28

Анонимен

преди 9 години

Д0 35------- До някъде съм съгласен с тебе. Но знаеш ли сега познавам такива, които учат след 8 клас и са толкова неграмотни и незаинтересовани. Може да са нямали образование , тия за които говориш, но сякаш имаха желание и бързо се справяха да научат някаква професия - стругар, заварчик, шлосер и др/ в заводите. Сега не се вижда никакъв интерес за работа. Те живеят с мисълта, че са тук до пълнолетие и послбе напускат България . И къде ще отидеш необразован.Сега също не повтарят класове п

27

Един

преди 9 години

Кога ядеше кюфтетата в Френската гимназия на кого ходеше да докладваш,с какви пари прати младата булка да учи в Америка.Сега кат не ставаш за крив *** казваш кой е бил виновен.

26

32,имаш ли представа

преди 9 години

за това, до каква степен беше смазан по време на социализма интелигентният човек - онзи, на когото се дължи напредъка и просперитета на обществото?Освен за привилегированата прослойка от комунистите (тук не влизат всички членове на БКП), беше добре само за малограмотните некадърници, които получаваха дипломи за основно образование само защото по едно време се реши в основното училище да не се повтарят класове. После ги назначаваха нейде за "работници"- те бяха с благини, гарантирани от Кодекса

25

Анонимен

преди 9 години

29, 32, продължава. Синдикатите и Инспекцията по труда са на държавна хранилка и недейте очаква защита от тях. Те създадоха сивата икономика - да вършиш работа напр. за 20 лв да ти ват 5 и още 10 под масата и 5лв остават за бизнесмена. И за тия 5лв те водят на 4 часов работен ден на половин заплата. И кога ще направиш 40 години тр. стаж и какъв коефициен ще вземеш -- о, 5 , а това е 150 лв пенсия. Ето това нправиха синдикатите, които постоянно преговарят с управлявашите. Тр. ?лв пенсия имаш?

24

До 30

преди 9 години

Не, с тях лесно ще се справим. Де да имат късмета в подходящ момент да направят зулум, който да предизвика неща, които могат да бъдат наречени "спонтанна ответна реакция".Лошото е друго. Външни правозащитници няма да се намесят, за да отърват въпросния проблемен етнос, защото това ще им коства разходи. Просто ще изчакат побеснелият българин да понамали въпросната популация и едва тогава ще ревнат за санкции срещу Бг. Така ще ги измислят, че наши пари да отидат в нечий чуждестранен джоб.

23

Анонимен

преди 9 години

...Върви народе възродени,към светла бъднина върви...

22

Анонимен

преди 9 години

/продължение от предния коментар/ условия на труд, отпуски /14 дни + за трудов стаж + от з до 10 дни за вредни условия + 2 дни за всяко дете / и това са работни дни, не кален. Работещите при вредни условия ходеха безплатно на санаториуми Къде са почивните станции на профсъюзите. За тия 25 години ти служи само на управляващите, говориш за свобода. Няма свобода за обикновенния работник. Защитени са само държавните служители Профсъюзите са унищожени, а синдикатите отсъстват. Сбогом.

21

Ееееех, 29!

преди 9 години

Не помниш ли какви наказания предвиждаш Кодексът на труда и как се прилагаха те? Никого не можеш да накажеш така, както е заслужил, защото този Кодекс предвижда какво ли не?*** (водещи се по ведомост работници), ги хващат на портала на завода, че изнасят крадени неща и не им е за първи път. Не можеш да ги уволниш! А ако все пак успееш да го направиш,директорът на всеки друг завод е длъжен да ги назначи!Всяка мързелана може да заплаши директора.Партийният секретар командва профпредседателя

20

Анонимен

преди 9 години

'Тренчев сигурен съм , че знаеш за силата на Професионалните съюзи преди 1989госдина. Имаше ги навсякъде В големите предприятия Профпредседателят беше щатен. Във всеки цех имаше профгрупа. Във всеки цех имаше Кодекса на труда и работниците го знаеха почти наизуст Сега младите не знаят че има такъв. Не пресилям, но когато имаше годишно отчетно събрание на профорганизацията директора го изпотявахме. Кой работник сега ще стане открито да говори пред работодателя си за:работно време, работна седмица

19

Прав си, д-р Тренчев

преди 9 години

"... цинизъм, жестокост и грабеж, рядко срещани в историята" - след 45 г. безмилостна, унищожителна война срещу България и българите, Партията-столетница, под външен натиск бе принудена, поне на ужким, да отмени тоталитарния си режим на управление.И столетницата се спазари - уж ще сдаде властта, но ако новите "силни приятели" и "големи братя" гарантират, че няма да й се търси отговорност за 45-те години безчинства.В замяна тя обеща,че народът ще плати милиардите заеми,които тя сложи в джоба си.

18

Анонимен

преди 9 години

Когато се създаде преди 25 години СДС ги дешифрираха като Стани Да Седна.

17

Анонимен

преди 9 години

Всикмко казано е абсолютно точно. С няколко думи е заковал пироните в ковчега на България. Следва народна либерална революция, но пък няма водачи. Даже Господ забрави Българите. Явно и Той си пада по чалга и мутри.

16

емигрант

преди 9 години

тренчев, нали ти с мълчнието и подкупността си уби вярата на хората в синдикатите. Ти си бил голям лицемер, Коце. С нищо не си по различен от всички останали предатели създали и направили нечестния преход. И си смени ризата, че ми писна да те гледам с една и съща риза по интервюта. От толкова крадене неостанаха липари за нова риза?

15

2324

преди 9 години

Абсолютно прав е! Никъде нямаше такъв преход, като в БГ. И виновни за това са само и единствено политиците. Некадърни, алчни и корумпирани. Сега се опитват да прехвърлят всичко върху съдебната система. Не че тя е "китка" де, но вината е на политиците. Те са виновни за състоянието в страната, вкл. и за състоянието на съдебната система. Когато Бойко Борисов казваше за народа, че материала е лош не знам дали беше прав, но когато говорим за политиците това е напълно вярно и даже меко казано.

14

ДЯДО ЙОЦО

преди 9 години

Боже мили господи! Дали ще доживея да видя отново свободата. Дано Русия, час по скоро прекрачи Дунава.

13

Анонимен

преди 9 години

Той Тренчев добре говори... ама нали от 20 години е шеф на синдиката, какво точно направи? И на гости са му Румен Петков, Нинова, Фандъкова, Адемов... и ръкопляскат, все едно че те нямат пръст в цялата тази мизерия заменила България!

12

Послушен народ

преди 9 години

Как така няма нито един кадърен бг управляващ в тази скапана страна бре!Само интриганти и крадци.Ама и народа е много търпелив.То може,може ама да ти сер..ат на главата и да търпиш това вече е глупост.

11

Анонимен

преди 9 години

абе ей,***,че нали ти беше най -отявлен противник на предишния строй и какво сега?!...ОСРАХТЕ мерийте и пак комунистите са ви виновни,мамкаВИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

10

анонимен

преди 9 години

СИНДИКАТИТЕ СЬЩО УЧАСТВАХА ПРИ ПОДПИСВАНЕТО НА ПЛАН РАНЬТ---НЕДЕЙ ДА БЕГАТЕ ОТ НАРОДНИЯ СЬД--2 КОЙТО СКОРО ЩЕ ВИ ПРИЗОВЕ ДА ОТГОВАРЯТЕ ЗАЕДНО С ОСТАНАЛИТЕ ПРЕДАТЛИ НА БЬЛГАРИЯ ***

9

Анонимен

преди 9 години

добре че тоя най после си тръгва.що парички гушна от работниците