40

Оставка

преди 10 години

Тръби се, че не достигат информатици. Открийте допълнително бройки. Лекари и мед. сестри нямало да останат в държавата. Защо не увеличите приема в тези специалности? Университетите нямали пари. Защо не модернизират образованието си (атрактивни специалности, в които обучението се провежда на английски), за да привлекат платежоспособни студенти от Азия, Африка, Южна Америка? Сега преподават на чужденците на български. Хората искат образование, с което да работят после в Западна Европа.

39

TEo

преди 10 години

До Анонимен"Един автомобил прелетя покрай мен". Съществителното от женски род ли е?

38

Анонимен

преди 10 години

Ей ,народе опомни се Джорс Сорос иска да ни превърне българите в малцинство във собствената ни държава.За всяко едно *** дете ,дава по 25олв.

37

Оставка

преди 10 години

Това, че младите хора в България намаляват всяка година, е вярно и е ясно от години. Това, че държавата не прави нищо, за да задържи останалите си граждани с оправданието "няма пари" също го знаем. Акции от типа на "С европейски пари да назначим няколко наши синчета и дъщери на хубава заплата с много командировки да обикалят Европа и уж да убеждават емигрантите да се връщат е замазване на очите. В тази ситуация, като знаем какви са фактите трябва да решим какво можем да направим.

36

Анонимен

преди 10 години

крайно време е доста "ВУЗ-ове" да се ликвидират,то и без това в БГ "висшистите " са повече ,от колкото да чуваш всяка сутрин "добро утро"

35

л

преди 10 години

За да запълнят специалности приемат, след трето класиране, не издържалите приемния изпит.Масово се дават изпити,без никакви знания.Студентите се оставят да преписват,за да не загуби университетът пари.Завършват филолози,които не знаят гласните и съгласните.Който не е влезнал да учи "вишо" той не е завършил.По-долу една учителка се възмущава,че на нейно място са сложили пенсионерка.Почакайте да видите кадрите, които сега излизат от университета на какво ниво са.

34

neni4a

преди 10 години

До Шаран -БГ Подкрепям. КОлкото по-бързо се закрие тая псевдо-държава тип "Бананова република",толкова по-голям шанс има да останат българи тука. Инак българския народ си заминава с бодри широки крачки

33

Шаран -БГ

преди 10 години

Грешка в заглавието! Не .".на някой вузове ", а " на държавата" ! Извинявайте ако това е все още "държава"?!

32

Анонимен

преди 10 години

В българския език няма съществително от м.р. нап - явно сте искала да напишете "на път", уважаема авторке.

31

BG

преди 10 години

Решението е толкова просто щото го знае всяка чистачка в университетите, но очевидно не и министъра на образованието :)) Направи свободен прием - който пожелае да влиза където си пожелае, НО, след това - здрава резачка - университетите да получават пари не на бройка, а на селекция - подбор на най - добрите студенти които да получават дипломи и да отиват в икономиката !Приеми 3000 и избери от тях 30 които са показали най-добри резултати да завършат ! Сега финансирането за качество е ...20 % !!!

30

ППО

преди 10 години

На Ф1 баща му е изпитвал помоща на партийния секретар!

29

Анонимен

преди 10 години

Всичко е изначално сбъркано. Не може да завършват по 500-600 специалиста всяка година от дадена специалност и да очакваш, че ще има търсене на пренаситен пазара, а ако има такова ще е за повече от 500 лв. заплата. Намаляне на ВУЗ-те, оставяне на 5-6 най-много и максимум по 50-100 човека на специалност завършили. Тогава ще се търсят като специалисти и заплатата ще е добра.

28

Анонимен

преди 10 години

До Ф.С.Вми ти си на въдицата бре. Не усещаш ли как се люлееш

27

Анонимен

преди 10 години

От всички университети свестния кадър стига общо взето за 1 истински.

26

Ф.С.В

преди 10 години

До 25 --Ей много си *** хахах ама направо "куха лейка къртеща мивки" ахахахаххахаха защо си мислиш че ще ти се хвана на въдицата хахаха

25

до 31

преди 10 години

Напротив, почти всеки, който завършва тук, си остава тук. Какъв е смисъла да инвестираш толкова пари в образование в чужбина, ако след това ще работиш за 500-600 лв начална заплата? Още повече, че тук се намира работа много по-лесно отколкото в България.

24

Анонимен

преди 10 години

Дори само в Глазгоу (Великобритания) в трите големи университета общо се обучават между 1000 и 1200 български студенти. И със всяка следваща година бройката на идващите тук българи се увеличава.

23

ф-1

преди 10 години

Ето това е "СИЯЙНОТО БЪДЕЩЕ НА КОМУНИЗМА"До тук ни докара 70 г. комунизъм!Скоро в България ще останат/ за съжаление/ само ***,милиционери, мутри,пенсионери и парийни отребки от всякакъв цвят.По никакъв начин не можеш изтреби един народ, нито с война, нито с асимилация, както с "УПРАВЛЕНИЕ НА НЕКАДЪРНИ И ПРОДАЖНИ ПОЛИТИЦИ:. ПО ТЕМАТА: какви са тези стотици висши уч.заведения за изостанала държава с 50% *** ,кому са нужни? Инкубатор за дипломирани некадърници

22

Анонимен

преди 10 години

Ми да направят свободен прием - *** български превзети.В сума ти американски университети и колежи се влиза със най-обикновен тест който може да го реши осмокласник.Тука научни трудове се пишат,задачи се решават- чудо.И то за кво?За заплата дето там я зимат некви *** на социална помощ.Дето трудно пишат камо ли нещо друго.Не беше прав ББ че материалът в Бг е винвоен.Условията в които е поставен материалът и изискванията към него са неадекватни на вложеното в него.Е те тва е.

21

точно така

преди 10 години

До Искрен: "...РАСТРЕЛ..." направо даваш радикално решение на всички проблеми. Окопи. Редици. Картечници. Булдозери. Защо не и газови камери. Оставаш сам и всичко е таман.