45

N

преди 9 години

И тази простотия ако не е измислена от правителството на ДПС и за да ги ободри децата ще поискат да въведат да се учи турски език,те и без това БСП готови бяха да го направят това!

44

anonimen

преди 9 години

abe znaqt kvo da iskat u4enicite osobenno kam 7-8 klas,nqkoq 20 godi6na daskalica s xubava cica

43

10

преди 9 години

Училището било място за развитие на младите!? Пълни глупости! Училишето е място за затъпяване, за убиване на всякакъв вид желание за учене, за развитие, за знания! Там се убива всякаква креативност и индивидуласнот, не учат как, а какво да се мислиш, да си послушен роб на системата. По-голяма глупост от училище едва ли има, само наркотиците и цигарите може би вредят също толкова много. Не бъркайте образователна система с образование!

42

Анонимен

преди 9 години

Новото поколение какви ужасни били, пък едно време какво било видиш ли. Като ви гледам поколението дори по-зле е било. Това като оня виц: - Дядо, дядо виж какъв магьосник - Ъ! Магьосник - ***! А едно време какви *** имаше - магьосници!

41

Анонимен

преди 9 години

Няма ученици умрели от четене и смятане! Но има ученици умрели от пиячка, от дрога и побоища!Училището е място за учене, за трупане на знания, за създаване на навици и умения. Малко отученици изпълват смислено времето си в училище. Нямат необходимото възпитание и воля да преодляват затрудненията, които поражда учебния процес. Децата не обичат да се напънат малко, да се потрудят, да си поблъскат главите със задачите, които им поставят учителите. Затова и голяма част от тях стават маргинали!

40

bg.

преди 9 години

daskalite vav istoriata.samo napred ychiteli i prepodavateli

39

Дедо

преди 9 години

Тия психолози да си навият дипломата на масур и да си я заврат накъде. Поставянето в стресови ситуации е най-добрия начин за стимулиране на човешкия ум и ако не искате децата да растат като безгръбначни амеби не изпускайте случай да ги научите как се преодоляват трудности прилагайки творчески подход.

38

леле

преди 9 години

стига с това хленчене! замислете се как възпитавате децата си! Какво може да стресира едно дете, ако учителят му е възрастен, ако има подход !?!? Как може изобщо някой да повтори думите на този псевдо-психолог? Децата от ден на ден стават все по-глезени, мрънкащи, демотивирани и неспособни да свършат работа и за 5лв...В странно време живеем..

37

не съм даркас

преди 9 години

До Див аграрТи даже цитата го тълкуваш изопачено, какво да коментираме образователната система. Вярно е, че училището има и други цели, не само да научиш някаква информация(което може и от вкъщи). Например социализация на децата, но също е вярно, че училището изпълнява и разни други цели, чрез които се манипулират познанията на децата по даден въпрос(особено ако става въпрос за история), затова който иска да се ориентира на кое да вярва и на кое не, не слуша само учителя, а и мисли...

36

10

преди 9 години

Образователната система е пародия, място за индоктринация. А тия, дето сте от времето на комунизма...не се хвалете толкова, че от тоя комунизъм толкова са ви затъпили, че сте станали идеални роби на системата и корпорацията, праволинейни! Точно така си е, няма смисъл от училище, в самообразоването е истината, а не по 6 и повече часа на ден да те индоктринират като някакво ***, в една прашна стая, роботизирана овца, която сляпо да служи на системата!

35

Анонимен

преди 9 години

Не знам този от друга планета ли е дошъл,къде е бил досега,че не знае каква е била ситуацията в училище преди 25 години и каква била сега?Много встрани се изолира като наблюдател.Ученик не можел да се премести от една гимназия в друго училище - не е вярно - може.Учениците знаели повече от учителите - зависи от коя област са знанията.Децата искали да ги учат мъже,които да говорят на техния език.Малко странна картинка ще бъде."Много шок и много проблеми" като опашати лъжи.Да изследваме "психолога"

34

darcas

преди 9 години

"Никога не съм позволявал на училището да пречи на образованието ми" Самюел Клемънс, известен още като Марк Твен

33

До Някой си

преди 9 години

Принципно си прав, но сегащните деца имат 2 пъти повече дразнители, от тогава гогато сме били ние на училище, да не говорим че матурите почват от 4-ти клас, и всяко *** си натиска детето да учи още от 1-ви, за да може после да го запише в по-елитно училище. А и наистина по-закостенелите учители , трудно могат да мотивират едно дете, айде нас доста ни пошляпваха и бяхме мотивирани, но сега нямат право, което е добре.

32

Макс

преди 9 години

Институцията образование е точно толкова умряла както и самата държава. Проблема е , че липсват КАЧЕСТВЕНИ РЕФОРМИ и за това образованието е ПОСРЕДСТВЕНО. Вместо да се стимулират децата да открият и развиват това в което са способни в училище продулжават да подготвят децата за поредната ТУХЛА В СТЕНАТА ! Искат от децата да бъдат роби на системата без креативност и творческо мислене. Това е част от Съвременното Робство. Имаш избор , НО не е точно така !

31

Анонимен

преди 9 години

Не мога да си обясня защо напоследък се търсят евтини сензации на гърба на образованието.Този психолог явно в училище не е стъпвал нито преди 10 години,нито напоследък,а само е слушал за него.Къде ли е завършил,каква е била учителката му -млада или стара,слаба или дебела,красива или грозна,ниска или висока или учителят му.Не е наясно изобщо какви са порядките в училище.Учениците имали искания.Защо не е изследвал какви ученици и родители искат да имат учителите?Важни са уменията,не външния вид!

30

пишман психолог

преди 9 години

Ролята на психолога не е ли да сваля напрежението, а не да го нагнетява? Защо господин Игов настройва родителите срещу училището със съмнителни изводи? С каква цел е написал статията си? Да стресира допълнително учителите и родителите ли преди началото на учебната година?

29

8

преди 9 години

Животът не е като онази реклама: "искам друг режисьор, искам друг шеф и тн." Утре тия глезльовци разлигавени до безкрай ще искат и по красота да си избират учители. Трябва от малки да свикнат, че нещата рядко са концерт по желание! Я ми кажете какво ще прави, ако един ден не намери дипломатичен път да се разбере с колега, шеф, партньор? Вечно ли ще сменя работа, то навсякъде ще има поне по един неприятен. Тогава маминка ли ще чака или Игов да му реши проблемите!?

28

Ани

преди 9 години

Този психолог явно не ги разбира тези работи. Цялата статия може да бъде поставена под въпрос.

27

ан

преди 9 години

Какво искат децата? Ще Ви кажа! Искат млади учители, с които да си разказват вицове, да споделят сексуалните си проблеми, а най- добре е да ги пускат от часовете, без да им пишат отсъствия. Случайно отварям вратата на млада колежка, за да поискам 5 учебника за другия клас, за да работят всички и...изненада! Колежката- сама на бюрото! Това са 2 часа!!! Ако Вашето дете има такава любима учителка и се скита където му видят очите, а Вие сте сигурни, че е в у-ще, ще ли да сте доволни? Само питам.. :)

26

Анонимен

преди 9 години

Доброто образование струва много скъпо, а заплатите на учителите са едва 400-500 лева.