14

леля Мара

преди 9 години

Пенсионната система е "размразена ".Виж ДВ бр.23 от 6 март 2014 г-ПМС-47 .Всички приказки са само плямпане!!!!

13

Анонимен

преди 9 години

Нека АБВ се влеят в ГЕРБ,по-точно да станат членове на ГЕРБ и повече да не гадаем каква е разликата помежду им.В краткосрочен план вижданията им напълно съвпадат ,а в дългосрочен леко се разминават по това кой да е водещ в съвместното им управление.А др Калфин ,като нечленуващ в никаква партия,може да сътрудничи и служи под крилото на всяка партия според конюнктурата.Дялан камък.

12

Анонимен

преди 9 години

Здравеопазването е солидарна система, пенсионната система също е солидарна - стига с тая солидарнос! Що не направите и заплатите солидарни?

11

Я се скрий!

преди 9 години

Така, така- напред към сивата икономика, другарю Калфин!Наистина ли смятате, че работещи и работодатели ще ви се внасят до безкрай?По- добре си съкратете излишната администрация, че гълта яко и заплати, и материална издръжка и осигуровки, включително, затегнете отпускането на фалшиви инвалидни пенсии и спрете да пазарувате безотчетно за депутати и други народни мародери.

10

Анонимен

преди 9 години

Не трябват да се увеличават вноските Калфине, а трябва оптимално да се харчат държавните пари, които идват пак от нашите данъци и осигуровки. Закрийте маса агенции и органи, които не правят абсолютно нищо, а се вземат заплати над 5000 лв., откъде накъде, след като не са ги изработили? Само за пример ще дам енергетиката - какво имаме там? Министерство; ДКЕВР, НЕК, БЕХ - 4 органа за едно и също. Това е във всяка сфера, е смятайте за какво иде реч.

9

ХА-ХА-ХА !

преди 9 години

*** ти и социалния министър, на който първите думи са "Осигуровките трябва да се увеличат" ...Чакайте помощ от такъв човек ! :)Оставка, боклуции !

8

Stolichan

преди 9 години

Като трябва да ги вдигат. Но майчинството да не го бутат, 2 години е добре.

7

до 1

преди 9 години

Абе кифльо, още ли не ти е увряла главата, че след 50 години средната възраст на останалите 500 хил. българи ще е 60 години! Естествено, че трябва да се поощтрява майчинството и раждането да деца. Една *** взима 550лв на месец за дете, докато българката има-няма 75лв. На пенсионерите с пенсии над 500лв трябва да им се орежат парите за сметка на майките. А и няма как една пенсия да взима повече от колкото човек, който работи в момента и им изкарва парите.

6

Анонимен

преди 9 години

Решението е лесно бе другарЮ Калфин.направете възраста за пенсиониране 100 години и готово.След някоя и друга година няма да има вече пенсионери ,а само хора внасящи пари в бюджета.Ааа и спокойно пенсията може да е по 100 000 евро

5

Анонимен

преди 9 години

Другата гледна точка : https://facebook/na6tapartia

4

Анонимен

преди 9 години

Осигоровките не намаляват,намаляват хората които плащат осигоровки.Първо подобрете събирането им ,после изразходването и тогава мислете за повишаване. Че ми писна да ме доят.

3

Калфата

преди 9 години

Кабинета Орешарски и той почна с простотиите ден 1....

2

God

преди 9 години

И кой ще ги плаща високите осигуровки? И каква пенсия ще ми гарантират за тях след 25 години? И как ги сметна тези 22 млрд. лв. в икономиката от намалени осигуровки? И кои точно осигуровки са намалени, кога и с колко? Доколкото си спомням ГЕРБ отначало ги намали с 2% и после върна старото положение. Всички инвалидни пенсии и социални помощи да се плащат от социалното министерство. И да се намалят поне наполовина фиктивните инвалиди. Да се премахне ранно пенсиониране на чиновници в МО и МВР.

1

1

преди 9 години

Ама стига вече с този социализъм! Къде в Европа дават 2 години майчинство, при това платено? И раждат децата си за 35 лева майчинство или защото искат да имат деца. Няма ли кой да обясни на майки, бащи, баби и дядовци, че социализмът си отиде и с него и социалната държава!