69

Лоша работа

преди 9 години

Не знам дали съм права но един такъв енергиен съюз съвсем ще ни ограничи - големите компании и държави в ЕС ще ни нареждат колко нефт и газ, откъде и на какви цени ще внасяме. И ще бъдем съвсем вече независими в смисъл че нищо няма да зависи от нас. Шестнайста република...

68

до 79

преди 9 години

ес няма да финансира никакви проучвания, защото те се вършат от частни компании. това, което ес може обаче да направи, е да набие канчетата на нашите политици и да ги задължи да представят нормални условия и търгове на всички компании, а не да печелят винаги газпром и съмнителни новосъздадени американски фирмички с 4 човека персонал. също така ес може да ни финансира газопреносната мрежа и дори настояваха, но отново нашите крадци не проявиха интерес, понеже не могат да си наместят фирмичките,

67

gtf

преди 9 години

Ами горе долу става ясна целта - някой да скара ЕС с Русия, че да може да си пласира скъпият газ или да добива такъв за сметка на екологична катастрофа. ЕС трябва да гледа своите интереси, както и нашите но жалост заприлича на България - корупция, лобизъм и престъпен политически натиск в-у икономиката.

66

xxx

преди 9 години

до 62Такива като теб са срам за нацията, изнасяй се в ЕС и си затвори плювалника, че иначе ще трябва да си идеш с кютек. Сигурен съм, че си много по-смрадлив и хората те заобикалят като минават покрай теб. ***

65

Анонимен

преди 9 години

крайно време е да се създаде общ енергиен пазар в ес. само с поставяне на условия и либерализация не става. след като англичани и немци купуват газ по 300 долара, би следвало това да е цената за всички останали, иначе при монополни доставки се губи смисълът да се спазват някакви ес изисквания. като искат от брюксел да има общ европейски пазар, нека го видим в действие. само имаме полза от това, а по нататък дано въведат и общо минимално почасово заплащане, но според цените в съотв. държава :)

64

Анонимен

преди 9 години

Така са се разпищяли, че като спряха южен поток и в Брюксел изпаднаха в паника и почнаха да пращолевят неадекватно, че Русия изнудвала - ми нали не го искаха еврогейоевте. А кой сега е в Москва, среща уредена с посредничеството на Китай да разговаря за съдбата на Южен Поток? Нали ЕС няма нужда от Южен Поток.

63

Анонимен

преди 9 години

Русия вече искат рубли за газта вместо долари.

62

Анонимен

преди 9 години

Рашките пищят на умряло. Да не би този проекто-закон да нарушава по някакъв начин монопола и хегемонията на най-голямата бензиноколонка в света?

61

Ники

преди 9 години

*** пак се е напушила :)

60

МитЮ

преди 9 години

Тез все сипрат газта, а Еврото е към 100 рубли. $ Празниците идват, Коледа е тук,Новата година.....Мандарини ,портокали, шоколади...па вие яжте газ! ;))))

59

ЕС!!!!!!!!!!

преди 9 години

ЕНЕРГИЙНИЯ СЪЮЗ НА ЕВРОПА ТРЯБВА ДА ФОРСИРА ПРОУЧВАНИЯТА И ДОБИВА НА НЕФТ И ГАЗ ОТ ЧЕРНОМОРСКИЯ РЕГИОН НА ЕС!/...България, Румъния и Украйна/ТОВА Е ОТ ЖИЗНЕНО ВАЖНО ЗНАЧЕНИЕ ЗА СЪЮЗА И НЕГОВАТА ИКОНОМИКА!СТИГА РУСКИ РЕКЕТ!!!ВРЕМЕ Е ЗА СОБСТВЕНИ РАЗРАБОТКИ И ДОГОВОРКИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

58

Анонимен

преди 9 години

До 71наш колко ми дреме за няколкото предприятия на мутрокомунисти ползващи газ, да се оправят

57

Анонимен

преди 9 години

До Богомил ОхридскиДа бе знаем, Русия иска България да взема решения под Руски натиск :))

56

Анонимен

преди 9 години

До Анонимен 722/3 от износа на Русия са суровини. Основно нефт и газ.

55

Анонимен

преди 9 години

ЕС се разпадат и фалират така че още по-добре за Русия да спре газа срещу евро хартийки без покритие.

54

до 63

преди 9 години

Аз затова казвам, че ако Русия остане притисната в ъгъла, това е последния вариант на действие и край с енергийната стратегия на Европа.

53

Анонимен

преди 9 години

Абе аз се чудя, приходите от продажба на газ в руската икономика са някви нищожни 15%, 15% лесно може да се прежалят само за да се види сеира, който ще настъпи в западна европа, ако Русия им врътне кранчето. Ще е забавно и ще си струва

52

до 66

преди 9 години

Ти не ползваш, но индустрията ползва и то в големи количества, а това ще се отрази рязко на цените на стоките, които ползваш. Никакъв те няма в мисленето. :)

51

Богомил Охридски

преди 9 години

Кой е излъгал ЕС, че могат да изнудват, шантажират и поставят неприемливи условия на Русия?! "Кучето със салам ли ще плашат"?! Нещо са се объркали тия от ЕК - от България до Русия има огромна разлика, а от Путин до Борисов още по-голяма! Просто Брюксел не може да диктува политиката си на Москва, така както го прави на София!Путин каза една ИСТИНА: България НЕ взима самостоятелно "решенията си", а под външен натиск! КАРМАТА обаче повелява България и Русия отново да бъдат ЗАЕДНО!

50

Европа е Велика

преди 9 години

Точно който познава историята не иска крепосните селяни мирисливи. Християнство има и в Европа, православието е от ГЪРЦИЯ, а БЪЛГАРИЯ която ограмотява тая *** ги прави православни, оттам който може да чете Библията става Славянин(от СЛОВО),. *** гадни и долни си измислят, че ние сме дошли тук от Азия. Що за уродщина , хванли сме си шапките и сме се преместили. БЪЛГАРИТЕ създават русия, и как ни се отблагодаряват??? ВЪНННН!!!!