПЕНСИОНЕРА ДА ПОЛУЧАВА 20 % ОТ ПЕНСИЯТА СИ И ЗАПЛАТАТА.

42

Пенсионер

преди 9 години

И аз до скоро работех, но като направиха оная простотия да не ми признават втората категория при усливие, че длъжността е категоризирана им теглих една майна и ги оставих да ручат зеле въпреки, че незаменими хора няма и едва ли много им пука от това.

41

akud

преди 9 години

а ще имяли десятък върхи помощи за малцинства и бежанци